De lipgloss maakt onderdeel uit van het gamma Slenderize, hippe afslankdrankjes die door Too Faced in samenwerking met Fuze, een dochter van Coca-Cola zijn ontwikkeld.

01:38 - 00:58
luistertijd 01:38 - leestijd 00:58

De lipgloss maakt onderdeel uit van het gamma Slenderize, hippe afslankdrankjes die door Too Faced in samenwerking met Fuze, een dochter van Coca-Cola zijn ontwikkeld. De lipgloss bevat niet alleen vitamine B3 dat het vermogen zou hebben de bloedtoevoer in de huid te stimuleren, waardoor in dit geval de lippen iets voller worden tijdelijk, er zit ook Hoodia Gordonii extract in. Die Hoodia stof wordt van origine uit een Zuidafrikaanse plant gewonnen en komt in diverse afslankproducten voor. Het zou een hongerstillende werking hebben. 

Analisten zeggen dat zg. functional foods (denk probiotica drankjes en producten tegen te hoog cholesterol etc.) zich ook steeds vaker op huid en haar richten. Dit soort producten worden in Zuid Oost Azie al op grote schaal verkocht. Daar vind je ook koek en snoep met allerlei stoffen – van vitaminen tot collageen – om je uiterlijk mee op te pimpen.

Persoonlijk geloof ik helemaal niet in dit soort producten, zoals die lipgloss. Volgens mij moet je wel zoveel van die plantenstof binnenkrijgen wil het effect hebben, dat je tegelijkertijd teveel van de andere synthetische chemicalien uit de lipgloss binnenkrijgt, wat echt niet zo gezond is voor je lichaam.

Het feit dat je in je leven zeker twee kilo lipstick opeet, is al erg genoeg. By the way, er staat zelfs op dat het een ‘guilt free lip gloss’ is (….). Het gaat bij Sephora verkocht worden.

Lees ook:

Lipgloss in de zon verhoogt risico van huidkanker rond lippen, zegt een dermatoloog

Lees ook