Deze producten zijn vrij van hormoonverstorende stoffen, veilig voor het milieu en/of zonder microplastics

02:46 - 01:39
luistertijd 02:46 - leestijd 01:39

Regelmatig besteden we op BeautyJournaal aandacht aan cosmetica waarvan we kunnen checken dat ze zo min mogelijk (vermeend) schadelijke stoffen bevatten. Denk hierbij aan (potentieel) hormoonverstorende stoffen, allergenen, microplastics, stoffen met (vermeend) carcinogene werking.In dit artikel bespreken we drie zonnebrandcrèmes die wat dat betreft volledig clean uit de lijst komen van de nieuwste zonnebrandtest van de Consumentenbond:

Nivea Babies en Kids Sensitive 5 in 1 spray

NIVEA SUN Babies & Kids Sensitive Protect Spray SPF50+ 200ml biedt 5in1 huidbescherming tegen verbranding, langdurige huidbeschadiging en vermindert het risico op zonneallergieën.

De formule biedt onmiddellijke UVA/UVB-bescherming en is ontwikkeld voor de gevoelige huid van baby’s en kinderen vanaf 6 maanden. NIVEA SUN Babies & Kids Sensitive Protect Spray SPF50+ is parfumvrij, extra waterbestendig en respecteert de oceaan door vrij te zijn van UV-filters Octinoxate, Oxybenzone en Octocrylene.

Huidvriendelijkheid goedgekeurd door kinderartsen. *volgens OESO of gelijkwaardige methoden.

Shop hier online

Suntribe Sunstick Orginial White

Met deze stick wordt het gezicht effectief beschermd tegen de zon. Kokosolie gaat vochtverlies tegen, terwijl het natuurlijke minerale filter zinkoxide UVA- en UVB-stralen afstoot.

Verrijkt met bijenwas, de crème is ook waterdicht en is bestand tegen sportieve activiteiten. De stick zit in de plasticvrije en praktische kartonnen papieren zak en is daardoor ook ideaal voor onderweg.

Shop hier online

Weleda Edelweiss Zonnecreme Baby & Kids Gevoelige huid

Weleda Baby & Kids SPF50 Edelweiss Zonnecrème Gevoelige Huid is 100% natuurlijk en geïnspireerd op de manier waarop de Edelweissplant zichzelf beschermt tegen het felle zonlicht in de Zwitserse bergen.

Met extract van biologische edelweiss, minerale filters zonder nanodeeltjes en biologische plantenoliën, beschermt Edelweiss Zonverzorging je huid tegen de schadelijke effecten van de zon en houdt de huid gezond.

Minerale filters trekken niet in de huid maar leggen een soort laagje op de huid waardoor het zonlicht als het ware weerkaatst wordt. Omdat de non-nano UV-filter deeltjes groter zijn reflecteren ze het zonlicht en geven een witte glans op de huid.

Voordelen: hoge UB-bescherming, zeer goede huidverdraagzaamheid, zichtbaar waar nog niet gesmeerd is en directe bescherming na aanbrengen. Omdat de minerale deeltjes niet nano-klein zijn, krijg je wel een iets wittere waas op je huid.

Huidverdraagzaamheid is klinisch bewezen, zelfs voor de gevoelige huid.

Shop hier online

Lees hier al ons laatste nieuws over zonverzorging!

Lees ook