Via een Engelse mediarelatie werden we op de hoogte gebracht van een nieuwe ontwikkeling: de semi permanente mascara van LashDip die je wimperharen zeker zes weken weelderig vol en op kleur moeten kunnen houden.

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Via een Engelse mediarelatie werden we op de hoogte gebracht van een nieuwe ontwikkeling: de semi permanente mascara van LashDip die je wimperharen zeker zes weken weelderig vol en op kleur moeten kunnen houden.

“LashDip is een zwarte jelly coating die met behulp van koude lucht op de wimpers wordt aangebracht door een specialiste”, zegt eigenaresse van de uitvinding, Gina Mondragon. Ze was kleurspecialiste en chemicus in dienst van haarmerk Vidal Sassoon voordat ze zich in dit avontuur stortte. “De Lashdip geeft de wimpers een lift, maar ook lengte en volume, die zes weken aanhoudt. Zodra LashDip is gedroogd en uitgehard, is het ongevoelig voor water en zweet. “

Volgens Mondragon en collega-oprichter Jessica Harley (zie foto) nam de productontwikkeling twee jaar in beslag. Volgens de uitvinders wordt er een laagje rond de haarschacht gelegd maar werkt het ook tot in de follikel. De follikel wordt als het ware voor zes weken lang verankerd, waardoor de haar er dus ook stevig in blijft zitten. Het product bevat verzorgende stoffen om de haren gezond te houden. Bovendien krijg je meer volume op de haren, als je meer coatings aanbrengt.De krul wordt gefixeerd als de coating is gedroogd. Mocht je erg steile wimperharen hebben, dan zou een beetje omvormen met een wimperkrultang al helpen. Je kunt er nog gewone mascara overheen aanbrengen, als je dat wilt.

De prijs? Voor 200 dollar  ben je zes weken gevrijwaard van extra inspanningen, aldus de dames van LashDip.

Het product is alleen nog in Amerika te koop. Wie neemt de Europese distributie op zich?

Bekijk ook deze film, De wimperproducttest met visagist Lydia le Loux

 [media id=39 width=290 height=190]

Meer wimpernieuws:

Testpaneltest van wimpergroei mascara Stimulash Fusion

BeautyJournaal’s Monique over wimpertrends op Radio 10 Gold

We love….Clinique Curl mascara

Voorzichtigheid over gebruik van Latisse voor wimpergroei op zijn plaats, zeggen artsen

Lees ook