Wat een heerlijke tropische geur, en zo lang houdbaar....

05:19 - 03:11
luistertijd 05:19 - leestijd 03:11

Eind maart lanceerde Kayali, het zustermerk van Huda Beauty, haar nieuwste Eau de Parfum Intense genaamd ‘Yum Pistachio Gelato’. Je hebt op BeautyJournaal al eerder kunnen lezen over Kayali’s geuren en wellicht weet je dan ook dat ik groot fan ben van het merk. Toen deze geur lanceerde, moest ik hem natuurlijk proberen 😉 In dit artikel vertel ik je er alles over!

Pistache parfum, hoe verzin je het?!

Mona Kattan, oprichtster van Kayali en zus van beauty-guru Huda Beauty, wilde haar twee favoriete verwennerijen combineren: parfum en ijs! Als sinds ze zich kan herinneren is ijs haar favoriete eten.

In 2014 ging Mona met haar zus Alya op vakantie naar Rome waar zij voor het eerst pistache ijs ontdekte. Sindsdien is ze fan!

Net als het (d)romige dessert wilde ze iets creëren dat yummy, happy en onweerstaanbaar was. Samen met wereldbekende parfumeur Olivier Cresp en zijn zoon Sebastien ontwikkelde ze Yum Pistacio Gelato, een parfum dat je laat verlangen naar een dessert 😉

De geurnoten

Goh, ik wil best ruiken als een lekker toetje hoor, maar waar ruikt dat precies naar? Nog zonder de geurnoten te bekijken is mijn verwachting zoet, romig en inderdaad een beetje dromerig. Dit zit er in het parfum:

Topnoten: Italiaanse bargamot, pistache ijs, hazelnoot, zoete rum en kardemom.

Hartnoten: geranium, witte thee, lelietje-van-dalen, jasmijn, framboos, witte perzik en peer.

Basisnoten: slagroom, marshmallow, suikerspin, Turks fruit akkoord, cacao, sandelhout en tonkaboon.

Dikgedrukt vind je de geurnoten die Kayali gemarkeerd heeft als hoofdnoten in dit parfum. Als ik die naast elkaar houd, dan blijft mijn verwachting dat dit een zoete geur is. We komen er zo achter, maar ik wil eerst even stilstaan bij de flacon.

De flacon 

Hoewel het uiteindelijk draait om de geur, vind ik het toch ook belangrijk dat een parfum er leuk uitziet. Het moet immers wel gezellig staan in mijn parfum stash, toch? 

Deze flacon heeft, net als alle andere Kayali geuren, de standaard chique vorm. In afwerking is hij echter compleet anders. De mintgroene kleur matcht perfect met het pistache thema en wordt gecomplementeerd door een strak witte dop en kleuraccenten. Het glas heeft een matte laagje over zich, wat andere geuren van het merk niet hebben.

Ik vind de flacon helemaal leuk, lekker fris en vrolijk. Als ik dan een minpuntje moet noemen is het de daadwerkelijke spray-dop. Deze is goud en dat vind ik net wat minder mooi passen bij de groene en witte uitstraling. Wellicht had een zilveren dop in dit geval beter passend geweest. Anyways, door naar de geur!

Mijn geurervaring

De geur opent zoals verwacht lekker zoet. Hij is zelfs wat fris en dat had ik totaal niet verwacht bij een geur als deze. Het zoete blijft een tijdje hangen.

Ik ruik de pistache goed. Suikerspin, slagroom en marshmallow haal ik er als geurnoten niet uit, maar het kan als geheel wel verklaren waar die constante zoetheid vandaan komt. Naarmate de geur wat langer op mijn huid zit, merk ik dat hij warmer wordt. Het zoete verschuift iets naar de achtergrond. Ik ruik nu de rum en hazelnoot combinatie goed. De hazelnoot en pistache combinatie houdt de rest van de tijd aan, de geur is nu volledig ontwikkelt op de huid. 

Ik vind de verschuiving van zoet naar wat meer volwassen en warm heel fijn. Alsof hij langzaam verandert in een zwoele avondgeur. Gek genoeg identificeer ik nu ook een tikje marshmallow. 

Intense, maar blijft hij dan ook lang zitten?

Als een merk ‘Intense’ achter een geurnaam zet, dan verwacht ik niet alleen dat de geursensatie intens is, maar dat hij ook langdurig blijft zitten en ruiken. Ik vind niet dat deze geur langer blijft zitten dan de andere geuren die ik van Kayali getest heb. Met een Kayali geur kun je er prima vanuit gaan dat een ander je voorlopig wel ruikt 😉 Ik heb bij deze geur wel sneller het idee dat ik mezelf niet meer ruik en dat heb ik bij andere Kayali geuren niet. Mijn vriend ruikt de geur ’s ochtends na het slapengaan nog bij me, dus zolang een ander mij nog wel ruikt (en al helemaal na een nacht), ben ik onder de indruk.

Mijn eindoordeel

Kayali Yum Pistachio Gelato is anders dan andere geuren die ik al in mijn stash heb. Hij is spannend, lekker zoet en tegelijkertijd heel verleidelijk. Kayali is in Nederland verkrijgbaar bij Ici Paris XL, dus mocht je eens in de buurt zijn, vraag dan zeker om een testertje. Wat mij betreft een grote aanrader. Kayali did it again!

Lees ook:

Lees ook