Shea Moisture, Perris, L’Oréal Paris, Schwarzkopf Professional, Golden Rose, DIOR

10:07 - 06:04
luistertijd 10:07 - leestijd 06:04

Elke maand kijken we weer uit naar de nieuwe maandfavorieten van het BeautyJournaal testpanel. Jij toch ook? Vandaag maak je kennis met de fijnste favoriete producten voor de huid, het haar en de lippen! 

Model Mandy: Shea Moisture Manuka Honey & Mafura Oil Intensive Hydration Masker

Dit haarmasker is ideaal voor mijn droge haar. Het voedt intensief en zorgt ervoor dat mijn haar minder pluizig is. Het is siliconenvrij & sulfaatvrij en is niet getest op dieren, dat vind ik erg belangrijk. 

Het masker geeft mijn haar voedingsstoffen en vocht en ik merk dat mijn haar sterker wordt.

Ik kleur mijn haar, dus het is belangrijk om het een keer per week intensief te verzorgen met een goed masker. Ik neem er dan echt de tijd voor en laat het 30 minuten inwerken. Het werkt als een diepe conditioner.

De voordelen van het Shea Moisture Manuka Masker:

Uitgever en journalist Monique: Perris Exfoliating Soap Bar

Eind december maakte ik kennis met de clean beauty producten van Perris en tijdens mijn maand remote werken op Ibiza heb ik heerlijke ervaringen gehad met de Soap Bar. Aanvankelijk gebruikte ik hem voor mijn lichaam maar al gauw ging ik ook mijn gezicht er ’s avonds mee wassen.

Het is een behoorlijk groot stuk, maar je kunt hem fijn licht opschuimen in je handen. In roterende bewegingen masseer ik mijn gezichtshuid ermee. Mijn huid voelt lekker schoon aan, maar nog veel belangrijker, er is sprake van een terugvettende werking. Mijn huid voelt super zacht en helemaal niet droog aan na het wassen. 

Als je weet wat er in dit product zit, is het ook niet verwonderlijk dat het zo ontzettend huidvriendelijk is: Rosa Canina, olijfolie, kokosnootolie en havermout, abrikozenpitpoeder, olijfolie en amandelolie. Kortom: 100% natuurlijk.

Omdat het een flink stuk ‘zeep’ is doe je er ook lekker lang mee. Ik ben er verliefd op 😉

Gerti: L’Oréal Revitalift Filler Anti-rimpel Serum 1,5% Hyaluronzuur

Mijn favoriet van februari is het L’Oréal Revitalift Filler Anti-Rimpel Serum 1,5% Hyaluronzuur. Dit serum bevat twee soorten hyaluronzuur, 0,5% macro-hyaluronzuurmoleculen om de huid te hydrateren en 1% micro-hyaluronzuurmoleculen om rimpels te helpen vullen.

Vaak bevat een hyaluronzuur serum maar één soort moleculen die te groot zijn om wat dieper in de huid te penetreren. De micromoleculen dringen dieper in de huid en zouden daardoor rimpels op kunnen vullen. Let wel, het effect van hyaluronzuur is tijdelijk, het kan rimpels niet verminderen maar kan ervoor zorgen dat rimpels minder zichtbaar zijn. 

Dit serum zit in een glazen flacon met pipet en doseert handig. Het heeft een dunne gelachtige structuur en smeert makkelijk uit. Hyaluronzuur breng je het beste aan op een vochtige huid. Ik spray eerst Niod Superoxide Dismutase Saccharide Mist op mijn gezicht en direct daarna het Revitalift Filler Serum.

Op deze manier zijn 3-4 druppels voldoende voor je gezicht. Direct daarna als mijn huid nog vochtig is, breng ik mijn moisturizer aan. Op deze manier wordt water aan hyaluronzuur gebonden. Je ziet vrijwel direct resultaat, maar zoals gezegd, dat is tijdelijk. Als je stopt met het gebruik, stopt het effect. 

Het serum is geparfumeerd; als je gevoelig bent voor Citronellol en/of Linalool kun je het beter laten staan. Het serum is vaak in de aanbieding. Ik heb voor 30 milliliter 20 euro betaald.

Make-up artist Lydia: Schwarzkopf Bonacure Balance Deep Cleansing Shampoo

Ontgiften of detoxen is een veelgebruikte term voor het reinigen van het lichaam van afvalstoffen of gifstoffen. Maar nu is mijn haar aan de beurt…

De laatste tijd bleef mijn haar na het wassen een soort van vettig, plakkerig. Alsof de shampoo niet goed uitspoelde. Ook al spoelde ik tig keer na met water. Ik vroeg een collega kapper en die zei; tijd voor een ‘detox shampoo’ om alle ‘build-up’, productresten, ingrediënten te verwijderen.

Een detox shampoo, ook wel clarifying shampoo of deep cleansing shampoo genoemd, is een puur zuiverende shampoo die zorgt voor diepgaande reiniging van je haar en hoofdhuid. Alle build-up wordt verwijderd, reinigt tot in de haarzakjes, beschadigde haarschubben worden verwijderd. De bloedcirculatie in de hoofdhuid wordt gestimuleerd, waardoor je glanzender haar krijgt. Het gaat dus iets verder dan een gewone shampoo.

Het hoofdingrediënt in de Bonacure Clean Balance-haarproducten is tocoferol, dat vrije radicalen bestrijdt. Het zorgt voor intensieve reiniging van de haarwortels en -lengtes, en beschermt het haar tegen vervuiling door stof en andere deeltjes weg te houden. 

Vegan Care Complex

Het bevat het nieuwe Vegan Care Complex. Deze technologie is de combinatie van Vegan Keratine, een plantaardig alternatief voor de klassieke niet-vegan Keratine, en Cell Equalizer Technology. Dit zorgt voor onberispelijk haarkwaliteit, dichtbij perfectie, gezonde glans en elasticiteit.                                                                  

Na gebruik van Schwarzkopf Bonacure Balance Deep Cleansing Shampoo is het haar diep gereinigd en ontdaan van productresten. Zodat het haar schoon en gezond aanvoelt!

Mijn ervaring

Dat laatste is zeker waar. Mijn haar heeft in tijden niet zo fris en schoon aangevoeld. Je hebt niet veel nodig. Het is een gelachtige substantie die ik in mijn handen doe met een paar druppels water en dan door mijn haar verdeel. Het ruikt prettig, licht kruidig. Even laten in trekken en goed uitspoelen. Mijn haar glanst, laat zich goed doorkammen en makkelijk stylen.                                                                                                                                                   

Het product heeft ook de eigenschappen het haar te verstevigen en heeft impact op de binnenste laag en het herstellen van de beschermende natuurlijke haarschild. Dat ga ik hopelijk in de komende weken ervaren, want ik blijf het gebruiken. Geschikt voor alle haartypen, de pH-waarde is 5.1-5.5. Gebruik het een keer per week, wanneer je merkt dat je haar sterker wordt, kun je afbouwen naar een keer per twee weken.

Schoonheidsspecialiste Anneloes: Golden Rose Diamond Breeze Lipstick

Toen ik deze lipstick voor het eerst zag, dacht ik oh my god wat moet ik hiermee? Wie draagt er in vredesnaam een goudkleurige glitter lipstick? Misschien leuk voor een thema feestje, maar voor de rest…

Maar opeens dacht ik, misschien moet/kun je hem wel over een andere lipstick heen dragen, voor net wat meer sparkle. En oh wat geeft dat een super gaaf effect! 

Als je zat bent van je matte lipstick of je wil simpel weg wat meer glans en glitter in je lipstick, dan draag je deze gouden Diamond Breeze lipstick van Golden Rose er gewoon overheen. Je kunt hem ook onder je lipstick dragen waarmee je een ander mooi effect creëert. Naast deze gouden kleur hebben ze nog drie andere kleuren. Zo ontzettend leuk. Ik vind het een echte must have lipstick.

Beautyliefhebber Dian: Dior Addict Lip Maximizer – 001 Pink

De Dior Addict Lip Maximizer is vernieuwd en ik heb hem eindelijk aan mijn stash mogen toevoegen! Van mijn vriend kreeg ik voor Valentijnsdag de kleur 001 Pink, een neutrale roze tint die bij elke huidskleur mooi staat.

De iconische en op TikTok razendpopulaire Lip Maximizer van Dior heeft nu een nieuwe lipverzorgende formule die voor 90% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong bestaat. De lipverzorging belooft 24 uur lang glans, een volumineus effect én onmiddellijke hydratatie.

Hoewel ik 24 uur glans wat overdreven vindt (na het eten is het er immers af), vind ik wel dat deze gloss super comfortabel en hydraterend op de lippen voelt en blijft. Hij geeft een optisch grotere liplook en plakt niet. Echt de ultieme lipgloss als je het mij vraagt. De kleur die ik heb is best transparant, maar ik ben ook erg benieuwd geworden naar de andere tinten!

Lees ook