Gezicht Rimpels en slapte

Kun je de jaren ook wegrollen?

huidroller-van-mtsMoest je eerst onder het mes, daarna kwamen de lasers en de peelings, daarna kwamen de nog lichtere lichtbehandelingen zoals IPL. Met de afname van de invasiviteit van behandelingen werd ook de werking navenant minder. Kan het mes nog rigoureus verstrakken en liften, met littekens tot gevolg, de laser doet dat al ‘zachter’, met oppervlakkige brandwonden tot gevolg en de IPL’letjes, ach, daar moet je vooral een lange adem en veel geld voorover hebben als je dan toch wilt, maar mes en zuur of bundel schuwt. Ondertussen blijven de moderne alchemisten doorzoeken naar effectieve maar mildere varianten om uiterlijk los te kunnen koppelen van de leeftijd. Het nieuwste toverwoord heet skin needling , rollers met naaldjes, of gewoon heerlijk koel op de huid aanvoelend, want van edelsteen gemaakt.

In 1995 al publiceerde dr Orentreich (werkzaam bij Clinique al geruime tijd weer) een onderzoek waaruit bleek dat als omliggend weefsel van littekens ingeprikt werd en iets gelift met naaldjes dat het het weefsel een prikkel gaf die tot een beter herstel van het litteken leidde. Daarna kwamen er ook experimenten met tattoomachientjes – zonder inkt- die met naaldjes op enige afstand van elkaar prikken in de huid gaven en zo ook littekenweefsel aanzienlijk mooier maakten. In 1996 was er ene dokter Fernandes die een naaldstempel ontwikkelde en liet zien dat dit het collageen een prikkel gaf en dus de huid weer wat voller aanzien kon geven. Overigens waren er al veel dit soort ontwikkelen, zoals mesotherapie dat in de jaren’50 in Franrkijk al gebruikt werd om werkzame vloeibare stoffen inde huid te krijgen of zelfs nog dieper, in de spieren om genezing te bewerkstelligen.

Wat er simpelweg gebeurd bij dit soort methoden is dat de huid geirriteerd wordt, je creeert bewust een beschadiging waarop de huid reageert alsof er een wond is die weer dichtgemaakt moet worden, en de huid doet dat door extra collageen te produceren. Je geeft de huid dus een zelf regenerende prikkel.

Momenteel komen heel veel rollertjes opde markt, varierend van mild en met kleine speldenprikken (0.02 mm lang) voor thuisgebruik tot zwaarder werk (naalden tot 3 mm lang) waarbij toch echt wel wat bloed aan te pas kan komen, en daarom alleen geschikt voor de salon. De rollers worden al dan niet in combi met vitaminepreparaten gebruikt om die stoffen in de huid te prikken als het ware. In de salon kan daarmee tussen de 10 en soms wel 60 minuten lang gerold worden, afhankelijk van het huidoppervlak. De huid kan rood tot roze zijn en dit kan 24 uur aanhouden. In geval er bloed bij aan te pas komt is zeer grote zorgvuldigheid geboden, ergo; hier kun je beter van afzien, tenzij je het onder toezicht van een dermatoloog laat doen. Om genezingsproblemen en juist littekenvorming te voorkomen. Soms ontstaat er een droogheid van de huid, of milia (witte onderhuidse bultjes). Ook kunnen erg pigmentveranderingen plaatsvinden omdat er toch cellen beschadigd zijn geraakt.

Het duurt vaak 4 tot 8 weken voordat enig resultaat zichtbaar is en dit proces gaat wel door. Vaak zijn 2 tot 5 behandelingen nodig met tussenpozen van 2 tot 3 maanden.

Hoewel er nog geen wetenschappelijk onderzoeken zijn waaruit de werking blijkt, zijn er internationaal talloze praktijkvoorbeelden van tevreden gebruikers in een therapeutische praktijkomgeving. Jammer genoeg ontbreken de meetbare resultaten dus, en dit maakt dat je wel alert moet blijven. Gebruik van dit soort rollers thuis wordt ten sterkste afgeraden juist vanwege de bijwerkingen die kunnen optreden. Je wilt juist een mooiere huid en geen beschadigde huid. Online wordt al veel gekopieerd werk aangeboden met vaak te scherpe, lange naalden. Ga lekker naar een goede huidspecialiste. Zoals bijvoorbeeld Els van Gogh in Huizen. Zij stuurde ons overigens ook nog een onderzoek door van de producent van de roller waarmee zij werkt, de MTS. Hierin toont de onderzoeker de werking aan op de huid. Het is geen wetenschappelijk onderzoek in de officiele zin, er is geen dubbelblind onderzoek gedaan. De roller is met een andere prikmethode, de mesotherapie, vergeleken, en met en zonder extra serum om in te sluizen. Ook zijn geen concrete meetwaarden opgenomen die degelijk uitsluitsel geven. Download het hier: mts-klinische-studie-dermarolling

Een neem voor thuis dat goddelijk verslavende huidrollertje met gladde balletjes van rozenkwarts edelsteen. Het voelt zo heerlijk verkoelend aan op de huid. Vaak als ik zit te werken of tv kijk ben ik aan het rollen. ’s ochtend onder mijn ogen, overdag over de wangen en de kaaklijn. Momenteel lopen zelfs mijn dochtertje en mijn man ermee te rollen omdat het gevoel op je gezicht zo ontzettend lekker is. Je koopt het bij de Thai Wellness shop voor 15 piek.

Lees ook: Naar schatting krijgt 1 op de 4 mensen in NL huidkanker

Lees ook: Lekker! Een facial met DNA Vital van Ericson Laboratoire

Lees ook: Meer over je huid en je schoonheid in Monique’s beautyboek

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

11 reacties

 • hoi renate, er zijn tegenwoordig toch wel andere modellen op de markt gekomen, die meer als een ‘stempel’ werken en niet meer rollen. we hebben er al eens over geschreven met reviderm, en volgende week laten we je zien wat je met Dermatude kan bereiken. rollers werken zeker ook maar de opvatting neemt toe dat rollernaaldjes niet recht genoeg in de huid komen waardoor de kans op onderhuids beschadigingen groter zou zijn.

  https://www.beautyjournaal.nl/2017/02/14/de-wow-facial-reviderm-micro-needling-en-celljet-ultrasound/

 • Wauw ik schrik er echt van dat mensen 500 euro hiervoor hebben neergelegd en vervolgens zo een negatieve ervaring hiermee hebben! Heb er zelf een van een paar tientjes aangeschaft en heb daar echt veel baat bij gehad. Ben benieuwd of je die van jou nog steeds gebruikt! 🙂

 • De dermaroller staat het komend weekend weer in diverse varianten op de beurs in Utrecht. Wij staan met MEDIK8 die de Titanium Dermaroller hanteert. Voor MEDIK8 geven wij alle + trainingen en hebben meer dan positieve reacties en resultaten. Hiermee zeggen we niet dat andere rollers niet goed zijn maar er zijn de afgelopen jaren veel klonen gekomen, die gevaarlijk zijn, af kunnen stompen of zelfs kunnen breken in de huid. Wij hanteren de veilige normen zoals de verzekeraars en Min van Volksgezondheid/ Voedsel en waren dat graag zien. Zo blijft het leuk maar vooral veilig !

 • ik heb ook zo een systeem gekocht van environ.Dit heeft mij 500uoro gekost.
  EN HET IS WAARDELOOS!!!!Ik heb er allen maar een ontstoken branderige huid vol bulten van overgehouden.en daarna litekens gekrgen op mijn gezicht.En geen resultaat .heb het 3 weken geprobeerd en alleen maar miserie.Ik vind het echt schandalig dat men mensen zo kunnen beroven van hun geld.Dat is het enige waar het om draait geld.en mensen dingen beloven en voor liegen die je niet kunt realiseren.Schandalig gewoon.

 • @monique, ik weet niet meer precies waar ik dat gelezen heb, maar ik “ken” Paula B. van jouw blog. Het was ongeveer zo, dat ze zei dat als een creme bijvoorbeeld een tinteling opwekt, je als consument constateert dat die creme kennelijk iets doet (hoera!). Maar dat je dan dus ook een vorm van irritatie hebt opgewekt, al is dat misschien maar even, en dat je juist zou moeten proberen je huid te verzorgen zónder enige vorm van irritatie, want iedere irritatie zou bijdragen aan een snellere veroudering. Gaat er al een lampje branden?

 • en terecht zelda, ik heb ook nog nooit 100% klaarheid over de vraag kunnen krijgen en kunnen vinden (over dergelijke behandelingen). maar wellicht is die vraag voor de gemiddelde vrouw die het overweegt ook overbodig; zij heeft/ervaart een probleem en wil daar zsm een oplossing voor zodat zij zich weer zsm lekker in haar vel kan voelen. wie dan leeft wie dan zorgt.

  ik ken de uitspraak van begoun niet en vind hem in het kader van huidverbetering ook geen hout snijden. tot nu toe zijn de enige methoden voor handen juist de zg. irriterende methoden. Zelfs de zuren waar zij zelf zo prat op gaat, zijn irriterend.

  het is wel zo dat dat het in geval van acute huidirritatie die aanvoelt als branderigheid en prikkerigheid en eruit ziet als roodheid, een behandeling met een cosmeticum onmiddellijk gestaakt moet worden, als er niet expliciet bij staat dat het een gevolg is van het smeren en als zodanig als normaal moet worden beschouwd. bij de gemiddelde behandeling wordt het als een vanzelfsprekendheid aangenomen, dat het zo is.

  de komende tien jaar zal de industrie zich steeds meer gaan richten op de genetische aanpak van huidveroudering. dat klinkt ongeloofwaardig, maar de mogelijkheden komen al in zicht omdat men steeds beter weet welke genen betrokken zijn bij huidveroudering. achter de schermen worden talloze onderzoeken gedaan om te achterhalen welke eiwitten invloed kunnen hebben op de genen en of deze eiwitten zelf te beinvloeden zijn in hun taak. mondjesmaat zie je daar nu al voorbeelden van naarbuiten komen. zoals genifique van lancome. zal daar binnenkort uitgebreider over berichten.

 • Ik blijf me bij al die huidbeschadigende “behandelingen” toch steeds maar afvragen of je daarmee uiteindelijk niet van de regen in de drup komt; er komt toch een keer dat al die cellen een beetje klaar zijn met alwéér repareren, of de kluts kwijtraken. Zegt Paula Begoun niet ergens dat je eigenlijk niets moet voelen van bv. een crème, omdat het juist agressief spul is als je wél iets voelt. En geldt dat dan niet voor al die agressieve behandelingen waarbij je heel bewust schade aanbrengt?

 • nu ja karolien, er worden vanwege het edelsteen wel allerlei magische krachten aan toegedicht, maar het voelt vooral lekker aan, en een beetje massage met lichte druk doet altijd wel wat; beetje bloedsomloop stimuleren, wat lyfmedrainage en evt wat vocht rond de ogen weg masseren, maar dat is het dan ook. vooral het gevoel is dus heerlijk en dat vind ik er zo verrassend aan. de stenen balletjes zijn ook heel koud, naarmate je even langer rolt nemen ze de warmte van je huid over. dan leg je hem weg en koelt hij weer af. simpel systeem, geinig.

 • Monique,

  Dat huidrolletje wat zo verkoelend werkt, doet het ook wat voor je huid?
  Of voelt het alleen lekker?
  Gr Karolien

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.