shop Dermalogica BioLumin-C Serum antioxidant serum Dit vitamine C Serum is je perfecte schild tegen zonschade. Breng het standaard onder je crème en antizonnebrandproduct aan. Bekijken  ‘Ik kom wel eens op gala’s, prijsuitreikingen van design awards en af en toe op een bijzonder evenement, maar zo’n glamourous beauty-event was toch wel nieuw voor mij. Ik […]

04:44 - 02:50
luistertijd 04:44 - leestijd 02:50

 ‘Ik kom wel eens op gala’s, prijsuitreikingen van design awards en af en toe op een bijzonder evenement, maar zo’n glamourous beauty-event was toch wel nieuw voor mij. Ik was dan ook zeer nieuwsgierig naar de belevenissen van deze avond. Tijdig in de Carmen-krullers, nageltjes lakkend en mijn gezicht in de “verf” gezet, om maar zo representatief mogelijk voor de dag te kunnen komen. Ik vond het resultaat heel aardig, en met mijn goodlooking vriendje nam ik een taxi naar Paradiso, de locatie van de uitreiking.  

Hoewel het nog heel rustig was bij aankomst, vond ik de sfeer al overweldigend. Fotografen en journalisten stonden al klaar om de BN’ers te bestormen. De rode loper lag uit. Wij hebben ons bij de pers gevoegd, omdat we de BN’ers natuurlijk ook wel binnen wilden zien komen. Wachten, wachten, nu ja, in Nederland gaat het toch allemaal redelijk snel. Daar kwam Maik de Boer en Marly van der Velden. Op de voet gevolgd door Gigi Ravelli, Hadewych Minis en Lieke van Lexmond met haar nieuwe vriend Jeroen. Ook de zingende ster van de avond, Paloma Faith arriveren. We deden net alsof we volleerde journalisten waren en vroegen heel serieus naar de beauty rituelen van enkele sterren. Nu kwam Hadewych niet verder dan de boodschap om vooral veel rode wijn te drinken en een glas warm water voor het eten (?) en als favo beautyproduct toch vooral veel te vrijen in plaats van te smeren, ook Marly van der Velden kon ternauwernood de meest verschrikkelijke dooddoener verzinnen: goed je gezicht wassen voor het slapengaan. Jaja, een zeer beautyminnend publiek, zullen we maar zeggen!

Eenmaal binnen zagen we dat Paradiso helemaal rose was gekleurd. De rose spots lichtten de fraaiste elementen in het klassieke pand prachtig uit. We kregen een glaasje champagne en het gluren begon. BN’ers, BN’ers…..De show startte met een gelikte presentatie van Ruben Nicolai en Suzanne de Jong. Karin  Swerink (hoofdredacteur van de Glamour) en Leo van Welij (algemeen directeur van Ici Paris) heetten ons vervolgens welkom en benadrukten hoe uniek de samenwerking tussen deze twee partijen wel is. Het gaat niet alleen om de champagne, niet alleen om het scoren van media-aandacht maar vooral om een winstgevend partnership tussen twee merken. Met nadruk op merken, want in de Amsterdamse krant Het Parool werd deze week ook nog eens benadrukt hoe belangrijk het is voor tijdschriften om een merk te worden, wil je onder de aandacht van de consument blijven. Een event, groot of klein, hoort daarbij.

In nog geen 1,5 uur werden we door 7 award categorieën heen geloodst. Per categorie de winnaars:

 Ik werd getroffen door het feit dat de show zo goed in elkaar zat. Heel leuk vond ik ook het feit dat er internationale afgevaardigden waren om de beautyprijzen in ontvangst te nemen. Van de glamourous hoofdkantoren uit Parijs en zo. Dat zegt toch wel wat over de standing van dit event: het is grensoverschrijdend. De prijzen werden overigens uitgereikt door Lauren Verster, Stacey Rookhuizen en Thijs Willekes.

 De organiserende partijen hadden ook gezorgd voor een onuitputtelijke voorraad champagne en cocktails en we werden getrakteerd op een spetterend optreden van Paloma Faith. Ken je haar niet? Ik dus ook niet, tot voor kort, dacht ik. Maar bij het horen van de eerste tonen van het liedje Stone Cold Fever ging ik los! De muziek kende ik, maar nu ik haar ook in levende lijve zag, ben ik ervan overtuigd zij een grote ster wordt. Typetje jaren’50 beauty: kittig, en met een dijk van een stem in fabulous outfit….Check haar op You Tube!

Moe en redelijk beneveld door de champagne strompelde ik weer richting taxi met mijn lief. Ik heb genoten. En wat die beautytips van de sterren betreft? Ach, de dames hebben gewoon vooraan gestaan toen de schoonheid werd uitgedeeld…..’

 Sabine

(Sabine maakt onderdeel uit van het BeautyJournaal testpanel)

Lees ook