Schrijver Hadley Freedman vergeleek in zijn stuk voor The Guardian de haardracht van Geert Wilder als een merkwaardige mix tussen een Toni & Guy look - meets Himmler.

01:54 - 01:08
luistertijd 01:54 - leestijd 01:08

Schrijver Hadley Freedman vergeleek in zijn stuk voor The Guardian de haardracht van Geert Wilder als een merkwaardige mix tussen een Toni & Guy look – meets Himmler. Toni & Guy is een zeer beroemde van oorsprong Engelse kappersketen, en heeft ook zaken in Nederland (Eyup in Amsterdam is mijn favoriet!). De schrijver vraagt zich af wat een man met zo’n zilvergeverfde stroobos moet, waarin geen model lijkt te zitten en je altijd een vage gele dan wel donkere uitgroei ziet.

Ik citeer uit de krant: ‘When a man objects to being described as a racist, it takes a certain sense of gall and irony to puff one’s silvery locks into the finest supremacist quiff available on the hairdresser’s menu. Maybe it’s the way every strand is in such strictly controlled uniformity that makes one look at this hairdo and immediately think “Ah! Racism!” Maybe it’s the Satanic-looking point from which it emerges on his untroubled brow. Maybe it’s the way one instantly wonders how many copies of Mein Kampf he can store under there. It is a rare day that one is gifted with a chance to describe a man’s hair as racist but, truly, there is no other word for this “Toni & Guy meets Himmler” look. If Prince Harry is concerned he has exhausted the possibilities of costumes for fancy dress parties, he is highly recommended to start growing and powdering now. ‘

Het Parool trok maandag de stoute schoen aan en vroeg de NL baas van Toni & Guy of ze zich in de vergelijking kunnen vinden. Driemaal raden: nee dus. Als er al een overeenkomst zou zijn, is het alleen dat T&G creatief gesproken ook graag de grenzen op zoekt…..

Lees ook