'Hoe meer krullen, hoe bewerkelijker je haar. Je wordt ook zo'n verleidelijke prooi: ieder product dat iets belooft wordt aangeschaft! Zo kwam ik op het spoor van de haarverzorgingslijn van John Masters Organics, vervaardigd op biologische basis met  ingrediënten als essentiële olieën en kruiden.

03:11 - 01:54
luistertijd 03:11 - leestijd 01:54

‘Hoe meer krullen, hoe bewerkelijker je haar. Je wordt ook zo’n verleidelijke prooi: ieder product dat iets belooft wordt aangeschaft! Zo kwam ik op het spoor van de haarverzorgingslijn van John Masters Organics, vervaardigd op biologische basis met  ingrediënten als essentiële olieën en kruiden. Te koop bij Sephora.

John, een hippe Amerikaanse jongen experimenteert al twintig jaar met zijn producten om niet alleen de mens, maar ook de planeet te vrijwaren van synthetische bestanddelen. Ik probeerde de Lavender Rosemary Shampoo en de Honey & Hibiscus Hair Reconstructor uit. De geur was heerlijk; vooral de Reconstructor rook fris en licht-zoet.

Verende pijpenkrullen

Bij het wassen miste ik, zoals dat gaat met biologische shampoo, het schuimeffect. De Reconstructor liet ik, vóór het uitspoelen zo’n drie minuten inwerken. Bij het resultaat stelde ik me niet zo veel voor. Maar daar moest ik op terugkomen. Toen ik na een paar uur met mijn aan de lucht gedroogde haren langs de spiegel liep kon ik mijn ogen niet geloven. Op mijn schouders dansten schattige pijpekrullen zoals ik ze sinds mijn kindertijd niet meer had gehad!

 Het effect bleef een hele week, tot de volgende wasbeurt. Vol verwachting stapte ik onder de douche, maar helaas. Het lieflijke pijpekrul-effect keerde niet terug, ook niet bij volgende shampoo-sessies. Mijn haar zat goed, prima zelfs, maar niet zo fenomenaal als de eerste keer. Toch stelt John Masters niet teleur. Klitten, sinds jaren en dag een groot euvel, behoren ineens tot het verleden. En wassen zonder herstelbehandeling werkt ook. Twee dagen na de laatste wasbeurt spoelde ik mijn haar met water om het van de geur van een pittig feest te ontdoen. “Wauw, wat zit je haar mooi!” liet mijn gezelschap me aan de ontbijttafel weten – en dat horen we graag.

Voor noodgevallen heb ik alvast de Detangler aangeschaft met citrus en neroli, met alweer een fantastische geur. En voor de duidelijkheid: ook niet-krullebollen kunnen bij John Masters terecht.’

By the way: Achsa Vissel is psycholoog en seksuoloog, en is regelmatig in de media aan te treffen, zoals elke zondagmiddag op Radio 538 in het programma van Barry Paf.  

Haar favoriete cosmetica zijn:

Geszichtscrème: Occitane, Crème hydratante éclat. Lipstick: Luna, een vaag Egyptisch merk waarvan ik er ooit uit    een dorpje in de Sinaï-woestijn twintig heb geïmporteerd.  Helaas zijn ze op want die prachtige roze tint vind ik       nergens…Mascara: Helena Rubinstein, Lash Queen. Eyeliner: Collistar, Eyeliner. Parfum: L’Instant de Guerlain. Doucheproduct: Rituals, Hammam Olive Secret. Bodymilk: Rituals, Touch of Hammam. Shampoo:  John Masters. Organics, Lavender Rosemary Shampoo. Handcrème: The Body Shop, Hemp Hand Protector. Tandpasta: Aloe Dent Whitening.

Meer geweldige informatie over verzorging van krulhaar vind je ook hier.

Lees ook:

Het veelbesproken haar van Geert Wilders

Pruiken van gave dierenkoppen

Wat je zegt bij de kapper, maar niet bedoelt

BEAUTYJOURNAAL tv; persoonlijk interview met John Frieda

Lees ook