Deze weken is Oral B met haar eerste tandpasta aan een groot media offensief bezig.

01:47 - 01:04
luistertijd 01:47 - leestijd 01:04

Deze weken is Oral B met haar eerste tandpasta aan een groot media offensief bezig. De tandpasta heeft een toegevoegde waarde, zo zegt het merk, omdat het als een soort scrub functioneert. Er zitten heel kleine korreltjes in, die de tanden nog schoner houden. De samenstelling van het algehele product moet ertoe bijdragen dat je tandvlees gezonder blijft, tandplak langer wegblijft en je tanden wat witter kunnen worden. Ik heb er inmiddels mee gepoetst. Het is een leuk product, smaakt lekker en voelt lekker aan, maar of het nou beter is dan alles wat inmiddels al voor handen is op de markt? Dunno….

Maar goed, het wijst wel weer eens op de feiten van het belang van een schone mond. Daar waar bacterien zich kunnen ophopen, kan het tandvlees ontstoken raken en dat betekent letterlijk dat bacterien heel makkelijk in de ontstoken huid kunnen dringen en in de bloedbaan terecht kunnen komen. Er zijn serieuze aanwijzingen dat vooral het hart daar onder kan lijden. In de mond leven maar liefst 700 soorten bacterien. Als de bijproducten van deze bacterien (noem ze gemakshalve een soort uitwerpselen) in de bloedbaan komen kunnen ze de bloedvaten aantasten, cq. vernauwen.

Oral B zal dit niet zo snel vertellen, maar met deze kennis in het achterhoofd hebben ze natuurlijk wel een krachtige marketingboodschap in handen om het belang van een schone mond met goede producten te onderstrepen.

Meer over dit onderwerp, lees je ook hier.

Lees ook:

Marieke is blij met de comeback van Lipsmackers

Uit onderzoek blijkt: tieners hebben al teveel chemicalien in hun bloed

De verkoop van lipsticks vaart wel bij een recessie

Lees ook