shop BapScarCare zeer dun siliconen littekenverband BapScarCare zeer dun siliconen littekenverband is ideaal onder kleding en op plekjes waar goede kleefkracht zo nodig is. Extra dun en onzichtbaar. Bekijken La Prairie Platinum Rare Cream Ik kan er nog altijd niet over uit, want dit is het duurste product dat ik ooit op mijn gezicht heb […]

10:43 - 06:25
luistertijd 10:43 - leestijd 06:25

La Prairie Platinum Rare Cream

Ik kan er nog altijd niet over uit, want dit is het duurste product dat ik ooit op mijn gezicht heb gesmeerd, maar het is ook een creme waarvan ik inmiddels al tweemaal om een miniatuur heb gebedeld (en gekregen) bij importeur Elha. Het product op ware grootte heb ik niet, maar wel een prachtig miniatuur van 5 ml, waarmee ik rustig een maand doe. Zoals de naam van dit product doet vermoeden, zit er dus ook platinum edelmetaal in. Samen met een zilverwit parelmoerpigment zorgt het ervoor dat de creme er ook lichtgrijs platinumachtig uitziet. De creme geeft je huid echt een WAANZINNIGE teint. Als ik de ene helft van mijn gezicht ermee insmeer en de andere helft niet, zie ik voor de spiegel het wonder gebeuren. De ingesmeerde helft heeft onmiddellijk een prachtige diffuse teint gekregen waarop oneffenheden nog nauwelijks te zien zijn, ook kringen lijken direct gecamoufleerd. Als je dichtbij kijkt ligt er een waas van glinsterende pigmentjes over je huid heen, maar die zie je alleen van heel erg dichtbij onder halogeenlicht. Dien ten gevolge vind ik het ook een super primer voor onder de foundation.

Maar goed, egaliseren is niet alles. Het is ook de beste hydrator die ik ooit heb gehad. Het klokje rond, waarbij je huid ook rustig blijft. Natuurlijk zit er nog een spannend theoretisch verhaal aan vast, wat dan ook de prijs moet rechtvaardigen. In het kort komt het hierop neer: ‘De huid heeft een ionische bufferzone die ervoor zorgt dat het vocht in de huid blijft en tegelijkertijd beschermt tegen aanvallen van vrije radicalen. Wanneer de balans tussen de negatieve en de positieve lading weg is als gevolg van blootstelling aan luchtvervuiling, uv straling of stress, zal de ionische buffer niet optimaal het werk kunnen doen waardoor de huid droog en kwetsbaar wordt. Platinum is in staat die elektrolytische balans te herstellen waardoor ook de hydratatie kracht van de huid toeneemt en het beschermende vermogen van de huid weer in balans komt.’ In dit artikel lees je een uitgebreid overzicht van alle stoffen die in het product zijn verwerkt. En hier vind je een kopie van de inci-lijst om het plaatje compleet te maken: Ingrediëntenlijst Cellular Cream Platinum Rare. Op deze website vind je nog een uitgebreide verklarende lijst over de stoffen op de inci-lijst. Erg leuk.

Pikant detail: directeur Leo Hertz van Elha meldde me in 2009 al dat het in dat jaar al voor een omzet van 1,2 miljoen euro in Nederland zorgde. Toen snapte ik nog niet goed waarom, nu wel…..50 ml kost 860 euro. Inmiddels is er ook een 30 ml verkrijgbaar.

Kimia Exquisite All Natural Face Oil

Ik ben dol op Gamila Secret: de zeep en de gezichtsolie, maar wat mij betreft heeft dat prachtige merk er wel een geduchte concurrent bij gekregen. Tijdens de feestelijke uitreiking van de Astir Awards 2009 begin dit jaar verklapte pr-manager Suzanne Klokke me al dat er bij Skins een nieuw product zou komen waar zij al helemaal verliefd op is. Wat..dat mocht ze toen niet zeggen. Maar nu…snap ik haar volkomen. Wat een prachtige uitgebalanceerde olie is dit!

Hij is aanvankelijk lichtvettig maar masseert goed in waardoor alles intrekt. Als je de bijbehorende mist erover heen spuit en alles nog eens samen verder goed inmasseert, verdwijnt het vettige gevoel volledig en houd je een prachtige glow over. De xtra massage die nodig is, verhoogt het gevoel van wellbeing enorm. Gek genoeg heb ik dat nooit met een creme, maar met olie absoluut. Helemaal verrukt ben ik over de geur: neroli. Zo verfijnd als deze neroli ruikt! Je blijft hem nog wel minutenlang ruiken en dat verhoogt het huidverzorgende genot helemaal. Maar wat zit er nu in? Naast neroli, ook calendula, roos, toverhazelaar, cranberry-zaadolie, druivenpitolie. Bij Kimia gaat men (het is van Israelische oorsprong, net zoals Gamila) er prat op dat het niet zozeer uitzonderlijke stoffen zijn, maar wel dat ze van zeer hoogwaardige kwaliteit zijn en op een dermate bijzondere manier verwerkt zijn dat die hoge werkzaamheid ook intact blijft. Op onze vraag welk procede gevolgd wordt, gaat men niet verder in dan dat het een methode is die bij indianen (vast niet uit het Midden-Oosten…..) geleerd is. De olie zit in een pipet, de mist in een spray. De flessen zijn van glas (wel eng, vind ik altijd, ivm vallen) en zitten in een hele grote doos verpakt. Luxe, luxe, luxe. Een absolute aanwinst in het natuurlijke segment. De set kost € 89,- – bij Skins Cosmetics dus.

Paula Begoun Barely There Sheer Matte Tint spf 20

Een foundation van Paula Begoun, in een ienie-mini tubetje van 30ml -waarom zijn ze eigenlijk zo klein? Het is voor het eerst dat ik make-up van haar uitprobeer en ik ben zeer te spreken over deze inderdaad mathoudende foundation. Niet alleen houdt hij inderdaad je huid urenlang gematteerd, hij geeft ook een mooi transparant effect – waar ik dol op ben. Het enige waar ik soms mee worstel is de hoge beschermingsfactor. Ik ben namelijk van mening dat wij dat hier in Nederland in de winter niet echt nodig hebben (ik ben ook geen paniekmiep die vind dat haar huid altijd afgedekt moet zijn tegen uv-straling). Maar op een heldere zonnige dag wanneer je wel een paar uur buiten bent, is het wel weer een aanrader. Voor mij is deze foundation een goede keuze als ik geen zin in een opgemaakt gezicht hebt, maar toch wat egalisatietrucs wens en een bescherming omdat ik naar buiten ga. Ondanks ik de tube te klein vind, is de prijs daardoor wel weer een lokker, want € 15,- (was eerst 16,95).  De kleurschakeringen lopen van super ‘fair’ tot sheer beige – en dat is ook meteen de kleur die ik nodig heb. De kleuren zijn licht, dus wie wat (zon)bruiner is, valt buiten de boot.

 

BabyLiss Rotating Volume Brush Ionic & Remington iCurler

Ik durf het bijna niet te zeggen, daarom gil ik het maar uit: IK HEB TWEE LINKER HANDEN ALS HET OM HAIRSTYLING GAAT! Zo, dat lucht op. Als gevolg daarvan heb ik een periode in mijn leven gekend dat ik acht jaar lang niet naar de kapper ging, maar zelf de schaar erin zette, en nog steeds als gevolg daarvan, hoop ik altijd maar op een goede knipbeurt van mijn kapper Eyup (Toni & Guy) aan wie ik inmiddels alweer tien jaar mijn haar toevertrouw. Dus, wassen gaat nog, droogblazen ook, maar krullen erin of straighten? En dan heb ik het nog niet eens over mijn eeuwig durende oorlog met de stylingproducten gehad.

Het punt is dat ik op een onbewaakt moment besloot dat ik mijn haar weer wilde laten groeien en nu het steeds langer wordt, moet ik er dus ook steeds meer aan doen – ware het ook niet dat mijn leeftijd ervoor zorgt dat de bos minder vol wordt, wat dus ook vraagt om meer trucs om plezant voor de dag te komen. Gelukkig worden er op kantoor geen eisen gesteld – de pyjama kan nog net niet, maar…., en gelukkig kreeg ik de afgelopen drie weken 2 apparaten in mijn handen waar ik voor het eerst zielsgelukkig mee ben. Simpelweg omdat ik, met mijn twee linker handen er serieus wat mee kan! De eerste is de Brushing styler van Babyliss (heb er wel om moeten soebatten bij het pr bureau Simply PR, want ze zouden er maar 2 in bruikleen hebben gekregen en ik moest beloven de tool ook weer terug te sturen.) Arme Babyliss, het gaat vast slecht met de business, maar na deze review niet meer hoor. Geen betere reclame dan van een beautyjournalist met hairstyling-nachtmerries die ineens het licht ziet (!). Deze borstel is multifunctioneel, want hij blaast warme lucht en hij kan draaien. Joepie! De borstel is groot en heeft superzachte haren waardoor je hem makkelijk in je (fijne) haar draait. Zo droog en style je in 1 ademzucht je kapsel. Wel een paar waarschuwingen: het draaien tijdens het stylen is zo leuk dat je er niet bij stil staat dat je daardoor je stylingproduct er ook uit’draait’. Niet doen dus, anders hou je wel superglanzend haar over maar geen volume. Let ook goed op de knoppen voor naarbinnen en naarbuiten draaien, want in spiegelbeeld druk je gemakkelijk op de verkeerde knop, waardoor je een pluisbolletje kan overhouden. Uniek is het feit dat je nu geen fohn + stylingborstel meer samen nodig hebt: het is geïntegreerd, € 59,99.

Ook heel tevreden ben ik met de Remington Volumiser. Een warmtetool met wederom een lekkere grote borstel voor een grotere volumeslag onderin het haar, of bovenop je hoofd. Het kostte me even tijd om te realiseren dat ik hem niet op nat haar moet gebruiken (lees nooit bijsluiters, te ongeduldig), maar nu ik dat doorheb, ben ik verkocht. Officieel moet je dus eerst een stylingmousse in het haar doen, dan de boel droogblazen en dan nabehandelen met deze krulborstel. Ik gebruik eerst de Babyliss en geef een finishing touch met deze Remington. Prettig is de borstel met redelijk ver uiteen staande pinnetjes waar het haar goed omheen draait en blijft zitten. Je kunt zelfs nog de borstel loszetten waardoor hij kan draaien maar dat is me teveel gedoe (ik kan tijdens het stylen wel 1 handeling uitvoeren, maar geen twee!). Hij ligt lekker in de hand, het snoer draait 360 graden mee en voor ruim € 29,- ben je helemaal het vrouwtje. Twee keer per week trek ik echt een half uur uit (erg veel voor mijn doen) om met deze tools aan de gang te gaan en tussendoor gebruik ik mijn favoriete droogshampoo van Lee Stafford om toonbaar te blijven (zonder vettige haarinplant). Het is een uitkomst…..voor onhandige en ongeduldige vrouwen als ik:-)

 

Lees ook