Psychologie

Eenmaal een vriendje, ruiken andere mannen allemaal hetzelfde

lovecouplesDit blijkt uit zonderzoek van wetenschappers aan de universiteit van Montreal, Canada, zo publiceerde NewScientist in januari 2009. Ze vroegen 20 jonge vrouwen met partner een vragenlijst in te vullen die de Passionate Love Scale werd genoemd en waarmee nagegaan kon worden hoe diep de liefde voor de wederhelft zat. Ze haalden ook de partners van de vrouwen over en hun mannelijke en vrouwelijke vrienden om zeven nachten in een katoenen t-shirt te slapen. De testvrouwen werd daarna gevraagd om de shirts te besnuffelen en aan te geven of ze de lichaamsgeur van hun eigen geliefde eruit konden pikken. 

Hoe meer de vrouw verliefd was hoe slechter ze in staat bleek de geur van haar mannelijke vrienden van die van onbekenden te onderscheiden. Ergo, zo wordt kort door de bocht gesuggereerd: niet dat ze de geur van haar geliefde beter herkende, ze bleek gewoon minder geinteresseerd in de geur van andere mannen.

Zouden daarom vrouwen minder vreemdgaan dan mannen?? *wink*

Over deze schrijver

Redactie, Monique

Redactie, Monique

Beautyjournalist en uitgever van BeautyJournaal, Monique Lindeboom, zit al 24 jaar in het vak en kent de industrie op haar duimpje. Ze verscheen in diverse tv programma's, had 1,5 jr lang een uitzending bij BNR Nieuwsradio, schreef een boek, doet consultancywerk voor cosmeticabedrijven en cosmetisch medische klinieken en geeft regelmatig interviews aan tijdschriften en kranten over ontwikkelingen in de industrie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cookies

BeautyJournaal maakt gebruik van cookies.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen