Gezicht Vette huid

De buzz rond Sunlight zeep

Twee stukken van 150 gr kosten samen 2.29 bij Drogisterijnet online. Het is overigens nog nauwelijks te koop in Nederland, maar in Belgie weer wel, dus als je het bij een onlineshop aantreft is dat mooi meegenomen. En wat ziet het er gaaf uit, zo super retro! Love it.

Maar vind de buzz nog leuker. Deze ouderwetse zeep zou namelijk geweldig zijn tegen puisten. Nou droogt zeep per definitie de huid al uit, waardoor ook goede en slechte bacterien een opdonder krijgen, maar bij navraag bij een van onze experts blijkt er toch nog een ander stofje in de te zitten wat er wel eens verantwoordelijk voor zou zijn dat het acne afremt. Een stofje uit een citroenachtig plantje, dat in China op grote schaal voorkomt. Volgens onze deskundige wordt het in Sunlight vooral als geurstof gebruikt maar uit de overleving van de Chinese kruidengeneeskunde heeft het ook een antiseptische werking, ofwel, is het bacteriedodend.

Uitproberen dus maar!

Lees ook: Een geimpregneerd kussensloop met koperpeptiden blijkt te kunnen werken bij acne

Lees ook: Zwarte modder van Sea.Line voor je vette huid

Lees ook: Acne kent vele verschijningsvormen

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

28 reacties

 • Sunlight zeep is gewoon te koop bij Jumbo, Big Bazar etc. Bij Jumbo voor €1,20 voor twee blokken.

 • Hoi Nienke, ik wil wel reageren.
  De homemade sunlight wasmiddel gebruik ik voor alle was en probleemloos. Dat komt ook omdat er geen bleekmiddel in zit, wat gekleurd en zwart zou kunnen vervagen. Vind zelf dat het vlekken veel beter uit haalt dan duurder wasmiddel, kortom je kunt er probleemloos mee wassen. Als je het recept wil, geef dan maar een gil. (mega goedkoop, 5 liter was middel kost me nog minder dan een €1,00 🙂 )

 • Hallo Janneke Kuijer en Harm Hendrik de Graaf,

  Gebruiken jullie je wasmiddel voor alle wassoorten. Dus donkere was, gekleurde was, wolwas?
  Voor de witte was kan ik het mij voorstellen namelijk. Ik ben heel benieuwd naar jullie reactie.

 • Thanks, monique! Was nu met natuurshampoo, maar ben niet helemaal lovend daarover met mijn haar. Ga nu zeker de sunlight proberen. Lekker, kan ik sunlight niet alleen voor was, vloer en allesreiniger gebruiken, maar ook nog eens voor haar 🙂

 • Hoi Marijke ik heb dik krullend haar, en was het gewoon met Sunlight op de handen over je hoofd smeren laten schuimen net als op het lichaam. Goed uitspoelen en erna een balsem/conditioner klaar. Niks droog haar gewoon mooi. 1 x per week wassen. Goed tegen hoofdluis en geen jeuk meer van allerlei troep.

 • Sunlight koop je in de supermarkt bij de schoonmaakmiddelen, bij ons vaak helemaal onderaan verstopt. Maak er wasmiddel van waar ik dus mee was en het hele huis mee schoonmaak. Heb mijn haar er nooit mee gewassen, doen jullie gewoon zeep in je handen en inmasseren? Wordt je haar er niet droog van? Heb wel aantal natuur shampoos geprobeerd, maar heb dik haar met slag en veel natuurshampoos wordt mijn haar touw. Heb ook de azijn/water spoeling gebruikt maar dat doet net te weinig voor mijn haar.
  Als je een scheut azijn in je wasverzachter bakje doet, heb je heerlijk zachte was en nee, je ruikt er niks van na drogen 🙂

 • Sunlight hier voor vlekken in de was. haren wassen lichaam wassen. Iedereen doet het er goed op. Met 45 jaar zien haren en huid er prima uit. Mijn dochter ook prachtig haar.

 • Hallo allemaal, ik koop mijn Sunlight zeep gewoon bij Albert Heijn. Bij de schoonmaakmiddelen. Ik was er mee en ik maak er mee schoon. Superspul!

 • sorrie mijn toetsenbord heeft de kuren met de letters,helaas is daar geen sopdoek tegen bestand,maar ik ben wat dat betreft VOOR de natuurlijk schoonmaakmiddelen als voorheen….de chemische troep die erbij is gestopt doet een gezond mens die gezpond wil blijven geen goed en diegene die een beetje aan het kwakkelen zijn kan ik als advies geven :STOPPEN met die chemische schoonmaakmiddelen die vol met overige rotzooi zitten.
  Voor mij alleen nog natuurlijke producten in huis…….evenzo met haar en huisproducten zonder silliconen!!!!!!
  TIP: zelf deo maken……? doe 2 eetlepels Baking soda ofwel zuiveringszout en een schaaltje daar 2 eetlepels maizena bij en 2 eetlepels cocosolie goed door elkaaar roeren totdat je een massa heb en dan in een goed afgewassen en gedroogd potje doen……geen ruikende oksles cq zweetvoeten meer.
  Voor mij gaan de deo’s de deur uit en maak voortaan puur natuur deo’s.
  Heel veel succes en plezier ermee……..”oma cake”

 • Het is niet alleen goed voor de was maar je kunt er ook heel simpel in een flacon voor de wc een reiniger mee maken….flinke hoeveelheid zeep schaven of raspen en een liter kokend water erbij,goed roeren zodat het oplost en dan af laten koelen,daarna in een flacon voor de wc gebrukken als men een grote boodschap heeft gedaan ruikt men alleen nog de zeep en je hebt geen chemische rotzooi meer nodig,kan ook met driehoek zachte groene zeep.
  Voor mij geen chemische schoonmaakmiddelen in huis.sopdoekje goed met warm/heet water uitknijpen en een dotje groende zachte zeep op het sopdoekje doen en ga je woning maar aan!!!
  Zelfs de vloer doe ik ermee…..vanmorgen nog gedaan..ik vind het SUPERSPUL zowel de Sunlight als de Driehoek zachte groene zeep.

 • Ik gebruik al jaren enkel en alleen sunlight zeep voor mijn lijf,geen cremmetje of niets.
  Ik heb nooit geen pukkeltjes ofzo,en met 41 een huid van 25.
  Het is echt goed,verwijderd lichaamsvuil,maar maakt je huid niet zo droog als al die dure goedjes.

 • Ha Olav, wat een pikante uitspraken doe je hier:-) Wie heeft jou verteld dat je haardos weer dikker kan worden en de haargroei kan toenemen door het gebruik van de (blijkbaar) talgafremmende sunlight zeep?

  we zijn benieuwd:-))

 • Na een tip van een collega was ik me al sinds 7 maanden alleen maar met Sunlight zeep. Best te koop, maar het ligt tussen de schoonmaakartikelen en niet (meer) in de gewone douche- bad- en shampoo afdeling.

  Niet alleen wordt je er écht schoon van (en heb je dus geen deodorant meer nodig) maar, en nou komt het gekke, mijn haar is er dikker en sterker van geworden. Mijn kalende kruin trekt weer langzaam dicht.

  Het schijnt te komen door de neutraliserende werking op de talgproductie, waardoor haarzakjes weer gezond worden. Hoe dan ook, voor mij niets anders meer.

  Natuurlijk zal Unilever dit in alle toonaarden ontkennen. Die hebben geen belang bij goedkope zeep verkopen die goed werkt. Ze verkopen liever dure shampoo en doucheschuim die zo slecht is dat je daarnaast ook nog deodorant, huidcrème, conditioner, haarwater en dergelijke nodig hebt.

  Niet doen dus. Gewoon huid en haar wassen met Sunlight. Het is het beste en het zuiverste wat er is!

 • Sunlight zeep is goed!!Ik gebruikte het al jaren voor de vlekken (o.a gras) in de kleding van mn zoontje!!Werk echt super!!!Nu hoorde ik van mn moeder dat mn oma het ook vroeger al gebruikte,veelal om haar gezicht te reinigen,en mn oma had altijd een gaaf en glad gezicht!!!!Dus ik ben het ook voor mn gezicht gaan gebruiken!!!Puistjes en meeeters komen in elk geval niet meer,dus mooi meegenomen!!!Wel de moeite waard om te proberen,ik blijf het in elk geval gebruiken!!

 • alcohol in lotion, voor miranda. de volgende info heb ik nog doorgekregen van clinique, over de alcohol in hun lotions:

  Clarifying Lotions 1, 2, 3, & 4 bevatten alcohol. Is dat niet slecht voor de huid?

  Dr. David Orentreich: Spijtig genoeg krijgt alcohol slechte kritiek, maar de waarheid is dat het nog steeds het beste ontsmettingsmiddel is dat bestaat. Alcohol reinigt en ontvet uitstekend. Het heeft ook de vanzelfsprekende eigenschap om overtollig talg te verwijderen, wat belangrijk is voor een huid die gevoelig is voor puistjes. Wanneer je de juiste producten gebruikt, met de juiste hoeveelheid alcohol voor jouw huidtype, is uitdroging niet mogelijk. We gebruiken een speciaal type alcohol in de Clinique producten, met de naam SD-Alcohol 40. Het is heel belangrijk te onthouden dat Clarifying Lotion ontworpen is om deel uit te maken van het 3?Stappen Huidverzorgingssysteem; het wordt altijd voorafgegaan door een reiniging en gevolgd door een vochtverzorgend product.

  Op welke manier is SD-40 verschillend van andere alcohol? Wat zijn de karakteristieken?
  Dr. David Orentreich: Er zijn zoveel verschillende varianten van alcohol , gaande van de alcohol om te poetsen, tot de alcohol die je kan drinken. Sommige types alcohol zijn zelfs gekend als vochtverzorgend ! SD-40 staat voor ‘specially denatured” (gedenatureerde alcohol), 40 is de alcoholgraad, niet het percentage. We gebruiken alcohol ook voor haar verdampende eigenschappen – doordat het snel van de huid verdampt en de huid een fris en koel gevoel geeft.

 • ik ken die verhalen ook over alcohol, maar er zijn verschillende soorten alcohol; zeer uitdrogende maar ook vochtverzorgende. ik zal bij clinique eens navragen hoe dat bij hen zit, ik vind de formule echt heel erg prettig. onverwacht prettig.

 • Oh ja de 3 stappen serie van Clinique die is heel prettig. De lotion ruikt inderdaad heel sterk naar de alcohol en maakt je gezicht extreem schoon, maar vraag me werkelijk af of dit nu goed is.

 • Ik vind Sunlight zo supercult, ik ga er ook eens naar op zoek:-)
  Mijn favoriete reinigingsproducten komen uit de 3 stappen serie van Clinique, vooral die Lotion (voor mij nr 2) vind ik verslavend goed. Er zit wat zuur in en verder veel hydratanten. Mijn huid wordt er heel glad van, de porien blijven schoner en door die hydratanten voelt de huido ok niet trekkerig in. In het begin is het even wennen, het prikt en je denkt te stikken van de dampen van menthol en alcohol. Ik had het als 20 tiger wel eens gebruikt maar toen vond ik het niets. Nu kan mijn huid het wel ‘drinken’.. lijkt het. Maarja, qua prijs is het natuurlijk een ander verhaal dan SunLight!

  ps: ik neem je make-upvraag mee voor Dominique, heb je hem ook naar info@beautyjournaal.nl gemaild, dan kunnen we je ook persoonlijk laten beantwoorden:-)

 • Ik vind dat veel reinigers waar je water aan toevoegt altijd enigzins de huid iets droger maken. Sunlight daarintegen niet anders dan veel andere produkten. Dus persoonlijk voor mij geen bezwaar. Daarna je gezichtshuid voorzien van een lekkere creme.
  Overigens is de Sunlight in Belgie bij het Kruidvat (vandaag gezien) voorzien van een modern jasje.
  Een gerestylde verpakking, jammer van de authentieke vormgeving.

 • he grappig miranda, droogt het je huid niet uit? hoe voelt het aan?

 • Je kunt de Sunlight zeep kopen bij de Plusmarkt, 2 stukken voor 1,29.
  Ik ben het sinds een paar dagen aan het gebruiken voor het reinigen van het gezicht, pas wel op je ogen (’t prikt).
  Kan nog niet ervaren of het helpt om pukkeltjes te voorkomen.

 • Ha ha, ga ik ook gelijk uitproberen! Al is het inderdaad alleen maar vanwege die prachtige verpakking!

Reageren