Een betere reclame kan een cosmeticaproducent natuurlijk niet krijgen.

01:58 - 01:10
luistertijd 01:58 - leestijd 01:10

Een betere reclame kan een cosmeticaproducent natuurlijk niet krijgen. De beste verkoopsters zijn de gebruiksters, zeker als dit zeer bekende dames zijn. Michelle Obama vertelde de Amerikaanse Vogue dat ze dol is op het huidverzorgingsmerk 3Lab. Hier zitten biotechnologisch nagemaakte moleculen in een Zwitserse appelsoort. Deze stofjes zouden in staat zijn om de oercellen in de huid, de stamcellen, in betere conditie te houden. De huid zou er dus ook beter uit blijven zien naarmate je ouder wordt.

Ook sterren als Jennifer Lopez en Helen Mirren zweren erbij, zo meldt Cosmetics Design Europe online.

De producent Mibelle heeft in vitro bewijzen waaruit blijkt dat de stof stamcellen uit de navelstreng inderdaad stimuleren in de productie van meer cellen. Er zijn ook aanwijzigingen dat het de veroudering van haarfollikels kan tegengaan. Onduidelijk blijft vooralsnog wat de stof doet op de levende huid bij mensen, omdat er geen wetenschappelijke literatuur over is te vinden. Er is wel gesmeerd door testgroepen met het complete product, maar daar kan niet uit worden opgemaakt dat het specifieke ingrediënt voor de veelbelovende anti-aging werkt zorgt. Alleen water, olie en een bindmiddel hebben al de kracht om een huid te verzachten en te hydrateren Immers…).

De stof is inmiddels ook in een aantal merken van het L’Oréal concern te vinden, waaronder in Lancôme en Vichy.

Na de anti-aging theorieën over hoe suikers (uit voeding) de huid verouderen, en hoe cellen dankzij sirtuïnes langer in leven gehouden kunnen worden, is dit de nieuwste poging om het natuurlijke proces dat veroudering heet, tegen te gaan.

Lees ook:

Lees ook