Kan ze dit direct na zo'n behandeling bijkleuren met henna? Of gaat je haar dan kapot?

02:27 - 01:28
luistertijd 02:27 - leestijd 01:28

Een lezeres mailt ons dat een ze keratinebehandeling heeft laten doen (Jean Paul Myne Gold) waarna het haar lichter van kleur is geworden. Ze heeft van nature donkerbruin haar, maar ze kleurt het zwart. Nu heeft ze een rode gloed in het haar gekregen.

Ze denkt er aan om het haar nu met zwarte hennaverf bij te kleuren. Hoewel ze van mening is dat ze een natuurlijk haarkleuringsproduct wil gebruiken, twijfelt ze toch. Kun je al zo snel na een keratinebehandeling je haar kleuren? En is henna een goede keuze? Ze wil voorkomen dat ze ineens een groene gloed krijgt.

Wat kan Wella’s colortechnician Lieke Stout adviseren?

Lieke Stout

‘Dat je haar warmer van kleur wordt zodra het lichter wordt is niet gek, en ik begrijp dan ook dat je het graag weer donkerder zou willen kleuren.

‘Het is een goede optie om dit te doen met een product wat niet of minder schadelijk is voor je haar zoals een henna.

‘Het ontstaan van groen haar bij gebruik van henna gebeurt meestal als er na het kleuren een ontkleuring plaatsvindt.  In dit geval is dat niet aan de orde.

‘Het beste voor je haar is om het te laten kleuren door een kapper met professionele haarkleurproducten. Wil je graag je haar laten kleuren met een product op natuurlijk basis dan kunnen wij je binnen Wella Professionals het kleurproduct EOS aanbevelen.

Kijk op onze website voor een Wella salon bij jou in de buurt en bel ze van te voren op om te vragen of zij EOS in de salon hebben.

‘Sowieso is het goed om eerst advies te vragen aan een professional, deze kan goed voor jou inschatten of een kleurbehandeling op basis van henna mogelijk is.

Succes, en groetjes, Lieke Stout

Heb jij een vraag over je haar: van kleur, structuur tot kniptechnieken? Onze haarexperts geven altijd antwoord. Gebruik hiervoor het contactformulier op de site, onder vermelding van ‘Lieke’

Bezoek hier de Wella Professional website voor een salonlocator, en de nieuwste haartrends.

Lees ook:

Lees ook