Drie meningen van ervaren testers. Wat zijn de plus- en ,minpunten?

06:00 - 03:36
luistertijd 06:00 - leestijd 03:36

Onlangs introduceerde Paula’s Choice het 5% Niacinamide Body Serum. Bijzonder, want niacinamide is helemaal hot & happening in skincare (hoewel het al meer dan 15 jaar toegepast wordt). Het mooie is dat het nu ook in een hogere concentratie in bodycare gebruikt wordt. Drie vrouwen testten het product, hoe bevalt het ze?

Belofte

Paula’s Choice 5% Niacinamide Body Serum belooft je huid te hydrateren en de vochtbarrière te hernieuwen. Het serum pakt schade aan na scheren, egaliseert je huidteint, vervaagt vlekjes en stabiliseert het microbioom zodat je huid er stralend uitziet.

Ingrediënten

Paula’s Choice noemt 3 hoofdingrediënten:

Op de inci vinden we nog een paar goede voedende en verzachtende ingrediënten zoals jojobaolie, karitéboter (shea butter), mangozaadboter en glycerine. Kortom, goede ingrediënten zoals je van Paula’s Choice mag verwachten.

Clean beauty scan

Als we het product vanuit een clean beauty perspectief bekijken, vinden we alleen het conserveermiddel phenoxyethanol, dat natuurlijk goed conserveert maar niet het meest huidvriendelijke conserveermiddel is. Maar goed, het is nu de standaard. Je hebt altijd een keuze.

Vrijwel geurloos

Het valt alle drie de vrouwen op dat het product geen geur heeft, althans geen verfijnde, verzorgende geur. Het heet ongeparfumeerd te zijn. Dit zorgt er ook voor dat je het niet inzet voor een verwen-momentje voor jezelf. Het product is streng wat dit betreft: werkzaamheid gaat boven beleving.

Vooral op ruwe plekjes

Gerti: ‘Uiteindelijk combineer ik het serum’

Gerti gebruikt het plaatselijk op de wat ruwere plekjes. Ze beschouwd het product als een serum. Het is ook een redelijk dunne lotion. Vooral op haar bovenarmen en het decollete gebruikt ze het.

‘Voor de keratosis pilaris op mijn bovenarmen gebruik al jaren Dermasense Seborra (voorheen AHA Body & Face Lotion). De combinatie van urea en AHA houdt mijn keratosis pilaris onder controle.

‘De eerste 2 weken gebruik ik alleen Paula’s Choice Niacinamide serum. Mijn huid voelt zacht, ook krijg ik niet de indruk dat de KP erger wordt. Toch voeg ik Dermasense Seborra toe en gebruik beide producten na elkaar. Ik gebruik het serum nu zo’n 4 weken, dat is te kort om verbetering van de oneffenheden te kunnen zien. Mijn huid voelt rustig en is goed gehydrateerd. Ik heb geen droge ruwe huid.’

De ene helft wel, de andere helft niet;-)

Sabine: ‘Geurloos en prima hydratatie’

Sabine is als een echte tester te werk gegaan door een aantal weken maar een zijde van haar lichaam ermee in te smeren, om een daadwerkelijk verschil te kunnen zien. Ze vertelt: ‘Ik moest even wennen aan de plakkerigheid van het serum. Het trekt bij mij ook niet zo snel in.

‘Ik heb heel goed gekeken wat het doet voor de ruwheid van de huid, voor oneffenheden als pigmentvlekken. De vier weken dat ik het nu gebruikt heb, zag ik oneffenheden nog niet afnemen. Mijn huid is wel goed gehydrateerd.’

Vloeibaar als een serum

Lydia: ‘Fijn voor droge plekjes’

Ook Lydia moest even wennen aan de vloeibaarheid. Ze vindt het fijn dat het makkelijk uitgesmeerd kan worden. Bij haar trekt het ook snel in de huid, ze vindt de textuur zijdezacht. Maar de geur? Nee, niets, geen geur. Ze vindt dat wel fijn. ‘Ik associeer het ook meer met een lichaamsbehandeling, de naam serum vind ik helemaal gepast.

‘Ik gebruik het vooral op de ruwere delen van mijn lichaam. Ellebogen en knieën, maar ook zeker mijn altijd ruwe huid op de onderbenen. Het is ook fijn op mijn droge handen en het decolleté. Ik vind de substantie wel wat plakkerig op mijn handen, en die spoel ik dan ook even af als ik mijn huid heb ingesmeerd.

Wat vinden de vrouwen na weken gebruik van het eindresultaat?

Gerti: ‘Het is een mooi serum met goede ingrediënten met bewezen werking. Van mij morgen er meer bodyproducten op de markt komen met werkzame stoffen die meer doen dan alleen hydrateren. De prijs val me wel tegen voor de grootte van de verpakking, €36 voor 118 ml. Daar staat tegenover dat het een serum is dat je plaatselijk gebruikt. Kortom een goed product voor specifieke delen van je lichaam waar je problemen hebt.

Sabine: ‘Het heeft gezorgd voor een gladdere huid op mijn benen, vlekken zijn egaler en rimpels lijken minder zichtbaar. Laten we eerlijk zijn: er komt een moment dat je werkzaamheid boven pampering verkiest. Dat moment is op mijn 44ste gekomen en dan hoort het 5% Niacinamide Body serum daar zeker bij.

Lydia: ‘Ik kan na een aantal weken gebruik zeggen dat mijn eeuwig schilferende onderbenen een stuk gladder en zachter zijn. Dat gebeurde al na een paar dagen. Het serum maakt de structuur van mijn huid fijner. Pigmentvlekjes heb ik nog niet zien afnemen. Ik vind het product wel prijzig, daarom smeer ik er ook niet rijkelijk mee, maar ik houd het zeker in mijn routine.’

Lees ook:

Lees ook