Nu ben ik absoluut geen voorstander van deze rare, perfectionistische rekensommetjes.

02:05 - 01:15
luistertijd 02:05 - leestijd 01:15

Nu ben ik absoluut geen voorstander van deze rare, perfectionistische rekensommetjes. Iemand is in mijn ogen mooi als hij of zij uitstraling heeft, een gezond, stralende huid en sprekende ogen. En zo denkt iedereen er anders over. Een perfect gezicht dat voldoet aan de juiste symmetrie bestaat in mijn ogen niet. Voor Psychologie Magazine daarentegen  wel. Zij hebben met behulp van de Universiteit van Aberdeen onderzoek gedaan naar de mooiste van Nederland. Uit het onderzoek is uiteindelijk het mooiste mannengezicht en het mooiste vrouwengezicht gekomen.

Het tijdschrift heeft een enquête gehouden onder de lezers en gevraagd naar hun mooiste gezicht. Uit de resultaten is uiteindelijk een top-6 mooiste BN’ers gekomen.

Top-6 van mooiste vrouwen:
1 Doutzen Kroes
2 Carice van Houten
3 Touriya Haoud
4 Daphne Bunskoek
5 Hanna Verboom
6 Tara Elders

Voila! Zo ziet de mooiste vrouw van Nederland en volgens computerprogramma’s uit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Top-6 van mooiste mannen:
1 Michiel Huisman
2 Arie Boomsma
3 Daniel Boissevain
4 Alain Clark
5 Ruben Nicolai
6 Chris Zegers

Tadaaaa! Zie hier het resultaat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat we een ‘gemiddeld’ gezicht, samengesteld uit verschillende gezichten, nóg aantrekkelijker vinden dan de afzonderlijke gezichten. Daarom werden de foto’s van de top-6 van mooiste BN’ers naar het ‘gezichtenlab’ van de Universiteit van Aberdeen gestuurd. In het gezichtenlab werden de gezichtskenmerken gemeten en met een speciaal computerprogramma samengevoegd tot de perfecte man en vrouw.

Nu vraag ik je; moeten we trots zijn op het feit dat wij ‘Nederlanders’ deze niet bestaande computerwezen als mooi beschouwen? Volgens de berekeningen namelijk wel. Alles zit op de juiste hoogte en heeft de juiste proporties…Tja, ik vind Doutzen Kroes alleen toch echt mooier. En Carice van Houten ook.

Meer weten over de fascinerende bedenksels over wat mooi is en wat niet? Lees het boek Mooi zijn en Mooi blijven van Monique Lindeboom.

In de rubriek Psychologie lees je nog veel meer artikelen over beauty & brains & schoonheidsidealen.

 

Lees ook