Future proof, van Esse, Novexpert en Muze

04:38 - 02:47
luistertijd 04:38 - leestijd 02:47

Ik ben alerter geworden op stoffen die irriterend zijn voor mens en milieu. Daar heeft de wereld waarin we leven, en hoe we met de ecosystemen van alles dat leeft, omgaan, alles mee te maken. Elke producent heeft wat mij betreft de plicht om veilige producten te ontwikkelen. Of het nou om cosmetica, voeding, gebruiksvoorwerpen gaat.

Europese cosmeticawetgeving is streng, maar zeker niet statisch, dus….

Natuurlijk, om ons te beschermen bestaat er wetgeving. Maar wetgeving is niet statisch, en onderhevig aan telkens nieuwe inzichten. De cosmetica industrie heeft de afgelopen jaren al heel grote stappen gemaakt, en de EU wetgeving voor persoonlijke verzorgingsproducten is serieus strenger dan die in de USA bijvoorbeeld.

Bijdragen aan bewustwording

Ook al zitten de percentages nu in een veilige marge, het is niet gezegd dat onze INCI-lijstjes op cosmetica producten er over tien jaar toch weer anders uitziet.

Wat vind ik clean?

Liever geen siliconen, vooral geen hormoonverstorende stoffen (waaronder zonnefilters), geen stoffen die de huidbarrière onnodig compromitteren, geen parfumstoffen die allergene componenten hebben, geen irriterende wasactieve stoffen….

Esse Skincare Bakuchiol Serum

Ik draag het Zuidafrikaanse skincare merk Esse een zeer warm hart toe. Opgebouwd rond zeer werkzame pre-en probiotica, waaronder ook een aantal producten met levende bacteriën. Je huidbarrière wordt er supergezond van, zo heb ik al lang mogen ervaren.

De plantaardige niet-irriterende variant van retinol

Ik ben blij dat er nu een ook serum op basis van bakuchiol is. Je weet wel, de plantaardige variant van retinol, met absoluut niet die bijwerkingen die retinol geeft, zoals droogte en irritatie.

In dit serum zit maar liefst 1% bakuchiol, naast plantaardige vetten. Het is superlichte lotion in een handig pompje. Het wordt snel opgenomen. Het voorziet in de aanpak van alle verouderingsverschijnselen zoals het egaliseren van de teint, verminderen van fijne lijntjes en pigmentvlekjes, het krachtig hydrateren en versterken van de huidbarrière. Ook is bakuchiol maar liefst 9x effectiever in de bescherming van elastine vezels dan retinol.

Je gebruikt het in combinatie met een van de heerlijke hydraterende cremes van Esse die altijd voor zowel dag als nacht geschikt zijn.

Shop Esse Bakuchiol Serum via een instituut in jouw buurt

MUZE SPOT ON dagcrème

In mijn heerlijke podcast die ik opnam met Marieke Hop, die het clean beauty skincare merk Muze ontwikkelde, kwam 1 mooi product naar voren waar ze zelf ook erg fan is: Spot On. Een lifting & anti aging dagcrème.

Een alleskunner

Het is een lichte en snel intrekkende crème met een mix met een hoge concentratie retinoïden en antioxidanten. De creme ondersteunt bij het verlies van elasticiteit en fijne lijntjes en vermindert pigmentatievlekken. Het helpt de huidbarrière te herstellen en geeft langdurige hydratatie.

Bekijk hier de ingrediëntenlijst. Er zit werkelijk geen enkele discutabele stof in. Het product (en alle producten) zijn clean beauty!

Er is zo goed over alles nagedacht….

Ook de verpakking is perfect. Het pompsysteem is airless, waardoor het gebruik van conserveermiddelen beperkt kan worden en de activiteit van werkzame stoffen optimaal blijft. Muze let er streng op dat de milieuvoetafdruk zo klein mogelijk blijft, door gebruik te maken van biobased materialen.

De Spot On dagcrème is 97% natuurlijk, vegan, parfumvrij en geformuleerd zonder microplastics, sulfaten, siliconen, parabenen, petroleum, ftalaten en minerale oliën.

Shop Muze Spot On hier online


Novexpert Booster Serum Green Tea Polyphenols

Werkelijk niets op aan te merken, volledig clean beauty. Novexpert maakt al vele jaren echt heel goede formuleringen. Ze zijn 100% natuurlijk en EcoCert gecertificeerd.

Pigmentvlekjes

Dit serum is ideaal om een vlekkerige teint met pigmentvlekjes te egaliseren. Het bevat polyfenolen uit groene thee, koffie- en tarwe extract. Een mooie bijkomende eigenschap is dat ook de huidstructuur met dit serum verfijnd kan worden. Het heeft krachtig hydraterende eigenschappen.

Vrije radicalen bescherming

Zit je veel achter een beeldscherm? Dan biedt deze booster extra bescherming tegen blauw licht. Dit serum beschermt ook perfect tegen de eerste vrije radicalen die huidveroudering veroorzaken. Het serum is hypoallergeen van samenstelling, dus ook geschikt voor de gevoelige huid.

Je kunt je huid nog extra voorbereiden met de Targeted Dark Spot Corrector.

Shop het Booster Serum hier online

Lees ook