Deze hairsmoothing cream is een gouden vondst, zegt Gerti

02:40 - 01:36
luistertijd 02:40 - leestijd 01:36

tecni art play ballL’Oreal tecni.art Playball Slick Caramel hairsmoothing cream

Ik heb halflang haar en als ik er niets aan doe, hangt het in pieken langs mijn gezicht. Terwijl mijn hoofdhuid vet wordt, blijven de punten van mijn haar droog en pluizig. Ik ben dus altijd op zoek naar een product dat mijn haar gladmaakt, dat niet vet is en het pluizen tegengaat. Mijn haren zijn geverfd en ik föhn ze elke dag. Ik wil ze daarom niet vaker dan twee keer per week wassen om ze niet verder te beschadigen. Kortom, ik stel nogal wat eisen aan mijn haarproducten.

Ik ben benieuwd naar L’Oréal tecni.art Playball Slick Caramel hairstyling smoothing cream. Een warmte-beschermende, gladmakende crème die het kammen moet vergemakkelijken en het haar moet laten glanzen.

Slick Caramel is een luchtige crèmige substantie die je op (handdoek) droog haar aanbrengt. Nadat ik mijn haren gewassen heb, gebruik ik een kleine beetje, ongeveer ter grootte van een hazelnoot. Het verdeelt makkelijk en mijn haren laten zich goed in model föhnen. Mijn haar blijft veerkrachtig, wordt niet slap of zwaar. Slick Caramel is geen versteviger dus mijn haar blijft luchtig en het glanst inderdaad. Ook op de dagen dat ik mijn haren niet was, gebruik ik een beetje Slick Caramel, iets minder dan na het wassen. Ik ben verrast, mijn haren worden er niet vet van. Twee keer per week wassen blijft voldoende. Het pluizen is wat minder, maar niet helemaal weg en uiteraard is na een half uur fietsen het model er enigszins uit, toch ziet mijn haar er dan nog steeds goed uit.

‘Mijn haar blijft veerkrachtig, het wordt niet slap of zwaar.’

Het belangrijkste bestanddeel in Slick Caramel zijn siliconen. Veel siliconen producten maken mijn haar plakkerig, alsof de siliconen vuil aantrekken. Daar heb ik met deze smoothing cream geen last van. Ik merk wel dat na het wassen mijn haar er iets droger uitziet, dus gebruik ik eerst twee druppeltjes Joico Restorative Styling Oil, vervolgens de Slick Caramel. Dit blijkt een perfecte combinatie. De Joico oil gebruik ik alleen na het wassen, de andere dagen gebruik ik alleen de Slick Caramel.

Slick caramel: ik was even bang dat ik naar een snoepwinkel zou ruiken. Gelukkig ruik ik de caramel geur totaal niet. Samengevat vind ik het een prima product voor een mooie prijs. Mijn andere haarverzorgingsproducten met siliconen gaan de deur uit!

Lees ook