Vichy bracht recent in de lijn LiftActiv een aanvulling uit op de retinol creme, met extra hyaluronzuur, een krachtig vochtbindende stof.

02:06 - 01:15
luistertijd 02:06 - leestijd 01:15

Vichy bracht recent in de lijn LiftActiv een aanvulling uit op de retinol creme, met extra hyaluronzuur, een krachtig vochtbindende stof. Van retinol is bekend dat het de collageenvorming in de huid een prikkel probeert te geven en dat het de teint kan verhelderen. Toevoegin van hyaluronzuur verhoogt het vochtgehalte oppervlakkig in de huid zo sterk dat daardoor ook een lichte volumetoename plaatsvindt, waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden. Sommige chemici speculeren nu ook dat het laten opzwellen van de oppervlakkige huidcellen ook helpt om celfuncties weer beter te laten werken. Dagcreme kost 32 euro bij de apotheek.

 
Lancaster kwam begin dit jaar met een wederom verbeterde versie van hun retinol product; Retinology. Lancaster en retinol, dat hoort bij elkaar, het merk kwam in 1978 al met een retinolproduct en dertig jaar later gelooft men nog altijd dat het een van de meest dankbare anti aging stoffen is. Maar ook een lastige; want teveel van de werkzame stof veroorzaakt gemakkelijk huidirritaties, te weinig heeft geen werking, dus de gulden middenweg heeft tijd nodig. En dan gaat niet zozeer om het vinden van de juiste concentratie, als wel om het vinden van het beste transportmiddel om de stof daar in de huid te kunnen brengen waar het ook werkelijk een functie heeft. Dit transportbolletje is positief geladen en wordt door de van nature negatief geladen cellen aangetrokken, dus iets dieper de huid in getrokken, tot in de fibroblast, de makers van collageen. Het klinkt fascinerend. Lancaster zegt Retinology zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is. De dames bij Lancaster  fluisterden ons toe dat ze lyrisch zijn over het gevoel van het product op de huid en wat het doet voor de teint. Het product is licht- en luchtdicht verpakt. 30 ml kost 82 euro.

 

Lees ook:

De meest werkzame ingredienten voor creme

Werkt een zg. Botox-creme echt?

BeautyJournaal TV; prof Wiechers vertelt over de (on)mogelijkheden van sirtuines in creme

Lees ook