shop BapScarCare zeer dun siliconen littekenverband BapScarCare zeer dun siliconen littekenverband is ideaal onder kleding en op plekjes waar goede kleefkracht zo nodig is. Extra dun en onzichtbaar. Bekijken OPI is een van onze favoriete nagellakmerken. Wisten jullie dat OPI staat voor: Odontorium Products Inc. Dat klinkt alsof het weinig met nagellak te maken heeft, en […]

03:30 - 02:06
luistertijd 03:30 - leestijd 02:06

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

OPI is een van onze favoriete nagellakmerken. Wisten jullie dat OPI staat voor: Odontorium Products Inc. Dat klinkt alsof het weinig met nagellak te maken heeft, en dat was aanvankelijk ook zo. In 1981 kocht George Schaeffer een in Los Angeles gevestigde fabriek voor tandheelkundige materialen. Al snel merkte George dat er een grote groep vrouwen was die zijn tandheelkundig acryl inkochten om er zelf acrylnagels van te fabriceren. In die tijd moesten nagelstylisten zelf acrylnagels maken omdat dit een totaal nieuw product was. Er waren geen standaard producten te koop. Toen George op de vingers werd getikt door een inspecteur van volksgezondheid omdat het acryl niet veilig was om op nagels gebruikt te worden, wist de slimme zakenman waar zijn markt lag. Hij huurde een chemicus in, begon zijn eigen nagelformules te fabriceren en zo was OPI geboren.

In 1985 begon OPI, onderleiding van artistiek directeur Suzi Weiss- Fischmann, met het creëren van jaarlijkse ‘limited edtion’ collecties met opvallende namen. BeautyJournaal heeft hierover ook een leuk filmpje gemaakt met Suzi Weiss- Fischmann:

Dit najaar komt OPI met een heel bijzondere collectie gebaseerd op de musicalfilm Burlesque. In de film vertrekt een plattelands meisje (Christina Aguilera) naar Los Angeles om in een Burlesque club op te treden om zo haar grote doorbraak te realiseren. Vergelijkbaar met de Nederlandse musical Petticoat. De hoofdrollen worden vertolkt door Christina Aguilera en Cher. Onze eigen Timor Steffens (SYTYCD, This Is It) speelt de rol van de dansende barman. De uitbundige kostuums en gewaagde choreografie van de film waren de inspiratie voor de 12 speciale nagellakjes. De collectie bestaat 6 glitterlakjes en 6 shimmerlakjes.

Achtereenvolgens v.l.n.r.:

The Glitters, 6 waanzinnige sprankelende glitters in de kleuren:

Bring on the Bling – imposant gouden glitter

Glow Up Already! – Je bent klaar voor dit sprankelend groen

Extra?va?vaganza! – Deze oranje-rode glitter is niet voor verlegen typetjes

Simmer & Shimmer – glitter blauw met een hoge wow?factor

Show It & Glow It! – Opvallend fuchsia-paarse glitter om mee te pronken

Sparkle?icious – meerkleurige glitter?iciousness!

The Shimmers, 6 extravagante nagellakken met subtiele glinstering en juweelachtige gloed:

Rising Star – glanzend, glimmend goud

Take the Stage – warm, stralend oranje

The Show Must Go On! – diep, glinsterend roze

Let Me Entertain You – multi?getalenteerd, sprankelend fuchsia

Ali’s Big Break – hartstochtelijk, vurig rood

Tease?y Does It – verleidelijk, donker bordeaux

Onze favorieten zijn Tease?y Does It, Let Me Entertain You, Show It & Glow It en Simmer & Shimmer. Welke vinden jullie het mooist?

Alle OPI nagellakken zijn vrij van tolueen, DBP of formaldehyde en bevatten het ProWideTM penseel, waarmee je nog makkelijker egaal en streepvrij moet kunnen lakken. OPI lakjes kosten € 13,95. Meer info over OPI lakjes is hier te vinden.

Overigens heeft OPI deze week ook wereldkundig gemaakt met een kekke Kate Perry collectie te zijn gekomen, waarvan vooral de Shatter zwarte topcoat die een craquele effect op de nagels achterlaat, een eyecatcher is. Deze topcoat lak zal ook in de collectie met tennister Serena Williams te vinden zijn. Deze twee collecties zullen vanaf januari 2011 te koop zijn in ons land. Bekijk hier waar het over gaat (ook filmpje). Het effect van die zwarte topcoat doet ons trouwens denken aan de versierselen die Minx Nails weet te maken. Kijk hier maar eens.

Lees ook