Er komen mondjesmaat meer cremes op de markt waar een stofje in zit uit speciale Zwitserse appels.

01:20 - 00:48
luistertijd 01:20 - leestijd 00:48

Er komen mondjesmaat meer cremes op de markt waar een stofje in zit uit speciale Zwitserse appels. Een soort die in staat is zichzelf meer dan gemiddeld lang in leven te houden. Hun stamcelletjes zijn daar debet aan. Een bedrijf heeft dit nu biotechnologisch nagemaakt en volgens kweekjes in het lab blijkt het uitstekend te werken op de menselijke stamcellen in de huid. Die stamcellen van ons, in onze huid, blijven beter in conditie, waardoor de celdeling en het celfunctioneren van de huid dus ook beter op peil blijft.

Maar ja, dat is in een lab omgeving, dat zegt nog weinig over hoe dat stofje zich dan verhoudt in een pot creme en met die creme als vehikel het dan ook op de huid moet gaan doen.

Nu hoef je dat niet altijd te bewijzen, het is maar net wat je claimt uiteindelijk in je advertenties. Lees ons verhaal van Johann Wiechers over Bio Oil er nog maar eens op na.

Binnenkort publiceer ik zelf een achtergrond artikel over stamcellen, de huid en cosmetica in het vakblad Estheticienne. Wellicht dat ik je al eerder een voorproefje daarvan op BeautyJournaal kan geven.

Lees ook:

Kunnen stamcellen de huid aanzetten tot verbetering?

Lees ook