Een Joodse organisatie in het land heeft hem nu officieel aangeklaagd.

00:44 - 00:26
luistertijd 00:44 - leestijd 00:26

Een Joodse organisatie in het land heeft hem nu officieel aangeklaagd. De burgemeester laat in de Roemeense krant Evenimentul Zilei weten dat hij spijt van zijn optreden heeft. Hij was in de ban geraakt van de film Valkyrie en bewondert het Nazi uniform en de discipline van het Duitse leger. Het tonen van het hakenkruis is in Roemenie verboden.

Aandacht trekken voor deze man geen onbekend fenomeen. Hij verscheen al eerder als James Bond gekleed op een feest en liet zich al eens uitgebreid fotograferen voor een modereportage in een Roemeens glossy magazine.

Lees ook:

Belgische chirurg door Officier van Justitie als tietendokter bestempeld

Eisprong vrij, Botox-vrij

Kan cafeïne huidkanker voorkomen?

Lees ook