Ook foundations zijn onderhevig aan trends. Dé grote trend van dit moment zijn foundations die een zo transparant mogelijk effect geven, want de nude look met een perfecte en 'naakte' (.

01:44 - 01:02
luistertijd 01:44 - leestijd 01:02

Ook foundations zijn onderhevig aan trends. Dé grote trend van dit moment zijn foundations die een zo transparant mogelijk effect geven, want de nude look met een perfecte en ‘naakte’ (…) huid  is populair. Wij testten een tiental foundations en vonden dit de mooiste foundations voor een transparant effect. Ze smeren heel dun en luchtig uit, maar geven wel een perfecte dekking en gezonde glans.

Met stip op 1 is wat ons betreft de Givenchy Photo’Perfexion  met micro-siliconenbolletjes en zijdeachtige polymeren die voor een luchtige finisch zorgen. Trekt snel in en laat een subtiele glans achter op de huid. Onzichtbaar en niet voelbaar, maar wel met een weergaloos effect voor je teint.

Een goede tweede plaats is voor Christian Dior Diorskin Nude fluide. Deze foundation bevat microdruppeltjes gemineraliseerd water. Deze druppeltjes vangen het licht en weerkaatsen het weer waardoor onregelmatigheden gecamoufleerd worden.  Ook deze foundations versmelt heel natuurlijk met de huid.

De gedeeltelijke derde plaats is voor  MAC mineralize Satinfinish foundation, Estee Lauder Double Wear Light en Clinique Superfit Make-up. Ook deze foundations laten je huid optisch naakt lijken, alleen is de textuur van deze foundations net iets minder luchtig. Wel smeren ze lekker uit en zorgen ze onmiddellijk voor een egale en gezonde teint. Ons advies: test ze allemaal even uit, vraag om proefmonstertjes en kijk welke foundation het beste werkt op jouw huid. Want heel veel verschillen de bovenstaande vijf foundations niet van elkaar.

 

Lees ook: Geen foundation maar Nivea Natural Beauty

Lees ook: Slimme make-up tips van Bobbi Brown

Lees ook: Water helpt je huid, zeggen Chanel en ROC

Lees ook