shop DiorShow smudge en waterproof mascara DiorShow wordt geroemd als een van de beste mascara’s ter wereld. Het is absoluut smudge- en waterproof en heeft een superborstel. Bekijken Een lipstick test, terwijl ik nooit lipstick draag! Wat een grap, maar wel eens leuk om te doen. Dus daar gaan we! Er gaat vast een wereld […]

03:50 - 02:18
luistertijd 03:50 - leestijd 02:18

De 3 getest lipsticks v.b.n.b. Sothys, Bourjois en CliniqueEen lipstick test, terwijl ik nooit lipstick draag! Wat een grap, maar wel eens leuk om te doen. Dus daar gaan we! Er gaat vast een wereld van kleur, textuur, glans en merken voor me open.

Ik heb gekozen voor natuurlijke kleuren die het dichtst mijn eigen liptint benaderen: Sothys Aqua Brillant Nude 01, de Clinique Vitamine C Lip Smoothie Nude-Tricious 02 en de Bourjois Sweet Kiss Shine Rose Scintilliant 73.

Sothys lip 12 juni 2010De Sothys Aqua Brillant Nude vind ik erg mooi van kleur. Hij is heel subtiel maar geeft mijn lippen toch net dat ietsje meer! Ook de mate van glans vind ik precies goed. Voor droge lippen is deze lippenstift ideaal. De romige structuur van de lipstick doet me aan mijn lippenverzorgingsstift denken. De keerzijde van die zachtheid is dat de lipstick niet zo lang blijft zitten. Na 2 uur moet ik de kleur bijwerken, ook zonder gegeten of gedronken te hebben. Geur en smaak van de lippenstift zijn neutraal. De verpakking is simpel maar sjiek. De prijs vind ik wel aan de hoge kant: € 21,50.

Clinique lip 12 juni 2010De Clinique Vitamine C Lip Smoothie is een verzorgend lipproduct dat vitamine C en anti-oxidanten (extracten uit de granaatappel en Acai bes) bevat. Het belooft ook je lippen een gezonde, stralende kleur te geven. Het zit in een mooi, grijs metallic, luxe ogende ‘pen’ met aan het uiteinde een kwastje. Draai aan de onderkant en de smoothie komt door het kwastje heen naar buiten. De kleur komt goed overeen met de aangegeven kleur op de buitenkant van de ‘pen’. De Nude-Tritious staat heel natuurlijk maar is toch gepigmenteerd en heeft een goede gloss en mooie glittering. De textuur is vol en romig. Mijn lippen voelen daardoor een paar uur lekker verzorgd aan. De kleur blijft redelijk goed zitten (2 tot 3 uur). De dekking van de kleur is opbouwbaar. € 16,50

Bourjois lip 12 juni 2010De Bourjois Sweet Kiss Shine lipstick uit de zomercollectie 2010 zit in een mooie, lichtpaarse, transparante huls en oogt chique, trendy en glossy. Daarnaast heeft de lipstick een unieke manier van openen: met behulp van een drukknop. Je schuift het zilveren knopje naar boven, haalt de stick eruit en draait die omhoog. De geur van deze lipstick is een pluspunt – hij is subtiel en doet me aan babypoeder denken, maar dan net iets bloemiger. De textuur van de lipstick is zacht, en brengt makkelijk aan. De lipstift droogt mijn lippen niet uit en hydrateert aangenaam. Zelfs al is de kleur snel verdwenen, het zachte huidgevoel blijft. De Rose Scintilliant vind ik een heel draagbare, subtiele kleur met fijne, natuurlijke pigmentatie. Perfect voor overdag en ‘workproof glam’. € 12,50

Tot slot: Alle 3 de geteste lipsticks geven mijn lippen een natuurlijke kleur en mooie glans. Ze verschillen slechts in nuance. Alle drie hebben een fijn, licht voedend, hydraterend effect op mijn lippen. Zoals je op de swatches ziet, geven alle 3 de lipsticks mijn lippen duidelijk net dat ietsje meer waardoor ze mooier en voller lijken dan zonder lip make-up. De texturen zijn zacht en verijkt met oliën en wassen gekozen om hun lichtheid. De pigmenten zijn dicht en helder. Alle drie beloven ze de tegenpolen transparantie en kleur, comfort en glamour te verenigen. En ja, dat klopt wel een beetje. Ik zie kleur, glans en de textuur zelf is niet heftig of zwaar. Van de 3 geteste lipsticks, vind ik dat de Clinique Lip Smoothie het ‘volst’ en meest gepigmenteerd is, het langst op je lippen blijft zitten en de meeste glans geeft.

Lees ook