We houden van de zomer! Al was het alleen maar omdat de merken dan met prachtige teintverfraaiers uitkomen, die de droom van de zongekuste look perfect nabootsen.

02:36 - 01:33
luistertijd 02:36 - leestijd 01:33

We houden van de zomer! Al was het alleen maar omdat de merken dan met prachtige teintverfraaiers uitkomen, die de droom van de zongekuste look perfect nabootsen. Zo handig, als je niet teveel zon op je gezicht wilt hebben.

En laat dat dromen maar aan Guerlain en Yves Saint Laurent over. Ze betoveren niet alleen je ego met prachtige verpakkingen maar ook je ziel met de mooiste kleurresultaten op je huid.

Guerlain heeft deze zomer in de Terracotta lijn een 4 seaons bronzingpowder waarvan je de kleuren zowel afzondelijk kunt gebruiken als door elkaar heen om zo tot de gewenste teint te komen. En geheel volgens de traditionele make-uptraditie komt het nu ook met een retoucheerpen die je er nog onder kunt aanbrengen om schaduwen en lijntjes aan te sterken of juist af te zwakken. Je kunt dit product ook solo gebruiken, als je geen zin hebt in foundation of een bronzingpowder. Pure smullerij is ook Teint d’Ailleurs, een hydraterende verzorging met spf 10 en uv-abescherming ++. Het is een gekleurde dagcreme, het geeft een zomers tintje. De substantie houdt het midden tussen een gel en een creme. Er zit ook een bruiningsactivator in om je echte zonneteint langer vast te houden. Ook weer mooi ter vervanging van foundation of als basis onder je bronzing powder. Het komt in een matte textuur. Top! Al deze producten zijn verkrijgbaar in nuances blonde en brunette. De prijzen zijn resp. 60, 32 en 42 euro.

Yves Saint Laurent biedt in de hoogzomer collectie heel veel vette kleurtjes voor lippen en ogen, waaronder ook waterproof oogschaduw in een heftig korenblauw. De lippen knallen in roze of oranje (leuk!), en de teint? Ja, de teint! Daarvoor heeft YSL een nieuwe foundation – voor de liefhebbers onder ons. Teint Radiance kan beter dan ooit het licht verstrooien waardoor een gave, egale gloed opde huid ontstaat. Zacht en natuurlijk, precies wat je in de zomermaanden wilt. Omdat de pigmenten gecoat zijn, zijn ze ook niet kwestbaar voor vetafscheiding van de huid en belooft het merk een urenlange gave dekking. Hyaluronzuur zorgt voor hydratatie, een spf 20 voor uv-bescherming. Hij is verkrijgbaar in 8 kleuren en kost 43 euro. Om het af te maken kun je nog wat extra zon op je huid maken met de Poudre de Soleil. Hij komt in drie kleurnuances, een spf 12 en kost 40 euro.

Lees hier meer tips voor een perfecte teint.

Lees ook