Heb je acne, roodheden, pigmentvlekken, rimpels? Mesobotox, microneedling en laser kan in de zomer!

08:41 - 05:12
luistertijd 08:41 - leestijd 05:12

Nog niet zo lang geleden was het een wetmatigheid dat je in de zomermaanden niet teveel aan je huid moest ‘sleutelen’ omdat hij al kwetsbaarder werd door sterkere UV-straling. Tegenwoordig weten we wel beter. Er zijn fantastische programma’s die je in de zomermaanden kan boeken: van laser, microneedling tot Mesobotox en een krachtig hydratatiebad. Huidtherapeute Annabel Pasterkamp, van Doctors at Soap vertelt er alles over.

Annabel Pasterkamp, huidtherapeute

Microneedling

Vooral de microneedling noemt Annabel een gewilde behandeling. ‘Ik ben er blij om, dat vooropgesteld. We hebben te vaak gedacht dat je alleen in de winter je huidconditie op peil kon houden met peelings en dergelijke, voor je acne, je droge huid, rimpeltjes, et cetera. Het gevolg was dan dat men in de zomermaanden abrupt stopte, en dan na de zomer weer bij ons terug kwam met een conditie die alleen maar achteruit gegaan was. Zonde!

Microneedling kan ook in de zomermaanden, om acne onder controle te houden

Ideaal voor de acnegevoelige huid

‘UV-straling, de warmte, huid zweten, vette spf-crèmes….het is niet zo prettig voor (acne-)gevoeliger huiden bijvoorbeeld. Dat lekkere zongekuste kleurtje verdoezelt het helaas niet. Blijf in de zomermaanden vooral je goede huidconditie onderhouden. Je hebt er in de winter al zo hard aan gewerkt.

Annabel vindt microneedling echt een perfecte methode die ook in de zomermaanden kan plaatsvinden. ‘Met behulp van minuscule naaldjes maak je hele kleine kanaaltjes in de huid. Je kan op verschillende diepten in de bovenste huidlaag werken. ‘

Tijdens het needlen ook werkzame stoffen insluizen

‘In de zomermaanden gaan we minder diep, maar de activatie is er nog steeds. Doordat je met het maken van de gaatjes ook zuurstof in de huid brengt, rem je de talgproductie extra af. Bovendien kun je wat extra actieve stoffen insluizen. Geliefd zijn bij ons werkzame stoffen als niacinamide en hyaluronzuur.

‘Niacinamide is multifunctioneel en de concentratie waarmee wij werken is ook ideaal bij acne. Het is tevens een pigmentafremmer. Hyaluronzuur geeft de huid een hydratatiebad.

‘Kan het niet? Dan geef ik eerst een nieuwe skinroutine mee’

‘Als ik merk dat iemand minder nauwkeurig is met de huidroutine thuis, geef ik de juiste producten mee om de huid voor een goede behandeling na de zomer voor te bereiden. We wachten dan dus nog even. Een goede voorbereiding bestaat voor mij uit mild reinigen, 2x daags verzorgen en overdag beschermen met een spf. Dit klinkt voor de hand liggend, maar dat is het voor veel mensen nog steeds niet hoor;-)

De allernieuwste spf 50 Drops van Prescription kun je met je dagcrème mengen

Geef je huid een basis met vocht, voordat je op vakantie gaat

Microneedling is ook ideaal als je een hele droge of vochtarme huid hebt. Je kan je huid dan even een extra lekker hydratatiebad geven waardoor hij prima de zomer door komt en minder droog zal aanvoelen. Een fijne basis dus ter ondersteuning. Je huid krijgt ook een heerlijke glow. En je snapt het al: ook collageen en elastine wordt gestimuleerd, door het needlen.

Laser?! Jazeker, de NdYAG Laser….

Een andere bijzondere behandeling is de laser facial, speciaal voor de zomer. Hiervoor wordt de NdYAG laser gebruikt. Deze laser gaat iets dieper in de huid, en laat de bovenste, buitenste huidlaag ongemoeid. Hierdoor wordt je huid niet gevoeliger voor zonlicht en dus ook niet voor pigmentvlekken.

Met de NdYAG laser kun je ook in de zomer pigmentvlekken onder controle houden

Haarvaatjes, ontharing, huidverstrakking

Annabel vertelt: ‘Het is een fijne laser voor het verwijderen van haarvaatjes, ontharing van de donkere huid en voor huidverjonging. Je warmt de huid in de diepere huidlagen op en dat geeft een collageenverstrakkin, maar ook een stimulans tot aanmaak van meer collageen en elastine.’

Waarom in de zomer? Gewoon voor collageen-onderhoud

Waarom zou je deze laserbehandeling in de zomer doen? ‘Gewoon puur voor onderhoud. Om je collageen te blijven stimuleren en er geen gat van pakweg drie maanden te laten vallen. Omdat je warmte aan de huid afgeeft, behandelen we mensen met melasma er overigens niet mee. Dat reageert extra op warmte namelijk.

Ook fijn met bindweefselmassage

Samen bedenken we erbij dat het ook heel goed is om een van deze behandelingen te combineren met bindweefselmassage, omdat je dan ook spierweefsel meeneemt. Goed tegen de verslapping. ‘We kijken echt wat iemand wil en nodig heeft,’ vertelt Annabel. ‘Zo kunnen we ook een peeling met 20% glycolzuur aanbevelen. Ook dat gaat prima in de zomer en geeft een mooie gladde huid.

‘De NdYAG laserbehandeling kun je tot twee weken voor je zomerzon vakantie doen en twee weken erna,’ aldus de huidtherapeute. ‘Als je terugkomt is het belangrijk om eerst de zongebruinde dode huidcelletjes te verwijderen, anders gaat de laser op die kleur werken en dat is niet de bedoeling. De laser werkt dan oppervlakkiger dan we willen.’

Ook super bijzonder: Mesobotox voor glow en een heerlijk ontspannen huid zonder lijntjes

Mesobotox, ook echt een heel bijzondere behandeling en super populair geworden bij Doctors at Soap, vertelt Annabel. ‘Het is onze nieuwste anti-aging behandeling waarmee we een stapje verder gaan dan met microneedling: we zetten prikjes, met miniscuul kleine hoeveelheden Botox.

Mesobotox is een microneedling behandeling met kleine hoeveelheden botuline toxine en hyaluronzuur

Werken in de bovenste huidlaag, heel verfijnd

‘We werken hiermee ook echt heel oppervlakkig, met een naaldje van tussen de 0,3 en 0,4 mm, maar ook zeker afhankelijk van de huid. We willen absoluut geen puntbloedinkjes. De Botox zakt zelf net iets dieper in de dermis (de bovenste huidlaag), waardoor je gaat zien dat fijne lijntjes veel minder zichtbaar worden.

Hoe voelt mesobotox?

Op mijn vraag hoe het voelt als je mesobotox gedaan, vertelt ze: ‘Het is niet te vergelijken met een gewone Botox behandeling, hoor. We werken immers niet op spieren. Je huid ziet er gladder en egaler aan. En voelt ook lekker aan. Je ziet een mooie glow en fijne lijntjes zijn aardig gladgestreken. Dit effect zie je ook al heel snel, binnen een paar uur al.

Een mix van Botox en hyaluronzuur

‘De glow ontstaat trouwens omdat we in de Mesobotox cocktail ook hyaluronzuur gebruiken. De microneedling op zich kalmeert natuurlijk al de talgklierfunctie, dus ook dat helpt bij de fijne uitstraling van je huid.

‘Dat het zo oppervlakkig op lijntjes kan werken, komt natuurlijk omdat er ook grote hoeveelheden zenuwen in de huid liggen, en die verdoof je dus wel wat, waardoor het huidoppervlak gladder wordt.’

Voor als je nog geen Botox wilt

Annabel ziet ook dat het een fijne behandeling is voor mensen die al wel iets aan anti aging willen doen, maar nog niet toe zijn aan Botox of injectables.Als je je stoort aan grove poriën, ook als je huid al ouder wordt, is Mesobotox een ideale behandeling.

Hou je huid in conditie, het kan!

Kortom, blijf je huid ook in de zomermaanden lekker verwennen. Je kan er glowing & healthy uitzien, onderhoud eventuele huidconditie issues en geef je huid een lekker bad met hydraterende stoffen. Na de zomermaanden hoef je er echt niet als een uitgedroogd appeltje uit te zien. Het schilt veel werk nadien, met maskers, serums et cetera, als je gewoon doorgaat met goed onderhoud!

Lees ook:

Lees ook