Het mechanisme van Belvada's mascara is gebaseerd op een uitdraaiprincipe.

02:00 - 01:12
luistertijd 02:00 - leestijd 01:12

Het mechanisme van Belvada’s mascara is gebaseerd op een uitdraaiprincipe. Middels een draaischijfje aan het einde van de pen, komt de mascaraborstel tevoorschijn. Als je klaar bent draai je de borstel weer naarbinnen, zodat hij weer in het reservoir met mascara zit. Zo komt er automatisch mascara op de borstel, maar de grootste usp is, zegt het bedrijf, dat je niet meer hoeft te pompen met de borstel (in en uit) waardoor de mascara veel minder snel uitdroogt. Doordat er door het pompen ook zuurstof bij de mascara substantie komt, droogt de wax uit.

Volgens de berichten komt er binnenkort ook een klikpen met mascara.

 

 

Onze make-up expert Lydia le Loux staat te popelen om hem uit te proberen. Ze zegt:

‘Dat er geen lucht bij kan komen zou inderdaad betekenen dat het product niet uitdroogt. Bij een traditionele mascara is juist het heen en weer “pumpen” van de mascara in de houder daar de oorzaak van. Als het doseringssysteem goed werkt, zou het ook kunnen betekenen dat dit product een stuk zuiniger in gebruik is. En ook een stuk hygiënischer. ‘

Over de drukpen zegt ze: ‘Er bestaan al wel drukpennen in deze vorm voor bijvb. concealers en lippen. Dan zit de drukbutton aan de achterkant. Dus zo’n klikpen waarmee ze straks nog gaan komen, is niet echt nieuw.’

Lydia is als grootverbruiker van mascara vooral benieuwd naar de dosering per klik. ‘Is die veel of te weinig, en hoe gelijkmatig verdeelt de mascara zich over het borsteltje? Als het alleen vooral aan de voorkant zit, aan het deel wat er direct uitkomt, dan werkt het ook niet goed. Het idee van refill door middel van een soort cartridges vind ik trouwens super!’

Bekijk ook de mascara en wimperfilm die we met Lydia maakten op BeautyJournaal TV.

Lees ook