Een fijne scrub voor alle huidtypen

02:23 - 01:25
luistertijd 02:23 - leestijd 01:25

pascaud body polish

Pascaud Body Polish

Eindelijk iets van Pascaud om te testen. Ik was bloed nieuwsgierig geworden naar haar producten na het lezen van haar zeer goede adviezen op BeautyJournaal.

Deze bodypolish kan je op drie manieren gebruiken: van mild tot intensief.

Voor de milde variant verdeel je het met je handen of een sponsje op je natte huid onder de douche. Voor het medium effect gebruik je de scrub op een washandje en masseer je het steviger op de huid. Voor de intensieve manier breng je de bodypolish op de droge huid aan en masseer je het in. Voor deze test heb ik gekozen voor de milde en medium-methode, omdat ik een gevoelige huid heb.

Jolanda (43, cardioverpleegkundige) concludeert:

Het valt me tijdens het gebruik op de bodypolish zo makkelijk te doseren is. Het glijdt niet direct van je natte huid af. Het verdeelt zich ook heel goed over de huid. Dit vind ik opmerkelijk, het is net alsof je een crème uitsmeert. Met de hoeveelheid van een flinke walnoot kan ik mijn bovenlichaam doen, en met dezelfde hoeveelheid het onderlichaam. Als je het vervolgens afspoelt, ontstaat er nog wat lekker schuim. Hierdoor heb je geen doucheproduct meer nodig.

Op de site van Pascaud lees ik dat uit een duoscrub bestaat van een fijne- en een grove korrel. De fijne korrel van gehydrogeneerde jojoba wordt steeds kleiner en lost op tijdens het gebruik. Het grovere bestanddeel bestaat uit een afgeronde, niet scherpe korrel.

‘Na het scrubritueel voelt mijn huid zacht en ik heb het gevoel dat het huidoppervlak er echt beter uitziet.’

De Bodypolish is licht geparfumeerd. Heerlijk, ik wil namelijk niet zoveel geur ruiken. Ik kies graag zelf mijn geurtje na het douchen. Na het scrubritueel voelt mijn huid zacht aan en totaal niet droog of trekkerig. Ik ervaar geen irritaties en ik zie geen roodheid. In tegendeel;  ik heb het gevoel dat het huidoppervlak er echt beter uitziet.

Inmiddels heb ik het acht keer gebruikt en de fles is zeker nog half vol. Je betaalt er dan wel iets meer voor (24,75 euro), maar het is absoluut zuinig in gebruik.

Lees ook