Aangenaam verrast was ik toen ik de eerste prachtige close-up advertentiefotos van YR Culture Bio in buitenlandse vakbladen zag.

01:35 - 00:57
luistertijd 01:35 - leestijd 00:57

Aangenaam verrast was ik toen ik de eerste prachtige close-up advertentiefotos van YR Culture Bio in buitenlandse vakbladen zag. Beeldschone foto’s van exotische planten en bloemen zonder tekst. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en toen pr dame Belinda Glockler ons ook nog op kantoor kwam verrassen met deze nieuwe lijn, was het plaatje compleet.

De compacte lijn bestaat nu uit zeven producten en bij elk product is aangegeven hoeveel plantenextracten van biologische teelt erin zitten, en uberhaupt hoeveel natuurlijke stoffen erin zitten. Dat is in een enkel geval echt 100%, maar in de meeste gevallen tussen 95% en 99%, omdat het simpelweg niet altijd haalbaar is elk product 100% plantaardig te kunnen maken. Vaak vraagt het toch nog om een enkel of half procent synthetische toevoeging voor de functionaliteit.

De producten hebben het eco-cert keurmerk, afkomstig uit Frankrijk. Dit keurmerk verlangt dat ten minste 95% van de bestanddelen van natuurlijke oorsprong is en dat ten minste 10% van alle bestanddelen van biologische teelt is. Verder mogen er geen minerale olien, parabenen, siliconen en synthetische kleurstoffen in zitten.

Yves Rocher was in mijn tienerjaren mijn favoriete merk. Al was het toen alleen maar omdat je per postorder oook altijd zo giga veel monstertjes meegestuurd kreeg, elke bestelling was een feestje. Bovendien is het altijd heel betaalbaar geweest. Deze lijn is nog altijd vriendelijk geprijsd maar ook zeker 50% duurder dan de bekende YR-lijnen.

Het programma is onderverdeeld naar twee lijnen met een typisch wellbeing karakter: klaarwakker en rustgevend.

Lees ook