Arjan wint de hoofdprijs voor de derde keer!

04:38 - 02:46
luistertijd 04:38 - leestijd 02:46

Afgelopen zondagavond, 14 mei, zijn de winnaars van de Coiffure Awards bekendgemaakt tijdens hét kappersevenement van het jaar. Arjan Bevers van Avanti Kappers uit Helmond werd, voor de derde keer in zijn glansrijke carrière, uitgeroepen tot ‘Hairdresser of the Year’.

Bevers wint met zijn team wel 4 awards…..

Tijdens deze 31e editie van de Oscars onder de kappersprijzen beloonde een gerenommeerde nationale en internationale jury Arjan Bevers naast de hoofdprijs ook met de Coiffure Award voor zijn TEAM Avanti Kappers uit Helmond, de award voor Dames Noord Brabant, Limburg en Zeeland èn de Pers Award.

Bevers gaat nu de Hall of Fame in, kapper Mark van Westerop ging hem al voor….

Arjan Bevers over zijn viervoudige winst en de reden om mee te doen aan de Coiffure Award: “Dit is hetgeen waarvan ik altijd heb gehoopt dat het zou gebeuren. De Hall of Fame van de Coiffure Award is alles, vroeger als klein jongetje was dit al mijn droom en hoe mooi is het dat deze nu is uitgekomen.”

Coiffure Awards 2023 Hairdresser of the year Arjan Bevers

Laura van de Graaf, organisator namens Schwarzkopf Professional: “Opnieuw was het gala helemaal uitverkocht. Het geeft een enorm trots gevoel om te merken dat de Coiffure Award nog altijd HET belangrijkste evenement in de kappersbranche is. Schwarzkopf Professional brengt met de Coiffure Award een ode aan het vakmanschap van kappers. We ontvingen weer prachtige inzendingen, de deelnemers dagen elkaar uit tot het allerhoogste niveau.”

Als onderbreking van de uitreiking van de awards was het podium voor Mark van Westerop, Hairdresser of the Year 2022. Zijn show, getiteld Blank Canvas, staat voor een nieuw begin, startend vanuit totale vrijheid zonder regels. Mark kreeg uit handen van Ilham Mestour de Hall of Fame award overhandigd, omdat hij in 2022 voor de 3e maal de titel Hairdresser of the Year behaalde.

Wie wonnen er nog meer prijzen?

Naast de 4 onderscheidingen voor Arjan Bevers werden er nog 9 Coiffure Awards uitgereikt. Hakan Alacali won de eerste prijs voor de categorie ‘dames in regio Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel’. Bjorn la Tulippe werd eerste in de categorie ‘dames in de regio Utrecht, Zuid-Holland en Gelderland’ en Juliette den Ouden nam de award mee naar huis voor het onderdeel ‘dames in regio Noord-Holland en Flevoland’.

Louise Vlaar won in de categorie ‘heren Noord’ en voor de ‘heren Zuid’ mocht Ilkay Sökmel de award in ontvangst nemen. In de categorie ‘Avant-Garde’ won Monique van Baal uit Zeist terwijl Dagmar Goede de bijzondere prijs van ‘Schwarzkopf Hair Color Technician of the Year’ in ontvangst nam.

De ‘Consumer Award’, die ook dit jaar werd gekozen door het Nederlandse publiek, ging naar Paula Herbrink. Tot slot werd Dorien van Hoof door de jury geprezen als ‘Young Talent’. De ANKO Ondernemers Award werd uitgereikt aan Ria Dierking.

Wat is de Coiffure Award?

De Coiffure Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandse kappersbranche en wordt dit jaar voor de 31e keer georganiseerd door Schwarzkopf Professional, ondersteund door de ANKO en mediapartner Coiffure Media Group.

Een nominatie voor een van de dertien categorieën is vergelijkbaar met de prestige van een Oscarnominatie; het geldt als internationaal keurmerk voor uitgesproken professioneel talent. Het winnen van één van de Coiffure Awards, uiteenlopend van Young Talent tot de ultieme Hairdresser of the Year-titel, is bepalend voor de carrière van de betreffende kapper en de reputatie van zijn of haar salon.

Inzending bestaat uit een professionele fotoserie van haarmode waaruit een vakjury de finalisten selecteert. De tweede jurering ronde vindt plaats in Londen door een selectie Britse topkappers. Nadat de resultaten bij elkaar zijn opgeteld zijn alle nominaties en winnaars bekend.

De winnaars van de Pers Award & Consumer Award worden door respectievelijk een persjury en het publiek gekozen. De Coiffure Award uitreiking is een groots glamour event en haartrend spektakel waar jaarlijks, normaliter, circa 1000 Nederlandse kappers en celebrities uit de mode-, beauty-, media- en muziekindustrie bij aanwezig zijn. Bekijk de collecties van alle winnaars op coiffureaward.nl

Lees ook