Mijn fijne haar voelt echt elastischer aan.....

05:27 - 03:16
luistertijd 05:27 - leestijd 03:16

Vorig jaar kwam ik voor het eerst in contact met de organic haarverzorging van het Deense merk Hairlust en ik was meteen verkocht. Deze review schreef ik toen over een productlijn die nu geent is op het voorkomen van gespleten haarpunten. Voorheen was het een lijn voor dunner wordend haar: de Split Fix Repair lijn.

Ik was toen al zo aangenaam verrast over het heerlijke haargevoel, zonder dat er ook maar siliconen aan te pas komen.

Vegan, Cosmos gecertificeerd

De lijn die ik nu testte van Hairlust, de Grow Perfect lijn, voldoet ook weer helemaal aan mijn eisen. Het is vegan, Cosmos gecertificeerd. Plantaardig. Zonder verzwarende stoffen, en middelen die de hoofdhuid kunnen irriteren. En wederom ervaar ik datzelfde magische gevoel als ik door mijn haar strijk: luchtigheid, elasticiteit, een zekere volheid. Glans. Gezondheid.

Ik test de shampoo, de conditioner en de ’thickening spray’; bedoelt voor fijn of dunner wordend haar.

De shampoo belooft een steentje bij te dragen aan het afremmen van haaruitval. Hiertoe spelen twee stoffen een belangrijke rol. Rozemarijnolie en een gepatenteerde cocktail die Anagain is genoemd. Je leest er hier meer over. Het wordt gewonnen uit de jonge spruiten van erwten en het helpt de uitvalfase van haar te af te remmen. Via de link lees je behoorlijke resultaten die oplopen tot 78% meer haar in drie maanden tijd, omdat er minder haar uitvalt. Dat is nogal wat.

Omdat je een shampoo van je hoofd wast, zul je het niet alleen van dit product moeten hebben, maar is het de som der delen die telt.

Rozemarijn wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege haar antiseptische maar ook stimulerende eigenschappen. Het zou haargroei een prikkel kunnen geven en de kwaliteit van het haar kunnen verbeteren. Wie ben ik om eeuwenoude rituelen onderuit te schoffelen? Ik heb er respect voor.

Als ik deze shampoo door mijn Clean Beauty app laat checken, krijg ik de mededeling dat er volgens de huidige maatstaven geen omstreden stoffen in zitten. Hurray!

Fijne conditioner, die het haar niet verwaard

Ook de conditioner vind ik een toppertje. Ik gebruik hem (of zal ik haar zeggen;-) alleen in de lengten van mijn haar. Het verzacht, en verzwaard mijn haar absoluut niet. Ik laat het een paar minuten intrekken en spoel het dan uit.

Zowel de shampoo als de conditioner zitten in fijne flipflop flessen. Je moet wel even knijpen om de substanties die lobbig zijn eruit te duwen. De frisse mintgroene kleur van de verpakkingen doet wonderen. I love the color.

Zowel in de shampoo als in de conditioner zit eveneens de cocktail Aquaxyl, dat zorgt voor een krachtige hydratatie rond de haren. Onderschat ook het effect op de hoofdhuid niet. Geen jeukerig en trekkerig gevoel!

Afremming van hormoon dat haargroei in de haarzakjes tegengaat

Tot slot test ik ook de Thickening Spray voor fijn en uitdunnend haar. Het geeft een gevoel van meer haardichtheid.

Je sprayt dit op handdoek droog haar. Er zitten aardig wat werkzame stoffen in met een extra claim voor haargroeistimulatie. Het rozemarijn komt terug, maar ook munt en haver. Er zit een cocktail in die RootBioTec wordt genoemd. Een extract uit basilicumwortel dat impact heeft op de aanmaak van DHT in de haarzakjes.

Deze cocktail remt de vorming van een hormoon (dihydrotestosteron, DHT) dat verantwoordelijk is voor de verkleining van de haarzakjes bij alopecia androgenetica. Door het DHT worden de haarzakjes sterk verkleind, worden de haren dunner en korter, en gaan zij in hoog tempo wisselen zodat de haarzakjes versneld uitgeput raken. Als het DHT wordt afgeremd, krijgen de haren de kans weer wat groter en dikker te worden. Hairlust claimt dat de haaruitval met wel 31% kan worden afgeremd na twee maanden gebruik.

Ik gebruik de spray alleen langs de rand voor de voorzijde van mijn hoofd. Daar heb ik altijd de meeste haaruitval. Ik verspreid ook wat op de bovenzijde van mijn hoofd. Ik masseer het lekker in. Gebruik niet teveel, anders blijft er wat residu op je haar achter. Style je haar lekker droog en in model. Ik gebruik daar soms nog een siliconenvrij stylingproduct voor, maar meestal voelt mijn haar zo lekker aan dat ik het zo laat na het droog föhnen.

Merk ik iets van haargroei stimulatie? Dat kan ik niet beamen. Ik was mijn haar hooguit twee keer per week, dat is natuurlijk niet veel. Wel kan ik beamen dat het voor mijn fijne, dunne haar echt heerlijke producten zijn.

De luchtigheid, elasticiteit, een zekere volheid. Glans. Gezondheid. Ik word oprecht blij van de formuleringen van Hairlust. Ook een check van de INCI lijst leert mij dat alle producten perfect in de clean beauty trend passen. Er zitten geen irriterende dan wel potentieel omstreden stoffen in.

Lees ook:

Lees hier reviews van alle door ons geteste haarproducten. Zoek op naam, producttype, haartype….

Lees ook