Biologique Recherche laat de batterijtjes in je huidcellen razendsnel op

07:58 - 04:47
luistertijd 07:58 - leestijd 04:47

Afgelopen week, op mijn verjaardag notabene, bracht ik een bezoek aan de prachtige flagshipstore van het chique Biologique Recherche, in een historisch herenhuis op de Avenue des Champs Elysees in Parijs. Ik kreeg een fantastische gezichtsbehandeling en ik laaf me inmiddels thuis aan de mooi geformuleerde producten.

Een prachtig welkom in de Ambassade van Biologique Recherche in Paris

Jaren geleden maakte ik al kennis met dit fabuleuze huidverzorgingsmerk bij de bekende facialist Dany Diop in Amsterdam. Dany heeft een talent voor het scouten van de mooiste, vaak Franse, producten en werkt ermee in zijn instituut. Door mijn contact met hem, ontmoette ik ook ooit Joelle Ciocco.

Wat de naam wel doet vermoeden, maar wat niet zo is: het is geen biologisch/organic huidverzorgingsmerk. Maar wel een merk dat absoluut de kunst verstaat van het formuleren van de allerbeste huidverzorging.

De batterij van je huidcellen wordt weer opgeladen

Ook al is je huid er nog zo lafjes aan toe met droogte, dehydratie, slapte…Biologique Recherche laat de batterijen in je huidcellen weer op. Je huid wordt mega gevoed, niet alleen aan de buitenkant, maar ook echt in de diepere lagen van de opperhuid. Je voelt weer veerkrachtig aan en krijgt glans. Dat ervaar je overigens niet pas na een maand, maar al na enkele dagen.

De geschiedenis van Biologique Recherche gaat tot terug tot de jaren ’60. Oprichter Yvan Allouche ontwikkelde een spraakmakende licht exfolierende lotion die hij P50 noemde. Je wil het niet weten, maar deze lotion is nog altijd het meest verkochte product ter wereld. Terecht.

De iconische milde peeling

De zachte peeling met fruitzuren, de lagere pH en de hydraterende kracht geven elke huid een zachte boost, voorafgaand aan de huidverzorging. Inmiddels zijn er zelfs 6 varianten, waarvan de Lotion P50 PIGM400 mijn favoriet is, vanwege de zonschade op mijn huid (pigment). Wist je dat er zelfs een P50 voor het lichaam is, en de hoofdhuid?

Binnen, aan de Avenue des Champs Elyseese

Voor Allouche is deze lotion de start van elke goede huidverzorging. Daar gaat een op de huid afgestemde cleanser aan vooraf, en na de lotion spray je huid nog af met de L’Eauxygenante voor extra hydraterend en tonifierend effect op de huid.

Sinds 2007 leiden Rupert Schmid en Pierre-Louis Delapalme Biologique Recherche. Arts Philippe Allouche, zoon van de oprichter, ondersteunt het team in de productontwikkeling. Het intellectuele erfgoed van dit Franse bedrijf wordt goed bewaakt en verder ontwikkeld.

Altijd eerst een huidanalyse

Biologique Recherche heeft mooie huidanalyse software. Enkele weken voordat ik naar Parijs ging, kon in Amsterdam deze analyse al ondergaan. Op mijn 59-jarige kun je ondanks het goede aanzien van mijn huid, toch wel wat issues verwachten en dat was ook.

Je huid als je 59 bent

Ik scoorde slecht op couperose, ja dat zit op mijn wangen. Ik scoorde ook tussen gemiddeld en slecht op de punten hydratatie en barrièrefunctie. Ook dat vermoedde ik al, want ik ervaarde alweer een maand of twee een te droge huid voor mijn doen. Ik had sterk het vermoeden dat de skincare die ik graag gebruikte niet (meer) in staat was mijn huid dieper te hydrateren, teveel aan de oppervlakte te blijven.

Maar geen acne!

Nu ja, verslappende huid, pigmentvlekken, ook issues, ja. Het enige waarop ik positief scoorde was mijn gebrek aan het krijgen van acne en verschijnselen als meeeters en zo. Maar ook dat weet ik. Ik heb vorig jaar in Zuid-Afrika een swap kunnen laten maken van mijn huid microbioom. Hoewel ik aardig wat propioni bacteriën op mijn huid heb, worden ze totaal niet getriggerd. Geen ontstekingsgevoeligheid dus.

Wie volgt?

Biologique Recherche is in ons land nog nauwelijks aanwezig, maar daar gaat zeker verandering in komen door enthousiaste verhalen van mij;-) Het is zo’n prachtig uitgebreid merk voor in de salon met speciale boosters in de lijnen, apparatuur en superfijne producten voor thuisgebruik.

Voor je facial naar Parijs, gewoon doen

Marketingmanager Adeline Pastor vertelde me dat het merk groot is in Amerika en dat Amerikaanse vrouwen als ze in Parijs zijn, graag een facial boeken bij de ‘Ambassy’ aan de Champs Elysees. Hoe heerlijk is het, dat je dat daar gewoon kan boeken. Het is een prachtig gebouw in chique creme tinten met mooie kamers die ook voorzien zijn van douches, voor lichaamsbehandelingen.

Een team schoonheidsspecialisten staat klaar voor onze behandelingen

De dag dat ik er ben, zie ik vrouwen uit vele landen daar komen voor hun behandelingen. Ook zie ik Arabische mannen producten kopen voor hun vrouwen. Biologique Recherche is ook geliefd bij spa’s in de wereld. Ook in Nederland hoopt Adeline een high-end spa te vinden die met het merk wil gaan werken. Ik zou zeggen: doen!

Onvergelijkbaar

Op mijn vraag met welk ander merk ze het zou willen vergelijken, blijft het eigenlijk even stil, en dat snap ik wel. Ik zou het ook niet weten: qua luxe uitstraling, innovatie, werkzaamheid, uitgebreidheid.

Biologique Recherche is te technisch, vind ik, voor winkelverkoop, ook online. Ik merkte dat toen ik vorig jaar eens enkele producten mocht uitzoeken voor een kennismaking. Ik koos andere producten dan die echt in tune waren met mijn huidconditie, zo bleek nu na de skinanalyse. En dan weet je: er moet onderzoek aan vooraf gaan.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Monique Lindeboom (@beautyjournaal_daily)

Een uur lang vol verwennerij

Mijn facial in Parijs duurde een uur en bestond uit een dubbele reiniging, waarvan de Lait E.V. ook ingemasseerd kan worden in de huid als hydratant en voorbereiding op de vervolgstappen. Hij werd nog wel met een lauwe doek afgenomen.

Boosterbehandeling

Ik kreeg een boosterbehandeling die bestaat uit een poeder en een gel die je pas op de huid met elkaar mengt. Het is een salonproduct. Daaroverheen ging een masker. Mijn huid werd uitgebreid liftend gemasseerd, serums en afsluiting met een creme maakten het compleet.

Bijzonder vind ik bij dit merk dat na de crème altijd nog Le grand Serum er overheen komt. Het is je shield tegen zonschade. Boordevol antioxidanten.

Een behandelkamer van Biologique Recherche

Serums mengen

Mijn totale routine liegt er niet om, maar omdat ik serums voor dag en voor nacht met elkaar kan mengen wordt het compacter. Zo meng ik voor de nacht de serums Collagene Originel en Matriciel Visage, voor versteviging. Voor overdag zijn dat de VG Tensil en Colostrum VG voor versteviging, hydratatie en lipidenbehoud.

Ik eindig avond en dag met de Crème ADN Metamorphic voor versteviging en voeding. Speciaal voor de vochtwalletjes onder mijn ogen gebruik ik Liposmose.

Twee keer per week gebruik ik een masker, 20 minuten. Afwisselend de Biofixine en de Visolastine. Voor extra voeding en versteviging, en huidontspanning – de Biofixine.

Hoe indulging kan het zijn…..heerlijk!

Het is een kostbare routine, maar als ik zie hoe snel mijn huid weer back on track is nadat ik begin van de zomer niet meer uitkwam met mijn toenmalige routine, word ik echt superblij. Een huid die wat droog blijft aanvoelen, er wat lafjes uitziet, vind ik uitermate onplezierig. Ik ben geen make-upgebruiker. Ik wil shinen met mijn bare skin!

Lees ook