shop Australian Bodycare Heel Repair voetcrème Onovertroffen en zo betaalbaar! Deze hielencrème met maar liefst 25% urea houdt de kloofjes echt onder controle. Urea is de beste stof die we kennen hiervoor en nog niet eerder kwamen we een product tegen met zo’n hoog percentage. We zijn om. Dit is een toppertje. Bekijken Alleen dertigers […]

01:12 - 00:43
luistertijd 01:12 - leestijd 00:43

Alleen dertigers maken zich druk om hun lichaam en dan vooral om de buik- en heupomvang. Maar juist op jongere- en op oudere leeftijd scoort het gezicht het hoogst. Dit blijkt uit een onderzoek op de website BeautyforLife.com, een gezamenlijk initiatief van de  American Society of Plastic Surgeons en de American Society for Aesthetic Plastic Surgery.

De psychologische reden waarom vrouwen een ingreep zouden overwegen varieerden bij twintigers tot veertigers om aantrekkelijker te zijn voor huwelijksmarkt, tot betere carrièrekansen bij veertigers en vijftigers tot het vergroten van vriendschapskansen bij zestigers. Bij alle leeftijdsgroepen staat het vergroten van het gevoel van eigenwaarde op nummer 1.

Ook in Nederland staat vooral het gezicht in de belangstelling als het om cosmetische ingrepen gaat, zo laat hoogleraar plastisch chirurgie Berend van der Lei weten. ‘ Het gezicht is toch het eerste wat je ziet van iemand. Het lichaam kan nog verdoezeld worden onder kleding.’

Lees ook:

Eerst gezicht, dan buik, dan borsten

Eerlijke inzichten krijg je in Monique’s beautyboek Mooi zijn en Mooi blijven

Het is weer tepeltijd

Camouflage maakt vrouw niet minder onzeker

Lees ook