Make-up Teint

Transparante foundations voor een ‘naakte’ huid

59731Ook foundations zijn onderhevig aan trends. Dé grote trend van dit moment zijn foundations die een zo transparant mogelijk effect geven, want de nude look met een perfecte en ‘naakte’ (…) huid  is populair. Wij testten een tiental foundations en vonden dit de mooiste foundations voor een transparant effect. Ze smeren heel dun en luchtig uit, maar geven wel een perfecte dekking en gezonde glans.

Met stip op 1 is wat ons betreft de Givenchy Photo’Perfexion  met micro-siliconenbolletjes en zijdeachtige polymeren die voor een luchtige finisch zorgen. Trekt snel in en laat een subtiele glans achter op de huid. Onzichtbaar en niet voelbaar, maar wel met een weergaloos effect voor je teint.

photoperfexion

Een goede tweede plaats is voor Christian Dior Diorskin Nude fluide. Deze foundation bevat microdruppeltjes gemineraliseerd water. Deze druppeltjes vangen het licht en weerkaatsen het weer waardoor onregelmatigheden gecamoufleerd worden.  Ook deze foundations versmelt heel natuurlijk met de huid.

dior-nude-skin

De gedeeltelijke derde plaats is voor  MAC mineralize Satinfinish foundation, Estee Lauder Double Wear Light en Clinique Superfit Make-up. Ook deze foundations laten je huid optisch naakt lijken, alleen is de textuur van deze foundations net iets minder luchtig. Wel smeren ze lekker uit en zorgen ze onmiddellijk voor een egale en gezonde teint. Ons advies: test ze allemaal even uit, vraag om proefmonstertjes en kijk welke foundation het beste werkt op jouw huid. Want heel veel verschillen de bovenstaande vijf foundations niet van elkaar.

 

Lees ook: Geen foundation maar Nivea Natural Beauty

Lees ook: Slimme make-up tips van Bobbi Brown

Lees ook: Water helpt je huid, zeggen Chanel en ROC

Over deze schrijver

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal-team

Het BeautyJournaal redactieteam schrijft artikelen voor BeautyJournaal.nl. Het gaat om artikelen die niet per se door hen op persoonlijke titel gemaakt worden.

5 reacties

  • zeg nooit nooit maya. ze doen er alles aan om ze steeds lichter qua structuur te maken, zodat ze steeds minder zichtbaar zijn en toch mooi dekken en of een glansje geven. kwestie van siliconen op de juiste manier kunnen verwerken en ook de pigmentjes die kleur moeten geven en het licht moeten verstrooien. de pigmentjes zijn tegenwoordig al in staat om te transformeren naar je eigen huidkleur. heel knap allemaal. je ziet trouwens vooral dat jonge meiden en juist weer oudere vrouwen foundation gebruiken. de grote groep daartussen in nauwelijks.

  • Ha Monique, alles goed met jou? Ik ben nooit weggeweest hoor :-), alleen twee weken geveld geweest door de griep. Bummer.
    Ja, jammer van die kaart maar er komt volgend jaar vast wel weer een beauty beurs. Over foundation: en dan te bedenken dat ik vroeger nooit iets van foundations wilde weten..zo masker-achtig. Zouden er na deze perfecte foundations NOG betere producten op de markt komen? Volgens mij zijn Photo’Perfexion en Diorskin nude (iets dekkender dan de Givenchy) al de top.

  • ha maya, leuk dat je er weer bent en wat jammer dat ook jij geen kaart voor new beauty beurs ontvangen hebt. vreemd. givenchy vind ik ook erg mooi, ga hem er gauw eens bij pakken ja. moet ergens op kantoor liggen!

  • De Dior Nude had ik al, mooie foundation. De Photo’Perfexion (kleur: praline) heb ik afgelopen woensdag gekocht tijdens een Givenchy promo. Werd heel goed en professioneel geadviseerd door de meiden van het Givenchy team.
    Wat een fijn product!! Zelfs op mijn gecombineerde huid blijft het mooi zitten. Als je echt een dekkende foundation wilt of een wat slechte huid hebt moet je er niet aan beginnen maar verder is het net een ‘second skin’.

  • Dior Nude vind ik echt super. Gebruik alweer wat jaartjes de foundation van hen., heel mooi natuurlijk is deze, wat ik ook graag wil. Al is het dus altijd weer een crime om te zoeken naar naturel foundation. Niemand ziet het bij mij zitten, maar het personeel weet het ook niet zo hoor. Die smeren je vaak maar wat aan. Zoek het liever zelf op mijn gemakje..

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen