De meest voorkomende klachten betreffen irritaties aan gezicht, ogen, hals en oksels.

00:48 - 00:29
luistertijd 00:48 - leestijd 00:29

De meest voorkomende klachten betreffen irritaties aan gezicht, ogen, hals en oksels. Vooral over make-up, in het bijzonder oogmake-up, werd veel geklaagd. Het speciale meldpunt werd in het leven geroepen in het kader van een driejarig onderzoek naar huidklachten, die mogelijk veroorzaakt kunnen zijn door cosmetica. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van de Voedsel en Waren Autoriteit. Nederlandse artsen werken eraan mee, evenals de Nederlandse Cosmetica Vereniging, de brancheorganisatie van cosmeticabedrijven in Nederland.

Het zou ons overigens niets verbazen als in die database ook klachten zitten over het wimperverdikkingsmiddel Lash Renewal van L’Oreal: wij kregen daar redelijk wat klachten over binnen aangaande irritaties aan de wimperranden van het oog en uitvallend wimperhaar.

Lees ook hier meer over de speciale klachtenwebsite.

Lees ook