Leer alles over de huid-darm connectie en maak je looks mooi!

06:20 - 03:48
luistertijd 06:20 - leestijd 03:48

Leestip! ‘De wonderlijke samenwerking tussen huid & darm’van Marcelline Goyen

Haar toffe en zeer educatieve, makkelijk leesbare boek kwam deze zomer uit. Als huidtherapeut is Marcelline zeer betrokken bij dit onderwerp. In dit boek neemt ze je mee via alle huidlagen naar de darmen en welke bijzondere samenwerkingsprocessen er tussen die twee organen zijn.

Marcelline vertelt in dit boek over haar praktijkervaringen, waardoor je meteen snapt wat huid- en darmonbalans met elkaar te maken hebben. Ze geeft je tips om zowel je huid als je darmen gezond te houden, en je krijgt een cursus ‘poeplezen’.

Vanwege haar achtergrond als huidtherapeut gaat het boek voor een belangrijk deel over hoe de huid is opgebouwd, functioneert en ons lichaam beschermt en welke mechanismen en systemen daarbij een rol spelen zoals de zuurgraad van de huid, de talgproductie, het huidmicrobioom en de relatie met het immuunsysteem en darmen. Ook krijg je veel tips over voeding.

In dit meest complete boek over huid en darm vind je alles wat je als mens (met huidziekte of niet) moet weten, maar ook als professional in de huidzorg.

Davines Your Hair Assistent Blow Dry Primer

Wil je je haarlook een beetje naturel houden met wel met wat extra volume zonder teveel inspanning? Deze blowdry primer geeft net die perfecte zachte hold aan je haar. Zowel aan heel fijn haar als aan haar van normale dikte.

De primer zorgt ervoor dat je haar niet gaat pluizen. Als je even lekker je vingers door je haar haalt, merk je meteen dat het volume weer even optimaliseert. Dat doet deze primer. Je sprayt hem op je haar voordat je gaat föhnen, omdat hij je haar meteen tegen de hitte inwerking beschermt.

IS Clinical Active Peel System

We hebben dit product al vaker genoemd. Het is echt zo onwijs goed. In 3 minuten heb je een ultra gladde, gave en glanzende huid en dat effect zie je de volgende dag of dagen nog. Stap 1 is een doekje met zuren en stap 2 is de neutralisator.

Het hydrateert ook waanzinnig goed. Ga je op reis, of heeft je huid snel een oppepper nodig? Zorg dat je dit Active Peel System altijd in huis hebt!

Meder SH Salva Hand

Er is werkelijk geen handcrème die de huid van je handruggen zo mega glad en soepel krijgt. Als je hier eenmaal mee begint zit je binnen een week al met verbazing naar de gladde huidtextuur te kijken. Het kan niet waar zijn, maar het is waar!

in de Salva-handcrème zit 1,5% hyaluronzuur. Dit wordt met behulp met probiotisch gefermenteerd kimchi-extract door de huid optimaal geabsorbeerd. Het gaat drie keer dieper dan wanneer je het ‘gewoon’ zou aanbrengen. Ook al was je je handen, de werkzame stoffen blijven tot 10 uur in de handhuid.

Tiina Meder vertelt: ‘Ik heb het in gelvorm gemaakt. Het wordt snel geabsorbeerd. Verder heb ik er nog d-panthenol, bisabolol en water dat afkomstig is uit de Alpen, aan toegevoegd.’  Tiina brengt het zelf aan voordat ze de deur uitgaat.

Volgens Tiina moet je de handcrème net als een dagcrème gebruiken. Die smeer je ook niet meerdere keren per dag op. Mochten je handen droog zijn, breng er dan eventueel nog een klein laatje vet overheen aan, bijvoorbeeld vaseline. Heel dun.

Dr. Hauschka MED Gezichtscrème Middagbloem

Mocht je huid momenteel niet in opperbeste staat zijn, dan wil ik wedden dat deze creme ook jouw redding gaat zijn. Hij komt uit de ‘medische’ lijn van Dr. Hauschka. Is volledig parfumvrij en clean beauty, en plantaardig.

Smeer hem een beetje royaal op ’s ochtends en ’s avonds en laat het even intrekken. De rest massseer je in. Het is een lekkere volle creme die je huid volledig tot rust kan brengen. Zonder vlekkerigheid, roodheid, schraalheid, trekkerigheid.

Dit product moet je uberhaupt echt in je beautystash hebben!

Wella Professional Fusion Shampoo

De Fushion collectie van Wella is echt onovertroffen. Of je haar nou heel fijn of dikker is. Deze Fushion producten repareren wat nodig is. Geven je haar een zijdezachte glans, een prachtige veerkracht en een lekkere touch om verder te stylen.

De shampoo bevat de EDDS technologie die het kwetsbare haar omhult door middel van actieve antioxidanten, gemicroniseerde lipiden (vetstoffen) en zijde-aminozuren.

Je brengt de shampoo gewoon aan op nat haar en masseert dit even in voordat je het zorgvuldig uitspoelt.

Bekijk ook de geweldige conditioner en bijpassend haarmasker.

Esse Skincare Foundation

Mooie cadeaus om je kennis bij te spijkeren en je huid en haar te verwennen

Ook een onovertroffen product: de foundation van het probiotische skincare merk Esse! Ook zeer geliefd bij make-up artists die voor de filmindustrie werken. De foundation geeft een prachtige natuurlijke glow, en ook bij acteurs die de make-up vele uren op hun gezicht moeten houden, geeft het geen irritaties.

Esse foundation is gewoon betoverend. Mocht je huid vooral vettig zijn, poeder hem dan lichtjes af. Maar elk huidtype wordt hier verder blij van. Ook als je eigenlijk niet van make-up houdt;-) Je kan hem zelfs na reiniging op je huid aanbrengen, zonder crème eronder, of alleen met een serum.

Je kan deze foundation heel dun in laagjes opbouwen en je kan hem ook makkelijk bijwerken na verloop van tijd zonder dat je een cakey effect krijgt.

Vind een huidinstituut in jouw buurt waar ze deze foundation verkopen.

Wat doe je als je het idee hebt dat je skincare niet werkt, en ook niet goed opgenomen wordt? Inge Deceuninck heeft topadviezen, die wij zelfs niet wisten!

Lees ook