In 6 dagen werden er 26 show's gehouden, vertelt Lydia ons.

01:50 - 01:06
luistertijd 01:50 - leestijd 01:06

sis by spijkersIn 6 dagen werden er 26 show’s gehouden, vertelt Lydia ons. Wij waren er vanwege vakantie niet bij dit jaar. ‘Eigenlijk waren het zelfs 37 shows, want ‘Lichting supported by G Star gaf 2 shows en de Frans Molenaar Prijs voor nieuwe talenten bestond wel uit zes shows. Als Chef Make-up mocht ik weer aardig wat looks bedenken en uitvoeren. Ik heb ook dit jaar weer een fantastisch team assistenten van House of Orange om me heen gehad. 

3D print iris van herpenMijn favoriete collectie was die van Iris van Herpen. Geen kleding maar kunst. Ze had een digitaal ontworpen kostuum in 3D laten printen. Het was schitterend. De show van Conny Groenewegen vond buiten plaats in het schemerlicht. Het publiek zat in vakken verdeeld en de modellen liepen er tussendoor. Het geluid hoorde je alleen via een koptelefoon. Ook heel bijzonder. De week sloot af met een overzichtshow van verschillende designers door Club Briljant waarin maar liefst 60 beeldige Nederlandse meisjes mee liepen.

Voor het volledige overzicht en fot’os van alle show’s van Top Catwalk Fotograaf Peter Stigter en zijn team kijk op www.amsterdaminternationalfashionweek.com of www.teampeterstigter.com.

frans molenaar awardNu wil je natuurlijk ook nog weten hoe het voor mij was? Nou, zes lange dagen op je benen staan is natuurlijk killing , maar de eerste dag kreeg ik meteen slippers aangeboden die je Fitflops noemt. Bijzonder mooi zijn ze niet, maar eerlijk is eerlijk: ze hebben me door de dagen heengesleept. Voor het eerst had ik geen last van afgepeigerde benen waar geen bloed meer doorheen stroomt.’

Hier komen mijn foto’s van de fashionweek! (klik op de foto’s voor vergrotingen)

Bekijk ook:

Al het nieuws van de fashionweeks in 2009 van onze make-upartist + films!

 

 

 Lichting collectie

 

 

 

 

hyen heu en club briljant

Lees ook