..

05:05 - 03:03
luistertijd 05:05 - leestijd 03:03

…en daarom moet ik er toch maar eindelijk eens een bericht aan wijden. Na een gezellige borrel op de altijd vet overrated Miljonair Fair begin december vorig jaar waar onder luid gekwebbel en veel drank en weinig luisterend oor de nieuwste loot aan de stam van de La Mer boom werd geïntroduceerd, ging ik gretig en voldaan naar huis met het flesje van ruim 260 euro waarde. La Mer! Altijd fijn, prima producten, maar die prijs….ja die neigt het slechtste in je naar boven te halen, een enorme hebberigheid.

Het regenererend serum – wat zoveel betekent als kunnen ‘vernieuwen’, gaat over heel veel algen (staat ook als tweede stof op de inci lijst genoemd), een snuf goud en het vermogen om de zogenaamde jeugdmoleculen in de huid, de eiwitten waar men ook bij L’Oreal voor Lancôme (Genifique) en L’Oréal Paris (Youth Code) de mond zo vol heeft. We weten dat maar heel weinig consumenten werkelijk iets snappen van die taal over jeugdmoleculen en stimulerende eiwitten, laat staan dat ze überhaupt geloof hebben in de wetenschap die erachter schuil gaat. Bij BeautyJournaal weten we er een klein beetje van. Dankzij onze uitstekende chemicus Johann Wiechers, en een persoonlijk gesprek dat we op uitnodiging van Lancôme met een mevrouw van R&D in Parijs mochten hebben.  Over eiwitjes die processen in de huid stimuleren waardoor dat huidoppervlak er weer wat frisser uitziet, is zeker wat te vertellen – want het kan best een beetje werken, maar daar gaan we hier verder niet op in, dat lees je zelf maar: hier.

Hopeloze verpakking

Terug naar het serum van La Mer, met een claim die we nu dus meer horen, en elk merk stopt de cocktail weer in een andere emulsie. De emulsie van La Mer is heel vloeibaar en zit in een groen glazen flesje (oppassen geblazen met de stenen vloer in je badkamer!). Met een grote plastic pipet om het serum eruit te pompen. Nu is die verpakking helaas een grote domper: het pipet is te groot, de opening van de smalle fles te klein, waardoor er teveel van het kostbare serum langs de randen van de mond van de fles blijft hangen. Bovendien werkt de pipet niet goed, en moet je vaak met je vingers het serum eraf stropen. Zonde en niet hygiënisch. Wellicht hadden wij nog een persverpakking en heeft men inmiddels een en ander aangepast? We hopen het maar voor degeen die er wel centjes voor neertelt.

Mat en uitgerust

Maar goed, dat serum. Het is moeilijk om in te gaan op de claims die beloven je teint na een maand of zo zeer verfraaid te hebben. Mede omdat ik dus nooit echt een maandlang een product gebruik: al naar gelang mijn stemming, mijn zakenagenda, mijn make-upgedrag en weet ik wat nog meer, gebruik ik dus vijf of meer verschillende producten lustig door elkaar. Zoals eerder gezegd: La Mer hoort daarbij. Omdat a. alles wat exorbitant duur is alleen maar hitsig maakt – dat moet je smeren, en b. La Mer echt uitstekend hydrateert en c. in dit geval de huid een serieus fraaie matte teint krijgt die er ook nog eens heel uitgerust uitziet. En dat is al een instant effect! Dankzij siliconen en dat snufje goud, en d. als ik het even niet meer weet, is altijd La Mer daar nog, betrouwbaar, zacht en rustig voor de huid, geen gekke fratsen (afgezien van de prijs dan). Vandaag had ik erg veel behoefte aan een matte teint – ik had geen zin in make-up maar wilde toch iets dat er in de verste verte op lijkt: voila…

Voor mat-liefhebbers en bezitters van een ruimgevulde portomonnee is overigens ook de gel dagcrème van La Mer heel, héel, héél erg prettig. Het is maar dat je het weet. Is je geld al gestort? Ik ben overigens verslaafd aan de La Mer lipbalm. Ooit kreeg ik een uitvoering met een zilveren dekseltje. Elk half jaar zorg ik voor een nieuw onderkantje, en poets ik het bovenkantje met een zilverdoek op. De balm ligt in mijn bed, naast mijn kussen. Slapen zonder mijn balm doe ik niet, ik word zelfs ongerust als de bodem van het doosje in zicht komt. La Mer, tsja…

Voor INCI-detectives hieronder nog de lijst (klik op foto voor vergroting):

Lees ook:

Lees ook