Meroda, Yves Saint Laurent, Rituals, M.A.C. Cosmetics, Esse

07:06 - 04:16
luistertijd 07:06 - leestijd 04:16

shop

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Iconic Elements Natural Moisturizer Cream Body

Huidarts Francis Wu maakte deze zalige crème voor diepe hydratatie. We love it! Clean beauty!

Iedere maand zet het BeautyJournaal testpanel haar favoriete producten van die maand voor je op een rijtje. Juni lijkt grotendeels in het teken te staan van make-up. Zo zit er een eyeliner, mascara en lipstick tussen, maar ook verzorging voor het lichaam komt aan bod. Doe lekker inspiratie op!

Make-up artist Lydia: Meroda It’s All About The Wing Liquid Waterproof Eyeliner

Meroda, opgericht in 2021 in Nederland en geïnspireerd door de diversiteit van de mensheid, is een innovatief, inclusief, genderloos en een premium cosmetica merk. Hun missie is iedereen, ongeacht je huidtint, type of geslacht te helpen om je ware schoonheid te omarmen. Het merk is vegan en dierproefvrij.

Deze waterproof vloeibare eyeliner belooft 16 uur zonder irritatie en vlekkeloos te blijven zitten. Of je nu een simpel lijntje of een wing a la Amy aanbrengt.

Het is een slanke goudkleurige houder en heeft een luxe uitstraling. De eyeliner heeft een super fijne scherp uitlopende punt, die wat mij betreft een perfecte lengte heeft. Niet te lang, niet te kort. Ze buigt onder druk mooi mee op de huid. De vloeibare eyeliner glijdt dan ook makkelijk met precisie langs de wimperrand. Ze droogt snel in. 

Als visagiste vind ik het zelf fijn eerst een dun lijntje te zetten en als die goed is, een dikkere lijn naar wens aan te brengen. Dat gaat prima. Is ook zelfs met een dun lijntje intens zwart. Voor gebruik wel altijd even schudden! 

Tip! Gebruik een lichte druk voor een fijne, exacte lijn en om een perfect scherpe vleugel te zetten. Voeg meer druk toe voor een dikkere, gewaagde eyeliner look.

Deze eyeliner is uitermate geschikt voor gevoelige ogen. Die heb ik namelijk zelf en ik heb geen irritatie ondervonden. Op een lang warm zomerfeest bleef ze perfect zitten. De eyeliner ging er gemakkelijk af met micellair water. Een superfijne eyeliner en leuk dat het een Nederlands product is.

Gerti: Yves Saint Laurent Lash Clash Mascara

De Yves Saint Lauren Lash Clash Mascara kwam vorig jaar uit en was direct overal uitverkocht. Gelukkig heb ik hem een paar maanden later gevonden in mijn geboortedorp. Ik begrijp de hype. Deze mascara geeft volume en separeert mijn wimperharen mooi. Nauwelijks klonters, ook niet als ik 3 of 4 laagjes aanbreng. 

Deze mascara heeft een dubbel conische borstel. Twee spiralen die om elkaar heen draaien. Hierdoor worden je wimperharen van alle kanten geraakt en wordt de mascara goed over je volledige wimperharen verdeeld. Het borsteltje is wel heel groot. Voor mijn onderwimpers te groot, daar gebruik ik dan ook een andere mascara voor. De kleur is mooi diepzwart, hij vlekt niet. 

Ik verwijder hem ‘s avonds met micellair water voordat ik mijn gezicht reinig. De laatste restjes mascara verwijder ik dan mee. Het is wel een dure mascara, maar gelukkig is er altijd wel ergens een korting.

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Rituals Ritual of Karma Body Scrub

Vorige maand had Sabine uit dezelfde Rituals lijn al het Body Mask als maandfavoriet en deze maand zet Anneloes de Body Scrub in het zonnetje. 

Als eerste ben ik dol op de geur van de Karma-lijn. Heerlijk zomers. Deze scrub heeft een wat grovere korrel, wat ik voor mijn lichaam heel fijn vind. Het geeft mij het gevoel dat er daadwerkelijk iets gebeurd. Naast het verwijderen van de dode huidcellen geeft het daardoor ook meteen een massage om de doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen te verwijderen, wat weer goed is tegen cellulite. 

De korrel lost op tijdens het scrubben onder de douche en laat een heerlijke olie achter, waardoor je na het douchen niet perse een bodylotion hoeft te gebruiken. Je huid is heerlijk zacht. Een echte zomer-musthave! 

Beautyliefhebber Dian: M.A.C. Cosmetics Squirt Plumping Gloss Stick

Deze maand lanceerde M.A.C. Cosmetics de nieuwe Squirt Plumping Gloss Stick. Ik kwam een filmpje tegen op TikTok waarin iemand alle kleuren testte en het resultaat was zo ontzettend mooi dat ik ook een kleur wilde proberen. Het was nog niet zo makkelijk om een kleur te bemachtigen, maar na wat filialen van Douglas af te zijn gegaan heb ik eindelijk de kleur Heat Sensor kunnen meenemen.

Deze Plumping Gloss Stick heeft het uiterlijk van een lippenbalsem, de kleurintensiteit van een goed gepigmenteerde lipgloss en het resultaat van een lip plumper. De stick glijdt gemakkelijk over de lippen, laat een intens zacht gevoel achter en geven de lippen zichtbaar meer volume. Heat Sensor is een mooie rode tint, die op de lippen echt wel wat meer draagbaar wordt dan dat je in eerste instantie vermoed.

Het product is verrijkt gemberwortelolie en paprika-extract die samen zorgen voor warmte terwijl mentholkristallen verkoelen. Ze geven een subtiele tintelende sensatie waardoor de lippen voller lijken. Kokosolie, sheaboter en avocado-olie voeden en verzorgen de lippen én geven het die prachtige glans.

Een heerlijk dagelijks product voor in de handtas! Bij de parfumerie hebben ze helaas maar vier kleuren beschikbaar, maar op de website van M.A.C. zelf kun je het complete assortiment bekijken en shoppen. De volgende kleur op mijn wishlist is ‘Lower Cut’. 

Uitgever en journalist Monique: Esse Biome Mist

Zoals jullie weten ben ik meer dan gecharmeerd van het merk Esse met haar huid-microbioom vriendelijke en stimulerende producten. Mijn reis naar Zuid-Afrika en de ontmoeting met de oprichter van het merk, Trevor Steyn, was een enorme eyeopener. 

Recent bracht Esse een serie ‘mists’ uit, verzorgende gezichtssprays. De Biome Mist licht ik hierbij even uit.  Vooropgesteld: het wordt een postbiotische mist genoemd die geschikt is voor alle huidtypen. Dat het postbiotisch heet komt omdat het inactieve, dus geen levende, lactobacillen bevat. 

Deze getyndaliseerde microben hechten zich aan de huid. Ze dragen bij de vochtverbetering van de huid, ze hebben ook een beschermende rol en helpen gevoeligheid van de huid te verminderen. 

Het is een superfijne spray die je na de reiniging opbrengt, nog voor het serum en je creme. Ik vind het een prachtige aanvulling in het assortiment van Esse Skincare, en ook in mijn eigen beautyroutine.

Ik ben volstrekt overtuigd over de goede eigenschappen van skincare die je microbioom in goede gezondheid houdt en stimuleert waar dat nodig is.

Lees ook