Het zal je maar gebeuren dat je ooglidcorrectie niet goed is gegaan. Je wil dan natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een herstel operatie. Maar kan dat wel? Moet je niet eerst wachten tot dat het litteken volledig is uitgerijpt? Littekens hebben tijd nodig  Het klopt dat vaak wordt gezegd dat je een geopereerd gebied […]

02:28 - 01:29
luistertijd 02:28 - leestijd 01:29

Het zal je maar gebeuren dat je ooglidcorrectie niet goed is gegaan. Je wil dan natuurlijk het liefst zo snel mogelijk een herstel operatie. Maar kan dat wel? Moet je niet eerst wachten tot dat het litteken volledig is uitgerijpt?

Littekens hebben tijd nodig 

Het klopt dat vaak wordt gezegd dat je een geopereerd gebied eerst met rust moet laten. Het moet herstellen en je wilt ook zien hoe het herstelt. Littekens doen er best lang over om goed uit te rijpen zoals dat heet. Vaak zie je na een jaar pas echt hoe het eindresultaat is.

Na drie maanden 

Toch is het niet altijd nodig zo lang te wachten, vertelt plastisch chirurg Frank Niessen. En dat is fijn nieuws. Hij vertelt: ‘Bij een ooglidcorrectie kun je na drie maanden al echt een volledig resultaat zien van de operatie. Mocht er dan nog ergens teveel huid zitten, kun je dat gewoon opnieuw opereren.’

Analyse

Mooi nieuws toch? Hij benadrukt wel, dat hij de situatie altijd eerst goed analyseert. Dit kan dus ook een andere uitkomst hebben: dat je wel langer moet wachten. Maar in principe is  een herstelingreep eerder mogelijk dan na een jaar.

Krijg inzicht, voor de beste ooglidcorrectie en een wenkbrauwlift

Weet jij trouwens wat er allemaal komt kijken bij een ooglidcorrectie? Het is bijvoorbeeld echt niet altijd zo dat het om je ooglid gaat dat hangt, het kan ook je wenkbrauw namelijk zijn. In dit video interview legt Frank Niessen heel goed uit hoe hij correcties van ogen en wenkbrauwen doet. Ook bij mannen en Aziatisch gevormde ogen. En wat hij doet bij te holle ogen en als je juist een wens hebt voor amandelvormige ogen. Echt even kijken, het is super leerzaam;-)

Heb jij een vraag aan Frank Niessen? Mail hem via ons contactformulier, o.v.v. Frank. Je krijgt persoonlijk antwoord. 

Lees ook:

Lees ook