Vitaminen zijn altijd welkom! Of het nu middels een collageendrankje of in een crème is..

03:58 - 02:22
luistertijd 03:58 - leestijd 02:22

Of het nu een collageendrankje of een gezichtscrème met vitamine C is, vitaminen zijn natuurlijk altijd welkom! Het BeautyJournaal testpanel heeft in de BeautyJournaal shop wat fijne producten met vitaminen staan, die we in dit artikel graag met je delen. Doe lekker inspiratie op en shop!

Viridian Vegan vitamine D3 + K2

Viridian Vitamin D3 & K2 bevat de meest effectieve vorm van vitamine D. Vitamine D verhoogt de opname van calcium in de botten en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem. Vitamine K2 (MK-7) draagt bij tot de instandhouding van sterke botten.

Slik het samen met bijvoorbeeld Solgar Calcium Magnesium plus Zinc (vegan).

CureSupport Liposomale Vitamine C Drank

Bij de meeste supplementen wordt vitamine C vrijwel direct door het maagzuur afgebroken en komt er weinig in het lichaam terecht. Je plast het gewoon weer uit.

De in vetbolletjes ingekapselde vitamine C van CureSupport wordt wel in de bloedbaan opgenomen. De zogeheten liposomen beschermen de vitamine C tegen het maagzuur. Slechts 2% gaat verloren bij de opname in het lichaam.

Deze vorm van C werkt maximaal, je hebt er dus ook geen hoge doseringen van nodig. Deze dosering is 500 ml per 5 ml. Je kunt het maximaal tweemaal per dag innemen.

Vitamine C is ideaal om je weerstand te verhogen.

The Ordinary Ascorbyl Glucoside Solution 12% Serum Vitamine C

Vitamine C is een heel belangrijke stof waarvan je huid niet genoeg krijgt als het gaat om de weerbaarheid tegen UV-straling en wat daar aan verouderingsverschijnselen uit voortvloeit: pigmentvlekken, dofheid, rimpels en verslapping.

Vitamine C hoort in je dagelijks verzorgingsritueel te zitten. Overdag! Op BeautyJournaal hebben we uitstekende artikelen over alle soorten vitamine C die er zijn en welke goed zijn. Lees hier een overzichtsartikel van soorten.

Wat inmiddels ook duidelijk is en waaraan fabrikanten gelukkig gehoor geven, is dat je de C het beste in een concentratie boven de 10% kan toevoegen.

The Ordinary heeft het goed begrepen. Dit serum bevat 12% en het is super betaalbaar. Hoewel er zeker hoogwaardiger derivaten van C te vinden zijn, is de prijs-kwaliteit verhouding van The Ordinary vitamine C serum erg goed. Doen dus!

Mocht je ook voor de nacht een stoot vitamine C  (L-ascorbinezuur) willen hebben, dan is deze Vitamine C Suspension 30% in siliconen een goede oplossing. Let wel: niet combineren met niacinamide of peptidenserums.

Pascaud Innovative II – vers gemaakt vitamine C serum

Hoog geconcentreerd huidverjongend serum! 3 x meer antioxidatieve kracht dan zijn concurrenten!

De Innovative II is een zeer speciaal product met een extreem hoog werkzaam vitamine Cgehalte namelijk 79 procent (!) en heeft een wetenschappelijk bewezen werking.

Dit zijn de werkzame stoffen:

Vitamine C (79%) : L-Ascorbic Acid 79%: meest actieve vorm biologisch vitamine C.; Polyquarternium-10: cellulose gebaseerde polymeer, verhoogt werkzaamheid: Simmondsia Chinensis (Jojoba zaad) olie: werkt verzachtend.

Liquid Activator: Glycerin, 1,5-Pentanenidol, Sodium lactate: bevordert geleidelijke en intensieve penetratie van het complex.

Lacobacillus ferment: werkt hydraterend

Ga hier naar de BeautyJournaal Shop om alle favorieten te zien.

Lees ook