[media id=20 width=290 height=190] Zet Siko een batterij producten voor zijn neus, en hij gaat onmiddellijk als een bezetene aan de slag.

05:11 - 03:06
luistertijd 05:11 - leestijd 03:06

[media id=20 width=290 height=190]
Zet Siko een batterij producten voor zijn neus, en hij gaat onmiddellijk als een bezetene aan de slag. We huiverden voor de wijze waarop hij de producten bekeek, besnoof en bekritiseerde. Umpf, als een olifant door de porceleinkast heen! Maar he, Siko weet wel waarover hij praat, als kapper, trainer, hairstylist bij modeshoots. Noem het maar op. Van de tien producten die wij zo vol belangstelling bij hem achter gelaten hadden, overleefden zeven het niet.

 

De verliezers

De producten die het niet hebben gehaald waren BlondMe van Schwarzkopf, vooral om reden dat Siko het best onzinnig vindt om speciaal voor blond haar weer een aparte lijn te maken, en verder hadden we van dit merk al een topper in de Top 3! Marlies Möller Style & Shine Spray kwam er net zoals John Frieda’s Shape & Shine spray niet door omdat Siko niet gelooft in producten die zowel shine als versteviging moeten geven. ‘Glans wil je over het hele haar heen, versteviging wil je alleen bij de haaraanzet, dus hoe combineer je dat? Het is een combinatie van twee uitersten die niet te verenigen zijn. De geur van Möller vond hij ook zeer doordringend zoet. Ook vond hij dat er veel te veel alcohol in zat, wat ook gold voor Guhl’s Pure Glans spray. ‘Alcohol droogt het haar per definitie uit, dat wil je helemaal niet.’ Indola’s Glamour Shine & Hold spray uit de Innova lijn sneuvelde bij voorbaat al op de vormgeving: ’te ouderwets op een lelijke manier’, maar ook functioneel omdat er eveneens veel alcohol in zit, voor een combi die zowel glans als stevigheid moet geven.

 

 De winnaars

 

sasssoon spray shine

 

Sassoon Shine Spray werd niet alleen door de kappers als een prachtige spuitbus gezien in een mooie strakke vormgeving. Ook de spuitkop was lekker te hanteren en bovendien bleek het een fijn shineproduct voor krullend haar. ‘Omdat de vloeistof wat nattig blijft. Krullen veren hierdoor meteen op.’ Het product bevat ook een uv-filter. Het kost 19 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een geweldigde basis shinespray die Siko zo in zijn eigen assortiment als kapper zou voeren, omdat het simpelweg doet wat het belooft en op een goede manier. Osis+ is een kapperslijn die onder Schwarzkopf valt. Deze Osis+ Sparkler is dus bij de kapper te koop en kost 15 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Onverwacht blij werd Siko van Fekkai’s glansspray. De fles ziet er niet alleen lekker uit, want fris groen en transparant. De vloeistof ruikt lekker, vernevelt prachtig over het haar en doet wat het moet doen met een extraatje. Het geeft glans maar verslapt het haar niet. De Glossing Sheer Shine Mist is te koop bij Douglas en kost 21,50 euro. Ja, die prijs, dat vond Siko toch wel tegenvallen. Duur!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Remington Shine Therapy föhn…wij zijn fan, Siko moest eerst slikken en toen hard lachen! Die vormgeving, hij kan er niet over uit, zo lelijk vindt hij dit apparaat. Wat dit doet? Met een druk op de knop verspreidt de haardroger een lichte nevel van het serum gelijkmatig over het haar voor een verbetering van de glans. De verzorgende ingrediënten zorgen voor minder pluizig haar en beschermen tegen haarbeschadiging en uitdroging die tijdens het veelvuldig drogen van het haar kan ontstaan. Het serum is speciaal ontwikkeld om het haar glans te geven zonder dat het het haar vet maakt. De vitamine-boost zit in een speciaal compartiment in de haardroger. Navullingen zijn gemakkelijk in de haardroger te plaatsen en gaan ieder tot 40 sessies mee.

Je haar voelt direct zacht en gezond aan en dit gevoel houdt zeker 2 dagen aan zonder vet te worden. Monique’s collaga Marieke wast haar haar altijd met conditioner want anders voelt het heel stug aan, maar dat is nu geen vereiste meer. De föhn is heel gemakkelijk in gebruik ( je hoeft alleen maar een extra knopje in te drukken) en je voelt of ziet de nevel niet. Ook Monique zweert erbij omdat ze simpelweg twee linker handen heeft; ze kan niet stylen. Een klein nadeel: juist omdat je die nevel niet ziet of voelt – ook niet als je tegen de spiegel blaast ter controle, zoals de bijsluiter adviseert, kun je wel onzeker zijn of het wel werkt. Nadelig blijft natuurlijk ook dat je met vullingen moet werken. We weten nog niet hoe lang we ermee doen, maar echt goedkoop zijn ze natuurlijk niet in vergelijking met een conditioner uit een fles. De haardroger kost € 49,95 plus twee na vullingen shineserum twv € 9,95 .

Siko begrijpt niet dat mensen dit willen gebruiken. En hij legt ons in de film nog maar eens uit hoe je goed fohnt, zodat je haar vanzelf glans krijgt….

Lees ook