Zonnig, chic, een vleugje hout, een poedertje....

02:55 - 01:45
luistertijd 02:55 - leestijd 01:45

Sinds ik (tweemaal) Corona heb gehad is mijn geurbeleving behoorlijk veranderd. De wereld van parfum is voor mij verbleekt. Ik draag nog nauwelijks parfum. Toch schijnt er ook voor mij weer een ster aan de hemel. Klein maar oh zo schitterend. Het is de Bosca Vanilla uit de Aqua Allegoria Forte familie van Guerlain.

Ik heb altijd liefde gehad voor parfums van Guerlain. Mijn juweel is altijd Après l’Ondée geweest, die gecreeerd werd in 1906 door de legendarische parfumeur Jacques Guerlain. Dit parfum opent met geurnoten van anijs en ontluikt verder met een boeket van poederachtige bloemen verrijkt met iris, een viooltjesakkoord en geurnoten van vanille.

En dan verschijnt ineens met de post heel stilletjes een waterval van vrolijkheid in zo’n weergaloos mooie glazen flacon, zo kenmerkend voor de Aqua Allegoria serie. Ik vind alle geuren uit deze serie fijn, maar Bosca Vanilla verleidt me echt met een speelse, etherische kracht. Ik ruik zoet, fris, een lichte rokerigheid. Ik ruik een zwoele lenteochtend waarin de zomer al tastbaar is.

Ik ruik een romige zachtheid omgeven door iets groens, in een bedje van warm hout. Als ik de geurladder van dit nieuwe parfum af ga, kom ik deze componenten tegen: in top bergamot en eucalytus, in het hart noten van zonnigheid en de strobloem immortelle, in de basis een beleving van drijfhout, vanille absolu en musk.

Shop Guerlain Bosca Forte Vanilla hier

‘On the warm sands of a Corsican beach, at the edge of a eucalyptus forest, the waves deposit dozens of pieces of driftwood. Shaped by the elements, gorged with sun and seawater, they inspired Parfumeurs Guerlain to create a woody vanilla fragrance with an intensely addictive trail.’ – Guerlain

Ik snap het, de omschrijving. Het hout is slechts als een hint, een vleug aanwezig, en geeft vooral een zachte kracht aan de geur.

Guerlain classificeert dit parfum als houtachtig met een krachtig vanille akkoord. Guerlain is er ook trots op dat het over eigen sources beschikt om een mooie vanille tinctuur, afkomstig uit biologische landbouw op Madagaskar te kunnen gebruiken.

Shop Guerlain Bosca Forte Vanilla hier

Aqua Allegoria geuren van Guerlain zijn lichtvoetig, nimmer zwaar en hebben dan ook geen uitgesproken sillage. De nieuwe ‘forte’ geuren zijn wel iets krachtiger, iets langer houdbaar ook. Toch blijft het een etherisch spel van aanwezig zijn en wegvliegen. Lichtvoetig en levendig. De nieuwe forte-geuren gaan vergezeld van een navulflacon, zodat je je prachtige Guerlain voor altijd kan gebruiken.

Dank je wel, Guerlain!

Shop Guerlain Bosca Forte Vanilla hier

Lees ook:

Lees ook