Cosmeticaclaims Lichaam Zakenpraat

Schone mond bevordert algehele gezondheid

schone-mondDeze weken is Oral B met haar eerste tandpasta aan een groot media offensief bezig. De tandpasta heeft een toegevoegde waarde, zo zegt het merk, omdat het als een soort scrub functioneert. Er zitten heel kleine korreltjes in, die de tanden nog schoner houden. De samenstelling van het algehele product moet ertoe bijdragen dat je tandvlees gezonder blijft, tandplak langer wegblijft en je tanden wat witter kunnen worden. Ik heb er inmiddels mee gepoetst. Het is een leuk product, smaakt lekker en voelt lekker aan, maar of het nou beter is dan alles wat inmiddels al voor handen is op de markt? Dunno….

Maar goed, het wijst wel weer eens op de feiten van het belang van een schone mond. Daar waar bacterien zich kunnen ophopen, kan het tandvlees ontstoken raken en dat betekent letterlijk dat bacterien heel makkelijk in de ontstoken huid kunnen dringen en in de bloedbaan terecht kunnen komen. Er zijn serieuze aanwijzingen dat vooral het hart daar onder kan lijden. In de mond leven maar liefst 700 soorten bacterien. Als de bijproducten van deze bacterien (noem ze gemakshalve een soort uitwerpselen) in de bloedbaan komen kunnen ze de bloedvaten aantasten, cq. vernauwen.

Oral B zal dit niet zo snel vertellen, maar met deze kennis in het achterhoofd hebben ze natuurlijk wel een krachtige marketingboodschap in handen om het belang van een schone mond met goede producten te onderstrepen.

Meer over dit onderwerp, lees je ook hier.

Lees ook:

Marieke is blij met de comeback van Lipsmackers

Uit onderzoek blijkt: tieners hebben al teveel chemicalien in hun bloed

De verkoop van lipsticks vaart wel bij een recessie

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

3 reacties

  • Met die stokertjes vind ik het echt niets..heb gisteren mijn tanden laten schoonspuiten bij de ortho..dat is pas luxe..haha..de mondhygienist doet het ook hoor, daar ga ik nu om de 3 maanden heen..maar kost dan een euro of 70..mmm duur maar ook een luxe..

  • lijkt me een hoop gedoe ja! maar stoken wordt sowieso aanbevolen als je wat ouder wordt, omdat de ruimte tussen de tanden groter wordt. flossen is echt iets voor jonge mensen, is mij altijd verteld door de tandarts.

  • Heb een beugel en ja dan wil je die bacterien wel weren…al is het gewoon ook lekker om schone tanden te hebben!! Al kan ik nu niet meer flossen (deed dat hiervoor elke avond!!), nu dan met stokertjes….toch anders!!

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen