Moest je eerst onder het mes, daarna kwamen de lasers en de peelings, daarna kwamen de nog lichtere lichtbehandelingen zoals IPL. Met de afname van de invasiviteit van behandelingen werd ook de werking navenant minder. Kan het mes nog rigoureus verstrakken en liften, met littekens tot gevolg, de laser doet dat al ‘zachter’, met oppervlakkige […]

05:16 - 03:09
luistertijd 05:16 - leestijd 03:09

Moest je eerst onder het mes, daarna kwamen de lasers en de peelings, daarna kwamen de nog lichtere lichtbehandelingen zoals IPL. Met de afname van de invasiviteit van behandelingen werd ook de werking navenant minder. Kan het mes nog rigoureus verstrakken en liften, met littekens tot gevolg, de laser doet dat al ‘zachter’, met oppervlakkige brandwonden tot gevolg en de IPL’letjes, ach, daar moet je vooral een lange adem en veel geld voorover hebben als je dan toch wilt, maar mes en zuur of bundel schuwt. Ondertussen blijven de moderne alchemisten doorzoeken naar effectieve maar mildere varianten om uiterlijk los te kunnen koppelen van de leeftijd. Het nieuwste toverwoord heet skin needling , rollers met naaldjes, of gewoon heerlijk koel op de huid aanvoelend, want van edelsteen gemaakt.

In 1995 al publiceerde dr Orentreich (werkzaam bij Clinique al geruime tijd weer) een onderzoek waaruit bleek dat als omliggend weefsel van littekens ingeprikt werd en iets gelift met naaldjes dat het het weefsel een prikkel gaf die tot een beter herstel van het litteken leidde. Daarna kwamen er ook experimenten met tattoomachientjes – zonder inkt- die met naaldjes op enige afstand van elkaar prikken in de huid gaven en zo ook littekenweefsel aanzienlijk mooier maakten. In 1996 was er ene dokter Fernandes die een naaldstempel ontwikkelde en liet zien dat dit het collageen een prikkel gaf en dus de huid weer wat voller aanzien kon geven. Overigens waren er al veel dit soort ontwikkelen, zoals mesotherapie dat in de jaren’50 in Franrkijk al gebruikt werd om werkzame vloeibare stoffen inde huid te krijgen of zelfs nog dieper, in de spieren om genezing te bewerkstelligen.

Wat er simpelweg gebeurd bij dit soort methoden is dat de huid geirriteerd wordt, je creeert bewust een beschadiging waarop de huid reageert alsof er een wond is die weer dichtgemaakt moet worden, en de huid doet dat door extra collageen te produceren. Je geeft de huid dus een zelf regenerende prikkel.

Momenteel komen heel veel rollertjes opde markt, varierend van mild en met kleine speldenprikken (0.02 mm lang) voor thuisgebruik tot zwaarder werk (naalden tot 3 mm lang) waarbij toch echt wel wat bloed aan te pas kan komen, en daarom alleen geschikt voor de salon. De rollers worden al dan niet in combi met vitaminepreparaten gebruikt om die stoffen in de huid te prikken als het ware. In de salon kan daarmee tussen de 10 en soms wel 60 minuten lang gerold worden, afhankelijk van het huidoppervlak. De huid kan rood tot roze zijn en dit kan 24 uur aanhouden. In geval er bloed bij aan te pas komt is zeer grote zorgvuldigheid geboden, ergo; hier kun je beter van afzien, tenzij je het onder toezicht van een dermatoloog laat doen. Om genezingsproblemen en juist littekenvorming te voorkomen. Soms ontstaat er een droogheid van de huid, of milia (witte onderhuidse bultjes). Ook kunnen erg pigmentveranderingen plaatsvinden omdat er toch cellen beschadigd zijn geraakt.

Het duurt vaak 4 tot 8 weken voordat enig resultaat zichtbaar is en dit proces gaat wel door. Vaak zijn 2 tot 5 behandelingen nodig met tussenpozen van 2 tot 3 maanden.

Hoewel er nog geen wetenschappelijk onderzoeken zijn waaruit de werking blijkt, zijn er internationaal talloze praktijkvoorbeelden van tevreden gebruikers in een therapeutische praktijkomgeving. Jammer genoeg ontbreken de meetbare resultaten dus, en dit maakt dat je wel alert moet blijven. Gebruik van dit soort rollers thuis wordt ten sterkste afgeraden juist vanwege de bijwerkingen die kunnen optreden. Je wilt juist een mooiere huid en geen beschadigde huid. Online wordt al veel gekopieerd werk aangeboden met vaak te scherpe, lange naalden. Ga lekker naar een goede huidspecialiste. Zoals bijvoorbeeld Els van Gogh in Huizen. Zij stuurde ons overigens ook nog een onderzoek door van de producent van de roller waarmee zij werkt, de MTS. Hierin toont de onderzoeker de werking aan op de huid. Het is geen wetenschappelijk onderzoek in de officiele zin, er is geen dubbelblind onderzoek gedaan. De roller is met een andere prikmethode, de mesotherapie, vergeleken, en met en zonder extra serum om in te sluizen. Ook zijn geen concrete meetwaarden opgenomen die degelijk uitsluitsel geven. Download het hier: mts-klinische-studie-dermarolling

Een neem voor thuis dat goddelijk verslavende huidrollertje met gladde balletjes van rozenkwarts edelsteen. Het voelt zo heerlijk verkoelend aan op de huid. Vaak als ik zit te werken of tv kijk ben ik aan het rollen. ’s ochtend onder mijn ogen, overdag over de wangen en de kaaklijn. Momenteel lopen zelfs mijn dochtertje en mijn man ermee te rollen omdat het gevoel op je gezicht zo ontzettend lekker is. Je koopt het bij de Thai Wellness shop voor 15 piek.

Lees ook: Naar schatting krijgt 1 op de 4 mensen in NL huidkanker

Lees ook: Lekker! Een facial met DNA Vital van Ericson Laboratoire

Lees ook: Meer over je huid en je schoonheid in Monique’s beautyboek

Lees ook