Met fijne shoptips voor de perfecte look

03:40 - 02:12
luistertijd 03:40 - leestijd 02:12

Neutrale tinten in het najaar? Je vraagt je wellicht af waar het bordeaux of knalrood is gebleven, maar die slaan we dit jaar echt een keer over (op Kerstmis na). De nieuwe make-up trends deze herfst en winter staan geheel in het teken van zachte, warme, neutrale tinten. Oké, hier en daar alsnog wat glitter, maar niets over-the-top. Lees je mee?

Latte make-up look

Het is dé trend dit najaar: latte make-up. Bijzonder om te zien hoe inspiratie overal vandaan kan komen! 😉 De verschillende kleuren van jouw kopje koffie komen terug in deze latte-look. Je gehele look bestaat hierbij uit bruintinten, van zacht karamel tot warm bruin.

Deze trend is recent (opnieuw) ontstaan op TikTok en de hashtag #lattemakeup telt inmiddels meer dan 39 miljoen weergaven. Nieuw is de look niet, in 2010 droegen we bruintinten ook al over ons hele gezicht voor een samenhangend geheel. Nu doen we dat opnieuw! Ook Hailey Bieber omarmt deze make-up trend, op TikTok postte zij een tutorial van de look.

https://www.tiktok.com/@haileybieber/video/7256540957565275434

Producttips voor latte kleurtjes

Je kunt gewoon gebruikmaken van je vaste basis. Wellicht een laagje foundation of een getinte dagcrème/SPF. Vervolgens ga je aan de haal met bruine oogschaduw, een neutrale blush, contour/bronzer en nude lipsticks. Met onderstaande producten kun jij de latte look helemaal nabootsen!

Subtiele glitters

Ook M.A.C. Cosmetics lanceert ieder seizoen een nieuw trendrapport met daarin de meest populaire en opvallende veranderingen op het gebied van beauty. Dit najaar wordt glitter oogschaduw een dagelijks ding en dus dragen we het niet alleen tijdens de feestdagen. Glitter is het nieuwe neutraal. Er komen steeds meer see-through producten op de markt waarbij het ooglid nog enigszins zichtbaar is, maar het tegelijk voorzien is van een sprankelende glow. In koele kleuren van zilver en lavendel zorgt het voor een mooie wet-look. 

MODEL @robin.van.der.velde MUA @artistrybyrosa Photo @cyrieljacobs

Je maakt deze glitter lids met de M.A.C. Cosmetics Dazzleshadow Liquid. Dit vloeibare oogschaduw product komt in diverse finishes, van intense glitters tot een subtiele glans en een chrome-effect. 

Neutral lips

Net als de latte trend is dit product onlangs helemaal viraal gegaan op TikTok. De kans dat jij iemand deze lipstick ziet dragen komend seizoen is groot, héél groot. We hebben het over de ‘Thanks It’s M.A.C.’ lipstick van M.A.C. Cosmetics.

Deze Lustreglass Sheer-Shine lipstick is een universeel flatterende kleur die de perfecte nude vormt voor alledaags gebruik. De lipstick heeft een zachtroze ondertoon en zorgt voor de ‘your lips but better’ look. Hij is heel neutraal op zichzelf, maar kan met een lipliner naar keuze gecombineerd worden om hem er elke dag net wat anders uit te laten zien. Je combineert deze lipstick ook mooi met de subtiele glitter look hierboven. 

En als iemand je dan een complimentje geeft over je lipstick, zeg je gewoon: ‘Thanks It’s M.A.C.’ Hoe leuk?! 😉 

Lees ook