Cosmetisch medisch Expertadvies Operatietechnieken Plastische chirurgie

Vraag aan dr Frank Niessen: zal ik mijn borsten wel of niet laten liften?

Wanneer is beter om je borsten te laten liften?

Verslapte borsten liftenBeste Frank,

Ik ben een vrouw van 45 jaar en denk erover om mijn borsten te laten liften. Niet vergroten/verkleinen of iets dergelijks, puur liften. Ik ben ca. 25 kg afgevallen, waardoor mijn borsten naar mijn idee meer zijn gaan hangen dan normaliter het geval zou zijn geweest.

Is het mogelijk om ze te laten liften, of bijvoorbeeld de inwendige beha te laten aanbrengen, wanneer ik toch nog overgewicht heb. Of wordt dan geadviseerd toch meer af te vallen?

Ik hoor graag van u.
Met dank en vriendelijke groet, Wilma

Onze expert, plastisch chirurg dr. Frank Niessen werkzaam bij Mittsu Institute adviseert:

Beste Wilma,

Wanneer borsten gaan hangen bij het ouder worden, na bevallingen of na afgevallen te zijn, hangen de tepels lager dan voorheen. De huid tussen sleutelbeen en tepel/tepelhof is uitgerekt.

Indien het niet te ernstig is kun je door middel van alleen een borstvergroting, doorgaans met een druppelvormig implantaat, de borst een mooiere vorm geven.

Hangen de borsten echter meer; wanneer het midden van de tepel zich meer dan ongeveer 2 cm lager dan de borstplooi bevindt, dan is het nodig om huid boven de tepel weg te snijden. Vaak ook onder de tepel en eventueel in de borstplooi, met littekens als gevolg.

Op termijn gaan de borsten meestal weer wat hangen. Om dat te voorkomen zijn er meerdere operatietechnieken voorhanden. Een daarvan is de inwendige BH.

Ik adviseer je, wanneer je wat aan je borsten wilt doen, te wachten tot je volledig bent afgevallen tot je een gewicht hebt dat stabiel blijft. Dan pas heeft het zin om iets te corrigeren.

Met vriendelijke groet,

 Dr. Frank Niessen 

Lees ook:

Over deze schrijver

dr. Frank Niessen

dr. Frank Niessen

Plastisch chirurg en littekenspecialist Frank Niessen noemt zichzelf een innovatief en creatief plastisch chirurg. Op het esthetisch cosmetische vlak zoekt hij naar de beste verfraaiingsmogelijkheden om de veranderingen die zijn patiënten wensen er ook zo natuurgetrouw mogelijk uit te laten zien. ‘Noem het anatomische harmonie,’zegt hij. ‘Je bent eigenlijk heel creatief aan het beeldhouwen. Je overziet de patiënt in zijn of haar geheel.’
Frank Niessen heeft in 2018 zijn eigen kliniek opgericht in Amsterdam, het Mittsu Institute.

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.