Hoewel het onder celebs, zoals Victoria Beckham, weer trend lijkt te worden om de tepelvorm door het topje heen te zien schijnen (lange tijd was dit taboe, daarom werden de voorgevormde beha's ook zo'n hit), zou modegevoeligheid er niet aan ten grondslag liggen.

02:52 - 01:43
luistertijd 02:52 - leestijd 01:43

Hoewel het onder celebs, zoals Victoria Beckham, weer trend lijkt te worden om de tepelvorm door het topje heen te zien schijnen (lange tijd was dit taboe, daarom werden de voorgevormde beha’s ook zo’n hit), zou modegevoeligheid er niet aan ten grondslag liggen.

 ‘Ingetrokken tepels zouden een obstakel zijn bij borstvoeding, aldus Douglas McGeorge, plastisch chirurg en ex-voorzitter van de British Association of Aesthetic Surgery, tegen het online magazine Professional Beauty.co.uk. ‘Zo’n 10% van de vrouwen heeft dit en deze ingreep wordt al jarenlang uitgevoerd, het heeft niets met een modegril te maken.’

Trend of medische noodzaak, de Engelse online lingeriewinkel Wickedelic Lingerie, die ook neptepels in het assortiment heeft, zegt dat de vraag ernaar de laatste anderhalf jaar is toegenomen. Relatiemanager van de winkel, Nik Grant, denkt dat vrouwen het laten zien van hun tepels opeens weer als sexy beschouwen, want, zo redeneert hij vanuit mannelijk oogpunt: ‘ ‘Niet alleen pronte borsten worden door mannen sexy gevonden, ook puntige tepels zijn geliefd.’

Opvallend verhaal weer. Het is moeilijk na te gaan of het hier echt om een van de straat geplukt nieuwsitem gaat of een item dat door een pr-bureau opgeklopt is om deze kliniek weer eens in het zonnetje te zetten. Dat laatste is namelijk schering en inslag geworden, zowel in ons land, als internationaal. De gekste dingen worden verzonnen of opgeklopt, om maar free publicity te krijgen,  en menig medium tuint erin.

Daarom is het goed dat een extern chirurg meldt dat er niets fashion a like aan is. Neemt niet weg, dat het heel goed zou kunnen dat de tepel weer uit het taboehof komt. Ik heb me altijd verbaasd over die ineens opgekomen rage van padded beha’s. Nooit iets van gesnapt, nu ja, jaren later pas; het bleek vooral bij jonge meisjes met een mega schaamte gevoel een hit te zijn en zo verspreidde het virus zich verder. Kan me nog herinneren uit de tijd dat ik zelf twintig was, dat ik ook soms ongelukkig was als mijn tepels zich spontaan verharden en je mannen daarop ook meteen hun blik zag richten. Je deed dan wat onhandigs met je armen om het tijdelijk verdoezelen, en na een paar seconden was je weer bevrijd. Je leefde er gewoon mee.

Met de opkomst van de padded beha verscheen er ook ineens een vrouw (of meisjes-)type met borsten op okselhoogte. Ook daar snapte ik aanvankelijk niets van. Ik wist natuurlijk wel dat geen borstvorm hetzelfde is, maar hoe kwamen al die grietjes toch aan die hooggeplaatste tietjes? Sukkel….daar zorgde de schuimrubber beha natuurlijk voor….

Lees ook