Maxim ruikt het voorjaar!

04:02 - 02:25
luistertijd 04:02 - leestijd 02:25

Flora Nymphea Guerlain Aqua Allegoria‘April was misschien het mooiste maand om de nieuwe geur van Aqua Allegoria serie van Guerlain in het Nederland te lanceren. Het lijkt alsof de essentie van deze maand in het flesje zit. Flora Nymphea opent met een explosie van frisse groene, enigszins scherpe noten van gras en blaadjes met een bloemig fruitig ondertoon. Misschien ken je dit gevoel. Op een zonnige ochtend in april of mei doe je het raam open en adem de lucht in en dan heb je het – een groen-bloemige geur, een mengsel van al de voorjaarsbloeiers met volle sappige bladgroen en frisse lucht. Vaak is het moeilijk om te zeggen wat je daar precies in ruikt, maar soms pikt je neus een bekend geur uit dit boeket. Zo is de start van Flora Nymphea. Soms denk ik fresia erin te herkennen en op een later tijdstip ruik ik zonnige en iets vochtige nuances van acacia of mimosa en dan weer herken ik een vleugje sering – de geur van Nymphea is heel bewegelijk.

‘Oranjebloesem en boerenjasmijn in een zachtzoete basis van honing’

‘In het hart van Flora Nymphea ruik je een mooie combinatie van oranjebloesem en boerenjasmijn, geplaatst op de zachte zoete basisMaxim van honing. In de Franse en Engelse beschrijvingen kom je ook “seringa” tegen, die onder de geurnoten staat vermeld. Verwar het niet met sering, want seringa is een andere naam voor de boerenjasmijn of Philadelphus (ook bekend onder de romantische Engelse naam  Poet’s Jasmine). Het is een struik uit de hortensia familie met zeer geurige witte bloemen, die enigszins naar jasmijn ruiken. De combi van de oranjebloesem en boerenjasmijn geeft Flora Nymphea een fruitig-bloemige hart met verleidelijke licht zwoele, maar toch transparante ondertoon. Het is een lichte verleiding, een onschuldige flirt. Een druppel honing maakt de hele compositie niet alleen zoeter, maar samen met oranjebloesem geeft het een zonnige warme uitstraling.

‘Flora-Nymphea is een geur met een frisse groene start en warm fruitig-bloemig hart dat het beeld van een bloeiende tuin in het voorjaar oproept. Licht, zacht en onschuldig, maar ook vol van vernieuwende energie.’

Een paar praktische tips:

‘Op mijn huid opent Flora Nymphea minder mooi dan op de geurstripje. Het kan te maken hebben met de chemie van mijn huid en ook met het feit, dat niet alle damesgeuren op de mannenhuid goed de weg kunnen vinden. Het is individueel. Mocht het bij jou ook het geval zijn, dan zou ik deze geur niet op de huid maar op de kleding spuiten.

‘Aqua Allegoria geuren zijn frisse lichte waters en blijven minder lang op de huid zitten vergeleken met het parfum. Ze zijn korte, maar levendige geurimpressies. Het kan daarom voorkomen dat je deze geur meerdere keren per dag moet bijspuiten. Op mijn huid is het in een paar uur weg. Maar dat is ook heel individueel – van een kennis hoorde ik, dat deze geur 12 uur op haar huid duidelijk waarneembaar was.

‘Voor de kieskeurige nicheliefhebbers onder ons, die Flora Nymphea toch te simpel of te licht vinden, zou ik Beige van Chanel (Les Exclusifs serie) of La Tulipe van Byredo aanraden. Het zijn variaties op hetzelfde thema: een schilderij van de bloeiende tuin in het voorjaar. Doet Flora Nymphea het met de transparante aquarelverf, La Tulipe gebruikt de volle intensiteit van kleur en Beige maakt een foto ervan in de zachte sepiatonen. La Tulipe is krachtiger en opent beter op mijn huid (vergeet niet, dat op de dameshuid het anders kan zijn) en Beige is wel zacht, maar wat eleganter  en realistischer – ze is geen nimf, maar een jonge dame, die klaar is om de echte avonturen in het leven te beleven.’

Lees ook