Koude voeten en handen: een typisch vrouwenprobleem, zegt men.

02:12 - 01:19
luistertijd 02:12 - leestijd 01:19

Koude voeten en handen: een typisch vrouwenprobleem, zegt men. Wetenschappers van de universiteit van Portsmouth onderzochten dit fenomeen en ontdekten dat vrouwen efficiënter met hun warmte omgaan dan mannen. Wanneer het koud is, zijn vrouwen in staat om het bloed naar belangrijke organen te laten stromen, waardoor minder bloed naar handen en voeten stroomt. Eén theorie over de oorsprong van dit verschijnsel zegt dat dat te maken heeft met het feit dat vrouwen zich in de oertijd tegen de vrieskou moesten wapenen. De mannen hadden van nature meer spier- en vet (?)massa, wat hen beschermt tegen de kou, dus deze eigenschap werd door hen minder ontwikkeld. Verder is het zo dat vrouwen wanneer ze moe zijn of slapen sneller afkoelen dan mannen. Ook dan zijn handen en voeten het eerst aan de beurt! En omdat de huid sowieso 4x meer koudesensoren dan warmtesensoren bevat, is deze extra gevoelig voor het ‘ijsklompjes’effect.

Nou, en dan nu maar het verhaal van Hansaplast Warme Voeten (6 euro 99). Volgens de persinfo geeft binnen enkele minuten na het inmasseren het aangename gevoel van warme voeten. Dit is te danken aan het Thermocare systeem. De formule met het actieve ingrediënt Hot Act (Vanillyl Butyl Ether) werkt na het aanbrengen in op de warmtereceptoren in de huid. Hierdoor voelen je voeten urenlang warm aan.Tegelijkertijd worden ze ook verzorgd met voedende en verzachtende glycerine en kokosolie. Het klinkt als een wondermiddeltje, dus we gaan het zeker uitproberen. Een klein drupje op de handpalm resulteerde al in een lichte tinteling. Ik ben reuze benieuwd hoe het op koude voeten aanvoelt. Monique vult aan dat ze dan meteen haar man niet meer als voetenwarmer in bed hoeft op te laten draven (….).

Tip van Hansaplast: Wacht enkele minuutjes tot het effect voelbaar is. Het warmtegevoel kan variëren van persoon tot persoon. Het product heeft het meeste effect als de voeten daadwerkelijk koud zijn.

Lees ook:

Vochtig weer helpt de nagels

Beautyjournaal legde OPI’s Suzi Weiss vast op camera

Lees ook