shop Bapscarcare Siliconen Littekengel Bapscarcare gel is een nieuwe generatie siliconengel voor littekenbehandeling, verrijkt met vitamine E. Bekijken ‘Het Tamarinde concentraat verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden’,  zo lees ik op de bijsluiter, ‘ en het stimuleert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid in de daarop volgende dagen. Extract van witte dovenetel met samentrekkende en kalmerende eigenschappen […]

04:27 - 02:40
luistertijd 04:27 - leestijd 02:40

Packshot Doux Exfoliant - Gentle Exfoliator Packshot‘Het Tamarinde concentraat verwijdert dode huidcellen en onzuiverheden’,  zo lees ik op de bijsluiter, ‘ en het stimuleert het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid in de daarop volgende dagen. Extract van witte dovenetel met samentrekkende en kalmerende eigenschappen zorgt voor een schonere huid, vernauwt poriën en verfijnt de huidstructuur. De grauwe teint verdwijnt onmiddellijk, de huid wordt gladder en je teint wordt weer egaal en stralend.” Wat een beloften! De exfoliërende lotion zit in een handzame, mooie (witte met rode) biologisch afbreekbare plastic flacon in een luxe, kenmerkend volgens het merk Clarins vormgegeven, verpakking. De lotion behoort tot het hogere prijssegment (31 euro voor 125 ml.).

Omdat mijn huid dun en gevoelig is en ik lichte couperose op mijn wangen heb, ben ik terughoudend in het gebruik van een gezichtscrub. De nieuwe exfoliërende lotion van Clarins, op basis van milde fruitzuren in plaats van ‘schurende’ korreltjes, lijkt mij dus ideaal om mijn vermoeid uitziende gezichtshuid met steeds meer en dieper wordende ouderdomsrimpeltjes en kleine oneffenheden weer helder en sprankelend te maken, de celvernieuwing te stimuleren en de opname van mijn overige verzorgingsproducten te verbeteren.

‘Mijn eindoordeel is dat deze rijke volle exfoliërende gezichtslotion van Clarins, hoewel prijzig, zijn werk goed doet, aangenaam ruikt, prettig aanvoelt, handig is in gebruik en zeer geschikt is voor de gevoelige huid.’

Dorine (38, neuropsychologe) concludeert:

Dorine‘Ik heb de exfoliërende gezichtslotion van Clarins getest en dat is mij heel goed bevallen. Je brengt de lotion 1 tot 2 keer per week met behulp van een doordrenkt wattenschijfje aan op een gereinigde en droge huid. Je vermijdt daarbij de kwetsbare huid rond je ogen. Vervolgens wacht je 1 minuut en dan breng je je gebruikelijke verzorgingsproducten aan (zonder de lotion af te spoelen, je laat de lotion dus gewoon op de huid zitten). Het klinkt heel eenvoudig en het blijkt inderdaad ook heel eenvoudig in gebruik te zijn.

De lotion is doorschijnend van kleur, heeft een ‘lobbige’ structuur en ruikt licht en fris.  De lotion geeft direct bij het aanbrengen een fijne zachtheid aan mijn huid, alsof je (zeg maar) je hele gezicht met een ‘olie in water basis’ waterproof mascara remover gereinigd hebt. Ik vind het een zeer prettig gevoel in tegenstelling tot het trekkige, droge en vaak gespannen gevoel dat ik meestal heb na het schoonmaken van mijn gezichtshuid. Maar dit is persoonlijk. Mocht je niet van een licht ‘vettig’ nagevoel houden, dan zou je de lotion misschien het beste ’s avonds het voor het aanbrengen van je nachtcrème/ voor het slapen gaan kunnen gebruiken. Het met de lotion doordrenkte watje ziet er bij mij na gebruik ‘grauwig en vuil’ uit, hetgeen mij het gevoel geeft dat de lotion daadwerkelijk mijn gezicht grondig gereinigd heeft en dat de dode huidcellen effectief losgeweekt en verwijderd zijn. Na een aantal keren gebruik oogt en voelt mijn huid zacht, comfortabel, helder en schoon, een heel fijn product dus! Over de effectiviteit van de lotion met betrekking tot gestimuleerde celvernieuwing en verbeterde productopname kan ik helaas niets zeggen. Ik denk dat daar wetenschappelijke en technologisch geavanceerde onderzoeksmethoden voor nodig zijn.

Kortom, mijn eindoordeel is dat deze rijke volle exfoliërende gezichtslotion van Clarins, hoewel prijzig, zijn werk goed doet, aangenaam ruikt, prettig aanvoelt, handig is in gebruik en zeer geschikt is voor de gevoelige huid! Perfect voor diegene die in 1 handeling wil exfoliëren, zonder water of scrubkorreltjes, met gebruik van een wattenpad. Gezien mijn positieve ervaringen met deze nieuwe lotion, overweeg ik (als deze flacon op is) om hem in de toekomst zelf aan te schaffen.

Let op: Omdat dit product AHA’s (Alpha Hydroxy Acid = fruitzuren) bevat, waarbij glycolzuur als 6e genoemd wordt in de rij van ingrediënten en salicylzuur als 13e, is de huid na gebruik gevoeliger voor de zon en eventuele zonnebrand. Om de schadelijke effecten van UV straling tegen te gaan, raadt Clarins aan om tot minimaal 1 week na gebruik dagelijks een product met UV-bescherming te gebruiken en blootstelling aan de zon tot een minimum te beperken.’

 

Lees ook