Inge legt perfect uit waarom crème op je huid kan blijven liggen, en hoe je dat oplost.

03:28 - 02:04
luistertijd 03:28 - leestijd 02:04

Iedereen maakt het wel een keer mee in haar of zijn leven: je huidverzorgingsproducten liggen als ‘dooie mussen’ op je huid. Het doet niks, het trekt niet in. Je huidconditie wordt er niet beter van. Wat is hier aan de hand en hoe los je dit op? Massage expert Inge Deceuninck legt het haarfijn uit. Lessons to learn!

Nee, je hebt niet de verkeerde producten gekocht

In deze podcast vertelt Inge over wat vrouwen haar vertellen over hun skinroutine, vooral als die routine niet goed gaat. Men denkt dat de ze de verkeerde producten gekocht hebben.

Een stabilisatiepiek na 30 dagen is normaal

Inge vertelt dat, in dit geval vrouwen, vaak aan het begin heel positief zijn over hun (nieuwe) producten en dat dit na verloop van tijd verandert. Nu kan dit een heel normaal fysiologisch proces zijn. Je bereikt namelijk een piek in de werking van je huidverzorging na dertig dagen, daarna loopt het weer af, stabiliseert zich het.

Als je lichaam de energie voor iets anders nodig heeft

Maar wat is er aan de hand als je huid gaat protesteren? Wat gaat er fout aan de basis, dus in jouw lichaam? Het is een fijnmazig netwerk waarin alle raderen nauwkeurig draaien en met elkaar samenwerking.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je lichaam energie nodig heeft om probleem op te lossen dat ineens is ontstaan, dan krijgt jouw huid geen aandacht meer. De activiteit en energie voor opname van je skincare staat dan op een lager pitje. Het kan een lichamelijk probleem zijn, maar ook een mentaal probleem. Denk aan stress, overbelasting en dergelijke.

Je huid kan futloos worden, maar het kan ook overactief worden door uitputting van het immuunsysteem. Je kan ineens een irritatie krijgen van een ingrediënt waar je normaliter nooit last van hebt.

Maar! Een huid kan ook als het ware slapen, te weinig energiek zijn om iets met werkzame stoffen te doen.

Inge geeft supergoede tips in haar podcast

Luister naar de podcast, waarin Inge de oorzaken goed uitlegt, maar ook tips geeft om je huidmetabolisme weer goed aan te zetten. Het zijn echt super slimme tips. Zelfs als je denkt al heel goed met je huid om te gaan, zal je horen dat het nog veel beter kan.

Als je haar tips opvolgt per skincare product dat je gebruikt, zul je zien dat producten veel beter gaan werken, maar ook dat je huid er veel beter uit gaat zien!

Lees ook:

Luister op:

Speel deze podcast af op:

Lees ook